Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 март 2017, 13:24 ч.

15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2

  • 148 523
  • 657
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 528
Как го правиш за 20 мин.?  newsm78

# 46
  • Mediterraneo
  • Мнения: 21 182
И на мен ми е интересно.

# 47
  • Мнения: 2 300
Става ако е една порция.  Mr. Green Grinning

# 48
  • на Мелмак
  • Мнения: 4 597
Една тава е  Laughing
Но всъщност фурната ми е с пара, може би това съкращава времето  Wink

# 49
  • София
  • Мнения: 594
Аз ориза го кисна от предната вечер във вода завряла на каната. Непосредствено преди приготвяне го измивам и го слагам с плънката и става за около 30 минути на 180-190 градуса.

# 50
  • Варна
  • Мнения: 1 241
Аз краднах една рецепта от фейса
Лапад или спанак попарен,4 яйца,200 гр сирене,1ч.ч кисело мляко.,3с.л брашно,сол,черен пипер на вкус,червен пипер и наситнена глава лук.Забъркваш всичко и тавата.Фурната предварително загрята....
Става за 15-20мин,много е вкусно..но домочадието категорично отказа да яде зеления,аз ще си го уважа сама

# 51
  • Мнения: 5 791
Кюфтета на фурна
500 грама телешка кайма обърквам с един картоф, морков, цвекло, лук, всичко настъргано, 4 супени лъжици овесени ядки, сол, черен пипер, магданоз и подправки, каквито харесвате. Правят се много малки топчета и се редят върху хартия за печене, пекат се на силно загрята фурна с вентилатор за около 15 минути.

Задушени картофи
Нарязвам картофите на кръгчета, слагам 2-3 супени лъжици краве масло, наливам малко вода, около чаша и захлупвам капака, след 15 минути го махам и разбърквам. Слагам сол.

Тиквички с яйца и извара

Режа тиквичките на две по дължина и ги издълбавам, вътрешността слагам в робота, добавям сирене, яйце, сол, копър и пускам робота. Пълня тиквичките с готовата смес и пека на силно загрята фурна, не съм засичала, но  много бързо стават.

Солени палачинки


Правя смес за палачинки, аз правя 1 яйце, 1 чаша прясно мляко, сол, захар по малко и брашно колкото поеме да ми хареса сместта на консистенция, като обърна палачинката настъргвам още докато е в тигана кашкавал, слагам филе, маслини, чакам да се разтопи кашкавала и навивам. Правя го и със сирене и кашкавал и с бри. Стават много бързи солени палачинки. Обикновено правя към тях млечна майонеза.

Бърза закуска


2 яйца, една кофичка кисело мляко, лъжичка сода, две чаши брашно, една чаша сирене се объркват с вилица и се изсипват върху хартия за печене в тавата от фурната. Пече се на загрята фурна за 15-20 минути.
Скрит текст:


Това са на първо време бързите ми рецепти, за които се сещам. Със сигурност имам и още, та ще допълвам.
Simple Smile

# 52
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 294
Аз краднах една рецепта от фейса
Лапад или спанак попарен,4 яйца,200 гр сирене,1ч.ч кисело мляко.,3с.л брашно,сол,черен пипер на вкус,червен пипер и наситнена глава лук.Забъркваш всичко и тавата.Фурната предварително загрята....
Става за 15-20мин,много е вкусно..но домочадието категорично отказа да яде зеления,аз ще си го уважа сама

Това става и на котлона, дори по-бързо, но....... всички зелении си ги ям сама Naughty
опс не, копривата прави изключение.

Коприва с ориз става бързо, но не се вмества с 15мин. та вяма да пиша рецепта.
Каша от коприва
Попарвам една супена чиния коприва и я нарязвам на ситно.  На котлона в малко масло запържвам връзка пресен или глава стар лук, 1-2 лъжици брашно, добавям копривата, обърквам хубаво и наливам водата от копривата или пилешки бульон.  Варя докато се сгъсти. Обикновено 7-8 минутки са достатъчни.

# 53
  • Мнения: 2 565
От мен предложение за яйчена чорбичка/манджичка (която едва наскоро разбрах че се казва чолбур)
http://yoli-www.blogspot.bg/2013/10/blog-post_8.html?m=1
А утре ще пробвам 'бързата закуска',предложена по-горе,много ми хареса Heart Eyes

# 54
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 9 787
Споделям една наистина бързашка вкусна манджа, за която ме светна моят мъж:
Едно или две филета сьомга, сос доматен (слагам един буркан сос на Барила с маслини+едно малко бурканче обикновени домати от буркан) покривам рибата с него, поръсвам каперси, черен пипер, пушен червен пипер, малко зехтин и сол и бухам във фурната предварително загрята. След 20 мин е готово. Уникално вкусно, просто, лесно и полезно.

# 55
  • София
  • Мнения: 1 384
Не бих разваляла сьомгата с домати  Wink
Само сьомга филе или котлети, в масло, малко сол, черен пипер и намазани леко с разбит мед с капки лимонов сок. Може да се добави и малко горчица, но това е според вкуса.
Не е необходима фурна, прекрасно става и на тиган.

# 56
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 9 787
Ми и аз така си мислех, но то омръзва все едно и също и това се оказа идеално съчетание. Не липсва нито гарнитура, нито салата към това ястие. Иначе голата сьомга все с нещо трябва да се поднесе.

# 57
  • Мнения: 2 908
+1
Даже в тигана е по-вкусно и по-бързо.
С домати бих направила друга риба.

# 58
  • Мнения: 3 667
Моето любимо бързо ядене със сьомга или филе от треска е - филето на фурна със зехтин, каперси и малко мед. Отделно варя спирали паста и ги омесвам с чери доматки, зехтин, броколи. Това за гарнитура.  Всичко става много бързо.

# 59
  • София
  • Мнения: 1 937
Сьомгата става много хубава и с кленов сироп, вместо мед...

Общи условия

Активация на акаунт