Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 045
Дайте мнение за тая ясла , че много хвалби се чуват за там , пък скорошни отзиви не намерих  Rolling Eyes

# 1
 • морето, сините вълни...
 • Мнения: 510
ами... аз съм доволна!
Кой знае каква база за сравнение нямам, все пак това ми е първо дете  Laughing, но по мое мнение е доста прилично.
Преки впечатления имам от персонала само на една група, но пък съм очарована от Директорката и Педагожката.
Материалната база мисля че също е доста прилично - особенно на фона да една ясла /стара къща/ където първоначално мислех да запиша детенце. Имат голям двор - вътрешен и така всяка група си е самичка и има достатъчно място. Дворът, а и самата асла са доста потдържани.
Зимата беше топло, дори в големите студове нито затваряха, нито беше студено. Храната е прилична - аз лично вземам и за  вкъщи /така или иначе си я плащаш/
Кажи какво точно те интересува.?

# 2
 • Мнения: 249
Колко деца са в група и отделя ли се достатъчно внимание на всички?Какво е отношението към децата и с какво ги занимават?Какви са им изискванията към майките? Rolling EyesТормозят ли родителите за спонсорство?

# 3
 • морето, сините вълни...
 • Мнения: 510
Колко точно са децата в група незнам. По списък мисля че не са повече от 18-20, но не всички са постоянни. Но пък госпожите и лелките които се грижат за тях са повече отколкото в другите ясли: имат три госпожи и две лелки и смените са им така направени че има минимум по три при тях.
Занимават ги с най - различни неща: от тематични /обувам се, обличам се, по пътечката..../, до куклен театър /посещава ги на място почти веднъж месечно, срещу 2лв/дете. Последното - за театъра не е задължително, в смисъл че плащаш по желание. Е незнам дали ако не платиш все пак не ти водят детето в салона, където е театъра  Rolling Eyes Rolling Eyes
Пеят песнички, отново и тематични и общи /примерно за Дядо коледа, баба марта, пролетта и т.н./
За спонсорството - никога не са ми казвали нищо. Освен на листа, който ми дадоха при записването .... там наред с телефоните на яслата и имената на Госпожите беше записано "с предимство се приемат деца на спонсори....." или нещо подобно.
Отвреме на време чета по таблата, че Някой си е направил дарение, но нищо повече.....
Както казах аз съм доволна. Няколко пъти съм споменавала тук че си дадох детенце малко - 1,3 и още не говореше /естествено/. В момента на 2,4 аз вече мога да водя абсолютно смислен разговор с него /че дори и ме надприказва/, а и се оказа че ..... си имал приятелка любима там.
А и работят по - до късно. За мен това е огромен плюс. Аз вечно съм от последните и това малко са ми мърморели, но така или иначе  съм в рамките на работното им време .... а и има и нощуващи деца. Но ако имаш възможност да го взимаш до към 17,30, това с мърморенето изобщо няма да го разбереш.
Май бях доста подробна, но ако имаш още въпроси питай смело ще разказвам каквото мога.
А.... и друго, мисля че знаеш но ..... Директорката е медицинско лице - всеки ден минава по групите и преглежда децата /слушалка, гърло/. Така имаш още едно мнение при евентуални болести.
Малко като реклама стана моето, но пък мисля че съм обективна.

# 4
 • Мнения: 1 045
Благодаря ти за изчерпателния отговор  Hug Интересно ми е как прекарват деня там. Кога ядат , кога спят ей такива работи. Ако примерно направят беля наказват ли ги какво ?

# 5
 • Мнения: 672
И аз бях доволна. В групата бяха не повече от 15 деца. Синът ми винаги е бил чист. Научиха го да ползва гърнето ...
Предимство е, че има нощуващи деца. Особено ако нямате баби можете спокойно да оставите детето да пренощува(ако се наложи).
Недостатък е , че няма детска градина, в която детето да продължи автоматично!

# 6
 • Мнения: 4 187
Рая ходи в същата ясла от 3 седмици. Много съм доволна. Даже много доволна е меко казано! Всички са усмихнати, мили, приветливи, отзивчиви!
Водя Рая към 8:30, тогава все още може да закачи нещо от закуската  Grinning. В 10 при хубаво време излизат на вън, когато не е подходящо ги занимамат вътре! Когато споделих, че тя спи преди обяд, те ми казаха, че няма проблем. Слагали са я, но не е искала да заспи.
Обядват към 11 :30 -12:00. До преди сидмица, това беше времето, в което отивахме да я вземем, беше весела и толкова уморена , че заспиваше по пътя за вкъщи.
Слагат да спят към 12 :30 -13:00 и предполагам ги будят към 15:30, когато е и следобедната закуска . Взимаме я към 16 :30, вечерята и е оставена върху шкавчето, в кутийките, които съм занесла сутринта. Така ще е още седмица при нас, после смятам да вечеря там и така да я взимам.

# 7
 • морето, сините вълни...
 • Мнения: 510
..............после смятам да вечеря там и така да я взимам.

не разчитай на това, освен ако не я взимаш твърде късно. Моя син си тръгва от яслата към 18,15 и никога не е вечерял. Вечерята му си стои в шкафчето. Мисля че хранят само децата, които нощуват там.
Освен ако Вие не сте от тях.

# 8
 • Мнения: 505
Нямам какво да добавя към горните мнения. Посещавахме яслата две години, доволна съм от персонала, от директорката, от старшата сестра,  от лелите. Натиск за спонсорство не е имало, вярно е че има родители които спонсорират за по-големи неща и им пишат имената по групите, като форма на благодарност. Директорката е лекарка и има здрав контрол върху здравето на децата. При нас минаваше всеки понеделник със слушалката, отделно си следи и проблемните деца или тези които са след заболяване, медицинските картони се водят стриктно, следят повече и от GP-та за необходимите ваксинации и изследвания.

# 9
 • Мнения: 142
Бихте ли ми казали къде точно се намира тази ясла?  Praynig

# 10
 • морето, сините вълни...
 • Мнения: 510
Бихте ли ми казали къде точно се намира тази ясла?  Praynig

зад пазарчето в Чайка... малко над ехДиско Фейс  newsm78 newsm78 дали някой си го спомня това

# 11
 • Мнения: 142
Благодаря!  bouquet

# 12
 • Мнения: 1 697
STAR, в коя група е Рая? Знаеш ли колко деца са в групата? Допускат ли болни деца да ходят или не ги приемат? Колко време се ходи до обяд? По какъв начин ви приеха? Sorry за многото въпроси, но съм много отчаяна, Алекс е на ясла от 05.05.06 - Звънче, изобщо не съм доволна, по 30-35 деца са в група с две госпожи. От началото досега е ходил общо 7 дни за по 2 часа и боледува от бронхит и ангина. Всички в групата са сополиви и кашлят, абе ужас някакъв. Изобщо никакъв контрол. Водят си децата със сиропите и антибиотиците и ги приемат, че нямало кой да ги гледа Close и съответно цялата група пламва. Пиши дали е така и в санаториалната ясла, обмислям вариант да го прехвърля там. Благодаря. Ще се радвам и на други мнения.

# 13
 • Мнения: 505
Не съм Стар и информацията ми е  точно от преди една година, но се надявам нищо да не се е променило.
1. Болни деца по принцип не допускат, все пак текущите хреми и там не са изключение, но общото ми впечатление е, че и това е до момента в който цялата група се закрепи и адаптира. Децата при нас бяха 15.
2. Моята дъщеря се свикна сравнително лесно и ходенето до обяд беше само една седмица. Всъщност на третия ден се разболя, прекъснахме до края на седмицата и след това изкара една пълна седмица само до обяд, след което оставаше цял ден.
3. Записах се в списъка през септември, приеха ни през март. Яслата ни беше район. Връзки не съм ползвала, в списъка ни вписа старшата сестра, а вече непосредствено преди приемането ни посрещна директорката.
4. Лекарства в шкафчетата няма, изключение се правеше за Стеримар или Низита - като ги искаха надписани и те слагаха на детето през деня. При приемането директорката поиска да занесем лепенки и сироп за сваляне на t. , в случаите когато детето се  е разболяло докато е в яслата винаги беше прегледана и имаше изписана рецепта (докторката по - принцип си набляга на хомеопатията, но никога не ме е задължавала да спазвам нейното лечение). Като си взехме картона при тръгването видях, че всяко заболяване и лекарствата които са изписани са били описвани, както и след боледуването детето в какво състояние е прието.

По-горе съм писала, но пак ще се повторя, че децата се гледат много добре. Естествено имала съм моменти на недоволство, на раздразнение, защото винаги има нещо дребно което на нас майките ни се струва от първостепенно значение, но като гледам сега в градината какво е положението, оценявам още повече яслата.
Храната през деня е повече от добра, а вечерята все пак е една алтернатива  Simple Smile. Извеждат ги редовно навън, всяка група е с отделна площадка. Не са прекалявали със събирането на пари за групите, в началото ни караха да носим сапун, т.хартия и салфетки, после започнаха да прибавят към таксата ежемесечно по 2,00 лв. за тези материали.
Педагожката работи добре. Децата знаеха доста песнички и игри.
Това е от мен, ако имаш някакви конкретни въпроси - питай.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 5 427
 Само деца със здравословни проблеми ли посещават яслата?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт