Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 282
Здравейте, мами!
Започвам историята отначало. Когато се роди малката, се събуждаше за храна първите 10-15 дни. После реши,че ще спи по 12-13 часа, но по цял ден плачеше от колики и аз не можех да отида до тоалетната, ако няма кой да я вземе. След 3 месеца коликите позатихнаха, а сега няма и помен от тях. Но от 2 месеца маклата се буди по няколко пъти на нощ. Аз стисках зъби и ставах, а през деня бях като парцал ( добре,че тя поспиваше по няколко часа). Но снощи и предната вечер не се събуди да хапне, а аз в 6 часа бях с огромни и болящи гърди( така и не се научих да се изцеждам). И реших, че ще я събудя. мъжо, и той горкия видял една вечер да се наспи, като усети замисъла ми и се развика, но аз си взех спящата "помпичка", тя се размърка малко, хапна си и пак я сложих да спи.
Та от обърканите ми мисли извода е, че е хубаво да става бебчо да хапва през нощта - хем да изцеди на мама гърдите(че и тя да може да спи), хем да стимулира кърмата!
А всъщност, права ли съм да я събуждам или да се мъча с помпата?

# 1
  • на Север
  • Мнения: 503
Да се изцеждам или да я будя?
Можеш да будиш само ако детето не наддава достатъчно. Ако са много напрегнати гърдите можеш да изцедиш съвсем малко, колкото да облекчиш напрежението. Ако бебето продължи да не се буди, кърмата ти ще се регулира и скоро няма да се препълват гърдите през ноща.

# 2
  • Карлово
  • Мнения: 4 021
Подкрепям Фреш. Ако не можеш с помпа, изцеди се на ръка, колкото да облекчиш напрежението.

# 3
  • Мнения: 1 378
Това с напрегнатите гърди ще е само ден-два. После се регулира. Остави детето да си изгради режим.

# 4
  • Мнения: 3 805
Аз пък си мисля, че ако не я беше взела, сигурно скоро е щяла сама да се събуди. Пък и нали е цокала? Значи е била гладна. Не си и тъпкала млякото насила в устата все пак...
Аз когато съм била бебе от 40 дневна съм отказала да суча нощем. Мам ми е завирала цицито в устата, обаче...
Та не виждам нищо лошо, че детето си е цокнало преди  да зареве.

# 5
  • София
  • Мнения: 2 880
Надявах се да прочета нещо, което наистина ще ме успокои, но.. не би!

Ако на 1 годинка сте на нашето диредже - вече спи в нашето легло, цока безброй пъти на нощ, като ме засмуче, не пуска (нищо, че не яде - обича и да спи със зърното в уста) и във всичките противни случаи крещи... Ще се възползваш от сегашната ви ситуация, ще станеш да се поизцедиш и няма да безпокоиш бебето, че навикът при тях е нещо страшно! Моята със сигурност не е гладна - но това е, с цица в уста трябва да е!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт