Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 4 407
Реших да се оплача в отделна тема, защото считам, че грубото отношение и безчовечността не трябва да се толерират!
Днес решихме да заведем детето на платен преглед при д-р Медникаров, той преглежда от 13-15 часа в ортопедията. Решихме да отидем към 15,00 часа, защото той не дава точни часове, а преди повече от година ходихме при него и имаше около 20-30 деца и се надявахме към 15,00 часа да е по-спокойно.
Е пристигнахме към 15,10 часа, срещнахме го по-стълбите /говореше си с една дама/ и ни каза, че няма да ни прегледа защото е вече 10 мин. след определеното време. Каза също, че "ние сме искали той да ни преглежда, той не искал и ще се съобразяваме с него..." Въпреки, че го помолихме да направи изключение, предложихме да изчакаме да си свърши важните разговора с дамата, а и не беше приключил съвсем /имаше и една майка с бебе, която беше ощастливена с преглед/, той ни отказа.
Не отричам, че и ние имаме вина /10 мин. закъснение/, но все си мисля, че ако беше истински лекар, щеше да ни прегледа, много грубо, самозабравило се отношение видях. А чакахме за платен прием!

И ви моля да ми обясните, как ходихте на преглед при ортопед, все съм си мислела, че на платен преглед ще ни обърнат повече внимание и ще чакаме по-малко, но явно ударихме на камък.

# 1
 • Кори Селести
 • Мнения: 5 541
Ходим при д-р Алексиев и гледаме да отидем навреме:)
Нямам оплаквания никакви.

Съжалявам, че така се е получило с вас.
Не се ядосвай!:)
  bouquet

# 2
 • Мнения: 1 271
и ние сме много доволни от д-р Алексиев

# 3
 • София
 • Мнения: 4 407
И ние гледаме да ходим почти навреме, но за мен 10-15 мин са нормално закъснение при положение, че сме с малко дете. На предния ни свободен прием при д-р Медникаров, отидохме точно в часа, но там имаше още 25 деца за същия час, това не го считам за нормално. Отделно, че децата не са възрастни и не знам как 2-3 часа ще седят затворени пред кабинет. Също е изключително рисково за болести и вируси.

Та ви питам има ли от другите препоръчвани ортопеди някой, който:
- Дава точни индивидуални часове
- Търпи да закъснееш 10-15 мин.
- Изостава от графика си поради родителските закъснения или други причини около 30 мин.

За мен това са нормални отношения, показващи че лекаря уважава пациента, не ми е приятно да гледат на нас като снасящи определена сума и понеже сега си имаме сладки приказки, днешните снасящи да дойдат друг път.

# 4
 • Кори Селести
 • Мнения: 5 541
Та ви питам има ли от другите препоръчвани ортопеди някой, който:
- Дава точни индивидуални часове
- Търпи да закъснееш 10-15 мин.
- Изостава от графика си поради родителските закъснения или други причини около 30 мин.

Ами...Алексиев:)
Най-малкото и да закъснявате - обаждаш му се по телефона и 100% няма да ви хлопне вратата под носа.
Ние при него чакахме 10-тина минути.

Иначе..при Литвиненко сме висяли като саполи с часове за едното нищо, та знам как се чустваш.
Е..той не ни изгони:)
Само ни каза, че няма никакъв проблем с детето  #Cussing out

# 5
 • Мнения: 3 698
Разбирам огорчението ти, сблъсквала съм се с подобно отношение.
Разбира се, че 15 минути са допустимо зъкъснение за хора с малко дете, съвсем се побърква света ей... #Cussing out

# 6
 • в края на града
 • Мнения: 4 305
Много гадно ми стана като прочетох това ... не знам какво да ти кажа...
Ние ходихме при Драганов, аз съм доволна, но пък тук прочетох не особено добри отзиви за него. При него имахме час и влязохме на секундата, а зад нас имаше закъснели (ние даже останахме и част от тяхното време), хем бяха последни за деня, късно беше вече, но си ги прие, нищо не каза, само "оох", усмихна се и така... Но пък ти искаш да си сигурна, че специалистът ще е много добър... Алексиев доста го хвалят...
Където и да идете - късмет и при Дара всичко да е ok.

# 7
Много гадно ми стана като прочетох това ... не знам какво да ти кажа...
Ние ходихме при Драганов, аз съм доволна, но пък тук прочетох не особено добри отзиви за него. При него имахме час и влязохме на секундата, а зад нас имаше закъснели (ние даже останахме и част от тяхното време), хем бяха последни за деня, късно беше вече, но си ги прие, нищо не каза, само "оох", усмихна се и така... Но пък ти искаш да си сигурна, че специалистът ще е много добър... Алексиев доста го хвалят...
Където и да идете - късмет и при Дара всичко да е ok.

Ние ходихме при д-р Драганов. Заведох дъщеря ми на 2 дена с луксация, която се видя още при раждането и нямаше съмнения за нея. Предпочетох го пред Горна Баня, защото е по-близо, а с новородено на 2 дена не ми се прекосяваше цяла София. Неонатолога от Майчин Дом ми беше дала телефоните и на проф. Владимиров, и на д-р Драганов. Това, което ми накара да бързам с прегледа бяха думите на една от работещите там - незнам каква точно беше, а бяха "имате ли куци в рода си", което много ме фрапира защо при едно просто изкълчване на става ще се съмняват за куцане. После прочетох достатъчно по въпроса и разбрах отговора.
Това, което мога да кажа за него е, че излекува напълно луксацията на едното и дисплазията (не помня дали беше хлабава става или луксираща се) на другото краче. Прочитайки в разни брошури, че при вродена луксация трябва да се наблюдава детето до и през пубертета заведох дъщеря ми на преглед в Горна Баня. Отивайки с направление ни накараха да заплатим, тъй като не работели със здравната каса. После разбрах, че ако отидеш в клиниката, работели със здравната каса, но пък "прегледа с ехограф не се покривал от направлението". Така или иначе си платих да снимката и после за прегледа. Какво ми напави впечатление:
1. Доктора - не му помня името - ми се развика защо сме ходили при Драганов.
2. Заяви, че луксация е невъзможно да мине само за 3 месеца
3. Констатира, че не е възможно детето да е имало луксация (от написаното дотук трябва да ви става ясно дали е имало, а пък и не съм виждала някой с неизкълчена става да си сложи петата на корема, при това над пъпа, а крачето висеше с много разтеглени ставни връзки с 5 см по-дълго от другото).

След време дъщеря ми започна да се оплаква от болки в коленете - не сядаше правилно и ги извиваше. Отвратена от въпросния доктор в Горна Баня реших да отида при д-р Алексиев, като взех и снимката от Горна Баня. Д-р Алексиев заяви, че тазобедрените стави са напълно здрави и няма следи от някакво изкривяване или някаква степен на дисплазия. За колената каза, че няма проблем и ще си минат, както и стана.

От изчетеното до тук разбрах, че степен на дисплазия може да се открие и с тестове - нещо като гимнастика - но някои от тестовете трябва да се направят първите дни след раждането. Наистина при първия преглед при д-р Драганов той направи първо именно тези тестове и после я прегледа на ехограф, даде ни дори разпечатка.\

Друго за д-р Драганов не мога да кажа, освен че е груб с родителите, но може би именно поради тази грубост аз бях много стриктна в носенето на ортопедични гащички и гимнастиката. Не мисля, че дъщеря ми е някакво чудо, дори и прф. Владимиров е писал, че през 1вата седчмица от раждането, ако се приложи лечение на дисплазията, тя минава на 50% (не съм сигурна за цифрата дали не беше по-голяма) за тази седмица. Не мога да разбера защо толкова деца, които се лекуват в Горна Баня още от самото начало се налага да минават на каиши на Павлик. Не познавам професора, но той вероятно е много зает човек, и едва ли някой може да се дореди до преглед при него, или пък нещата, които ги е писал не са верни, или статистиката е направена грешно.

Всичко това написах, защото много майки се притесняват за децата си. Е, аз посетих и 3те посочени ми места, и най-големия непрофесионализъм видях точно в "най-реномираната" клиника по ортопедия. Дали защото докторите са претръпнали вече или просто са уморени от живота (кой ли не е), но не мисля че е нормален начина, по който подхождат повечено лекари към пациентите си - като че ли са тъпи говеда и няма какво да им се обяснява, като че ли родителите нямат друга работа и единствения проблем на детето им е ортопедичния и нямат нищо против да висят с часове пред кабинети, или пък се опитват да не се намесват в естествения подбор на природата (дано не обидя някой с това).
Една приятелка преди време сподели с мен, че когато детето и кашля, тя го води при 2ма лекари, и ако диагнозата и на двамата съвпадне, тогава вярва на диагнозата.

Ако някой се е отвратил от циничния ми поглед към проблема, моля да се обърне към някой от модераторите да изтрие мнението ми.

# 8
 • София
 • Мнения: 4 407
Благодаря ви за разбирането. Много ми е гадно, точно защото си мислим, че отиваме при най-добрите лекари и се стремим да уважаваме труда им. И винаги съм считала, че ако добрите лекари за без пари трудно ще работят, поне на платените си приеми, ще бъдат човеци. Но явно славата или самочувствието им е в повече.

# 9
 • София
 • Мнения: 437
Съжалявам, че ти се е случило това и то в Горна баня и още повече при Медникаров. Аз лично съм безкрайно доволна от него като специалист. Преди 6 години той лично откри и излекува дъщеря ми от луксация/ при положение, че доста лекъри ми се кълняха, че нищо й няма/.... Не му пречеше обаче да ми натяква колко съм безоотговорна... ?!? Бях меко казано педант при изпълнение на лечението. И се справихме страхотно.... Сега имам бебе и при положение, че знам че прегледа трябва да се извърши до2-рата седмица отидохме чак на 10-тия месец.... Е, наруга ме за безотговорното ми отношение, прегледа бебчо и ме изпрати с думите" Имате късмет, че нищо му няма, но за другото!!!! бебе елате до 15-тия ден"....


А що се отнася до компетността му в работата- на мен лично ми го препоръчаха 3 различни лекари, вкл. и негов колега от Горна баня, който ми е доста близък и ме отряза, когато исках да прегледа дъщеря ми.... Каза ми, че въпросният лекар е човекът, който ми трябва.......

Е, може и да е по-любезен и внимателен, но..........

И при мен приемите са платени.

# 10
 • Мнения: 446
Не знам защо са така и на платените приеми, просто някои лекари загубиха човещина, или просто не са я имали. Едва ли ще те успокои, но и на мен се е случвало във Варна. Дори имахме записан час, за който с всевъзможни гимнастики успях да стигна навреме /да помоля от градината да я събудят по-рано, да вдигна скандал на шефа си, защото не искаше да ме пусне за един час, който така или иначе щях да отработя, да я храня в таксито, за да е спокойна и т.н./. Обаче за предния час нямало записан, и понеже ние сме били последни, лекарката решила да си тръгне - така де, защо да ни чака. След дълги преговори от моя мобилен телефон, нито аз, нито сестрата на регистратурата успяхме дори извинение да получим от нея. От тогава не съм стъпвала нито в тази поликлиника, нито при тази "докторка". Друг е въпросът, че заедно със своя колежка ме убеждаваха, как детето ми има сериозен проблем, вероятно с цел на всеки три месеца да им "кихам" по 50 лева общо, без да си дават сметка, че за мен е по-лошо да ме излъжат за състоянието на детето, отколкото да ми кажат "детето не е толкова зле, но ще го проследяваме на всеки три месеца". Е, после в София, в университетска клиника направиха всякакви изследвания по ЗК, и никой не видя и най-малък проблем, камо ли, такъв дето да го проследяваме на всеки три месеца. Оттогава "на зла круша - зъл прът". Дори да е най-прехваления специалист, ако не е човек, предпочитам да отида при по-малко известен, но по-старателен, защото и повече ще чете, а няма да лежи на стара слава, и повече ще обясни, а няма да се прави на велик.

# 11
 • Анкх-Морпорк
 • Мнения: 3 394
Ние ходихме при д-р Ефремов, Горна баня - една по-малка сграда зад института - клиника Ортомед.
Много съм доволна от отношението.
За талоните - за да не се плати ехографа, талона трябва да е номер 3 А (три А)
Зависи какво направление е дал личния лекар.

# 12
 • Мнения: 4 366
Танче, съжалявам, че така се е получило при вас....най-обичам възгордяли се доктори с грубиянско отношение #Cussing out...все едно сме отишли там за кеф!
За талоните - за да не се плати ехографа, талона трябва да е номер 3 А (три А)
Зависи какво направление е дал личния лекар.
да, това е поредната глупост на ЗК. доколкото си спомням, талона от ЛЛ не важи за ехографа, но лекарят си пишеше сам до себе си направление, за да мине през ЗК и пациентът да не плаща.
и ние в Горна Баня/Ортомед/ бяхме тръгнали за Ефремов, ама ни прегледа Тодоров. много съм доволна от него - млад, внимателен, обяснява...

# 13
 • Мнения: 631
Реших да се оплача в отделна тема, защото считам, че грубото отношение и безчовечността не трябва да се толерират!
Днес решихме да заведем детето на платен преглед при д-р Медникаров, той преглежда от 13-15 часа в ортопедията. Решихме да отидем към 15,00 часа, защото той не дава точни часове, а преди повече от година ходихме при него и имаше около 20-30 деца и се надявахме към 15,00 часа да е по-спокойно.
Е пристигнахме към 15,10 часа, срещнахме го по-стълбите /говореше си с една дама/ и ни каза, че няма да ни прегледа защото е вече 10 мин. след определеното време. Каза също, че "ние сме искали той да ни преглежда, той не искал и ще се съобразяваме с него..." Въпреки, че го помолихме да направи изключение, предложихме да изчакаме да си свърши важните разговора с дамата, а и не беше приключил съвсем /имаше и една майка с бебе, която беше ощастливена с преглед/, той ни отказа.
Не отричам, че и ние имаме вина /10 мин. закъснение/, но все си мисля, че ако беше истински лекар, щеше да ни прегледа, много грубо, самозабравило се отношение видях. А чакахме за платен прием!

Направо съм потресена. А аз ти го препоръчах горещо. Съжалявам.
Моето мнение за него си остава изключително високо и го смятам за добър специалист. Надявам се да не се повтаря това

И ви моля да ми обясните, как ходихте на преглед при ортопед, все съм си мислела, че на платен преглед ще ни обърнат повече внимание и ще чакаме по-малко, но явно ударихме на камък.

# 14
аз съм на 13-14 години и майка ми е разказвала как като съм бил малък съм получил херния и отишла при еди-кой си лекар и той само ме погледнал(аз съм плачил цяла нощ) и казал-"добре е утре ще го прегледам".Майка ми едвам издържала нощта,защото съм ревял постоянно от болката.тия лекари са с твърде голямо его.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт