Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 март 2017, 12:04 ч.

Прочистване на организма от паразити

  • 53 138
  • 238
  •   1
Отговори
# 15
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 225
M.kote, благодаря много за изчерпателния отговор. Много полезна информация. И аз се интересувам какви пробиотици ползваш, че те не са един и два на пазара.
От цялата таза схема само не знам как ще се справим с диетата. Все пак не сме малки. Ходим на училище, излизаме да играем сами, не съм й на главата цял ден. За щастие тя е що-годе разбрана и отговорна и се надявам да успеем. Относно млечните имам достъп до сигурно домашно краве мляко. От него правя кисело мляко и крема сирене и го пие и прясно. Има ли проблем да го консумираме? И ако правя сирене и кашкавал от него мога ли да й давам или не (заради маята)? За съжаление обаче нямам достъп до домашно месо и купуваме от магазина. Поради тази причина много рядко готвя пилешко (всички знаем защо). Наблягаме основно на свинско (уж, че е по-чисто) без тлъстини и по-рядко телешко. А ти не споменаваш нищо за тях. Не споменаваш нищо и за яйцата! Само да добавя, че като цяло рядко ядем месо веднъж най-много два пъти седмично.
Пишеш, да не се консумира бяла захар, а кафява може ли (и ако може на коя фирма ползваш)?
Искам да ви споделя и друг един мой опит с атопичния дерматит. Имам и по-малко дете, което още след като се роди имаше много суха кожа, особено от лактите надолу и от коленете надолу, белеше се на люспи. Педиатърката като я видя, може би на около 10 ден, като взе да ми изписва едни медицински козметики едни чудесии и аз си викам аааа не тоя филм съм го гледала. И реших да не я мия с никакъв сапун, да не я мажа с абсолютно нищо и да не я къпя цялата всеки ден. До около 4 месец на 2-3 пъти ни се появяваха петна малки, но не съм ги третирала с нищо и сами си изчезнаха. Захранихме се след навършени 6 месеца, много бавно и внимателно само с домашно приготвена храна. Сега сме на 3 години с перфектна кожа. Когато е по-хладно къпем цялото тяло веднъж седмично с минимално количество сапун нормален детски, не медицински. Шампоан ползваме веднъж на 2 месеца. Когато е много топло се къпем всеки ден само с вода, сапун само на ръцете и краката и то малко, колкото да измие мръсотията от игрите. Между другото този съвет за некъпането (как звучи само) ми беше даден и за голямата като беше бебе от една случайно засечена в кабинета сестра. Аз обаче не я послушах. Викам си, хората си мият децата всеки ден, аз мойто да го държа мръсно. Та така това е моя опит. Ако на някой му се налага може да пробва, поне няма да навреди.  
PS.
Щях да забравя! Колко време трябва да се прави това - чайовете, хран.добавки диетата?

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 22:39 от sunny_shine

# 16
  • Мнения: 18
АВТОИМУННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ/АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ

МЛЕЧНИТЕ ХРАНИ

Както вече написах:

Млечните храни не са предпочитаната и полезна храна особено за детския организъм. Изброила съм кои са те. Освен поради състава състава си - лактоза и казеин, но и често са носители на бактерии, паразити, микроби, ако не са произведени по добри стандарти и  са заразени или не са съхранявани правилно.
И явно ще трябва да обясня - Защо не са полезни и защо не трябва да се консумират в големи количества и редовно, с леки изключения.

Защото човешкият организъм НЕ Е ПРОЕКТИРАН ЗА КОНСУМАЦИЯТА НА МЛЕЧНИ ХРАНИ - ОСОБЕНО СИРЕНЕ, КАШКАВАЛ, МАЙОНЕЗА И ПРОЧИЕ ХРАНИ С МЛЕЧЕН СЪСТАВ И СУБПРОДУКТИ, СОЕВО МЛЯКО И Т.Н

Човешкият организъм е проектиран да обработва, разгражда и усвоява мляко - САМО под формата на майчина кърма САМО ДО 2-3 ГОДИШНАТА НИ ВЪЗРАСТ. ОТТАМ НАТАТЪК - НЕ, ЗАЩОТО ОРГАНИЗМА НИ СПИРА ДА ПРОИЗВЕЖДА ХРАНОСМИЛАТЕЛНИТЕ ЕНЗИМИ ЗА ТЯХНОТО РАЗГРАЖДАНЕ И УСВОЯВАНЕ.
Когато вие давате на вашите деца - млечни храни , има се предвид от животински произход, поради липсата на храносмилателните ензими, който организма ни произвежда максимум до три годишна възраст,  вие предизвиквате в организма си  -"Синдром на пропускливите черва" и увреждате целия храносмилателен тракт- тънко, междинно и дебело черво - защото няма механизъм в човешкото тяло, който да разгради и усвои тези храни. Практически се получава така,че ядейки млечни храни ние съзнателно допускаме да се увреди най-важната система - червата.

За да предотврати тази наша намеса, имунната система се включва в неравна битка с нас, за да ни спаси от самите нас и неправилното ни хранене и нездравословното такова. Тя знае,че ние нанасяме много тежки последици НА ОРГАНИЗМА СИ чрез храненето си и реагира остро- чрез хранителните алергии, хр. нетолерантности и хранителните непоносимости, които водят и до АТОПИЧНИЯТ ДЕРМАТИТ И ДО ВСИЧКИ АВТОИМУННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.

Въпреки това в млечните храни се съдържат ценни витамини, минерали, аминокиселини и протеини, които са нужни на организма - особено B12, D3, Ka. Тези изключително важни витамини и минерали обаче се съдържат и в други храни, които за разлика от млечните са ПОЛЕЗНИ И НЕ УВРЕЖДАТ ЦЕЛИЯТ НИ МЕХАНИЗЪМ НА ХРАНОСМИЛАНЕ И НЕ ПРЕДИЗВИКВАТ - АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ И АВТОИМУННИ ДРУГИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. НАПРОТИВ ДАЖЕ ГО ЛЕКУВАТ -  това са пчелен прашец, пчелен клей, пчелно млечице и пчелен мед -  те съдържат всичко в естественият му вид, така както е произведено в природата, а не от човешката дейност.

Допустим е приемът на прясно мляко/от животински произход/, без Е-та и консерванти, подсладени млека и прочие -  до 2 ч.чаши седмично - като СЕ ГАРНИРА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С 1-2 чаени лъжички кокосово масло + 1-2 кафени лъжички пчелен прашец + пчелен клей /клеева тинктура/ + 1-2 чаени лъжички мед /пчелен/  при условие, че се приемат пробиотици, които да разграждат - лактозата и казеина

Говорим за чисто домашно прясно мляко /козе и/или краве/, без антибиотици, без хоромони, без изкуствени храни, които се дават на животното.

МОЖЕ ДА СЕ КОНСУМИРА КОЗЕ ПРЯСНО МЛЯКО и  КОЗЕ КИСЕЛО МЛЯКО. /КОЗЕ ПРОДУКТИ- сирене, кашкавал, но не прекалвайте с консумацията/. ЗАЩО КОЗЕ - АМИ ЗАЩОТО ИЗВЕСТЕН Е ФАКТА, ЧЕ ТО Е НАЙ-БЛИЗКОТО КАТО СЪСТАВ И СЪДЪРЖАНИЕ ДО МАЙЧИНАТА КЪРМА.   

Идеята е да се сведе до минимум - животинското прясно мляко и млечни произведения от човешката дейност. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ ЧОВЕШКИЯТ ОРГАНИЗЪМ НЕ Е ПРОЕКТИРАН ДА ОБРАБОТВА  МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ, БЕЗ КИСЕЛОТО МЛЯКО - ЗАЩОТО ТОЙ СИ НОСИ В СЕБЕ СИ, АКО СИ ГИ НОСИ РАЗБИРА СЕ - ЛАКТОБАЦИЛИТЕ И БИФИДОБАКТЕРИИТЕ. ДОРИ И С НЕГО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКАЛЯВА.

ОТНОСНО МАЯТА- sunny_shine- ТЯ НЕ Е ПОЛЕЗНА, НО ТУК НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА МАЯТА, ИДЕ РЕЧ ЗА СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ ИЗОБЩО- това е млечен продукт, който не се разгражда и усвоява и когато тези продукти попаднат в детския организъм увреждт червата, поради тази причина и пак заради тази причина/говорим за лактозата и казеина в млечните продукти/, предизвикват автоимунно заболяване - няма значение кое е то. Това е принципа.
Между другото - в края на статията ми, ще видиш видове закваски/не мая, а закваски/ - за кисело мляко, сирене и хляб.

Въпроса не е да се дават млечни храни, въпроса е да не се консумират, бавно и постепенно да се изключат от храненето на семейството, всички в семейството да ги ограничат почти до минимум. Да се хапват от време на време, само като се затъжите много, при това в много малки количества.

И за да съм сигурна, че  сте разбрали правилно - как действат млечните произведения, ще го обясня по следния начин:

Представете си,че млечните продукти са камъни или раздробени такива - чакъл. Айде сега си представете - как точно ще бъдат разградени и усвоени от стомаха, червата? ииии колко точно са полезни за вас или за децата ви? Представете си, че въпреки всичко - и стомаха и червата по някакъв си невъзможен начин са разградили и усвоили тези камъни/чакъл/ и те вече са в кръвта ви, и хранят клетките на вашия организъм. Вярвам, че ще стигнете до правилният отговор.
Хайде сега да направим сравнение с - пчелен мед, пчелен прашец, пчелно млечице, пчелен клей, кокосово масло. Усещате ли разликата ? И защо едното не трябва да се консумира, и защо другото трябва?

Относно млечните от животински произход- ИЗКЛЮЧЕНИЯТА:

Кисело мляко - полезното е  - с необходимите бактерии, онези, които са естествената флора на човешкия организъм - червата.
ПИТАТЕ КОЕ Е ТО? АМИ ЕТО ГО  - http://www.opitsvet.com/bg-product-details-16.html   - онези, които разграждат, усвояват приетата храна- витамините, минералите, аминокиселините, мазнините от нея, а от млечните - лактозата и казеина и се борят с вредните паразити,червеи, вируси, бактерии, микроби и т.н или иначе казано с една дума -  с Пробиотици, точно същите, които са естествените обитатели на нашите черва, наречени чревна флора.

Маслото от животински млечни продукти-  само това - http://stefibozhilova.com/?p=637

Другото което е допустимо - това е ИЗВАРАТА и КЕФИРЪТ

Козе сирене, ако толкова желаете да консумирате сирене това е сиренето - при това/ веднъж,  два пъти най-много на седмица/ и ако се приемат пробиотици.

Козе сирене и кашкавали  -    https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%BE%D0%B7%D0%B5-%D0%9C%D0%BB%D … -221864021339281/

https://www.myfarm.bg/shop/%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5% … 1%8A%D1%82%D0%B8/

http://lbbulgaricum.bg/%D0%B1%D1%8F%D0%BB%D0%BE-%D1%81%D0%B0%D0% … 1%8F%D0%BA%D0%BE/


Козе прясно мляко и/или краве, овче - до две чаени чаши седмично, като СЕ ГАРНИРА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С 1-2 чаени лъжички кокосово масло + 1-2 кафени лъжички пчелен прашец + пчелен клей /клеева тинктура/ + 1-2 чаени лъжички мед /пчелен/, ако се  приемат пробиотици естествено, за да има кой да разгради и усвои лактозата и казеинът.

http://-/portal/statii/koze-mlyako-108.html

Закваски за подквасване на мляко[/u] :

1. http://www.mlm.daflorn.com/Y001.product    - на "ДАФЛОРН" /балансирана закваска с Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus Thermophilus/   - за кисело мляко


2. http://www.xn--80aafsijc9c.bg/index.php/shop-store/zakvaska-za-kiselo-mlqko      - на "Генезис"  за кефир, кисело мляко, бифидокисело мляко

3. http://lbbulgaricum.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0% … 1%82%D0%B2%D0%BE/  -   2 вида закваски за кисело мляко на „Ел Би Булгарикум” и 1 закваска за домашен хляб. Като ще припомня за хляба - без бели брашна и другите брашна - заради глутена.

3. Закваска за сирене - http://www.xn--80aafsijc9c.bg/index.php/shop-store/za-promishlen … sirena-pro-detail    - на "Генезис"


Може да замените - животинските пресни млека с полезните - ядкови млека, които съдържат протеините на месото; витамините, минералите, аминокиселините и полезни мазнини. Мляко от бадеми, кашу, орехи, лешници, ориз.

Ето ви едно кратко видео как се правят те - 

https://www.youtube.com/watch?v=xTINXsosqGU

http://www.thekitchn.com/how-to-make-almond-milk-at-home-cooking … the-kitchn-189996

https://www.youtube.com/watch?v=O3tvr3ba0X4

Овесено мляко - https://www.youtube.com/watch?v=qt6IcuBt8BU

Ако си мислите да си ги купите тези ядкови млека,вместо де си ги правите сами, внимавайте необходимо е да са 100% - ви, внииииииииимателно четете етикетите, обикновено купешките съдържат 1-2-3 % ядково мляко.Останалите са вода и подсладители, които понякога са естествени, а друг път са вруктозно-глюкозни разтвори.


Относно яйцата - само варени - 2-3 пъти в седмицата/особено жълтъка - той е най полезния/

Мисля, че това е достатъчно за млечните храни.


Поздрави!

Последна редакция: нд, 09 апр 2017, 20:53 от m.kote

# 17
  • Мнения: 1 149
 bouquet bouquet bouquet bouquet

# 18
  • Varna, Bulgaria
  • Мнения: 151
Записвам се да следя

# 19
  • Sofia
  • Мнения: 11 947
 bouquet

# 20
  • Мнения: 18
sunny_shine

На въпроса ти за чайовете. На децата дори по една чаша дневно да се дават, пак ще има добро действие за тях. Относно времетраенето  - няма срок. Те са храна като водата, като храната която се приема всеки ден. Организма има нужда от изчистване всеки ден и той го прави- всеки орган се самопочиства в определено време от денононощието. Чайовете, които съм дала в предните постове са начин да се помогне на затлаченото тяло, което изпитва затруднения и невъзможност да си самопочиства органите.
Разбира се само чайовете няма да са достатъчни, ако не се оправи храненето. Без промяна в храненето на детето и на всички нас, каквото и да правим, резултата няма да е този, който бихме искали.

Зависи от нас - искаме ли децата ни да са здрави или не. Ще положим ли усилия, ще променим ли начина си на живот и на мислене, ще се храним ли по-здравословно или ще ги тъпчем с лекарства и ще им даваме в същото време неправилната храна, очаквайки чудо!  newsm78

Всеки избира сам!

# 21
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 225
Напълно съм съгласна с теб m.kote. Храната е най-важното нещо. Винаги съм  се старала да се храним здравословно, но без крайности. Храним се основно с домашно приготвена храна, вярно с продукти от магазина, но все пак.... Вярвам, че е по-малкото зло. Позволяваме си и "вредни храни", но се стараем да е рядко и в по-малки количества.
 Една седмица изкарахме на чая по твоята рецепта и една на цярь. Пием пробиотици и витамини. Препоръчай ми подходящи пробиотици. Незнам защо, но реших да не давам засега ензими (достраша ме май). Чувства се значително по-добре, с изключение на някой участъци, които доста я сърбят. Мажем с кокосово масло и я облекчава донякъде. Като човек с опит дерматита, препоръчай нещо за този сърбеж.

# 22
  • Мнения: 18
sunny_shine

Много се радвам, че пиете чайчетата. Надявам се, както съм ги описала да се пият. Благодаря ти, че вече от седмица ги приемате! Това означава много за мен! Часовете, които отделям в писане не са напразни!


Кокосовото масло приемано вътрешно и за мазане на тялото е едно от най-добрите решения за подобряване на здравето - както за изхвърлянето и унищожаването на паразитите, вирусите, бактериите, така и за справяне с токсини, хранителни, стомашни и чревни проблеми. То съдържа много хранителни вещества- витамини, минерали, аминокиселини, които са изключително важни.

Храносмилателните ензими са мнооооооооооооого важни. Точно защото една част от тях липсват, точно заради това има автоимунно заболяване при това атопичен дерматит. Това е заболяване предизвикано от хранителни алергии, обикновенно. Другият вариант е - генетичен проблем, които пак се основава на генетична невъзможност, т.е липса на храносмилателен ензим. Така,че няма какво да те е страх - храносмиллателните ензими се доставят чрез храната - ако ги има вътре в тях, което е трудна задача. Проблема, че ядем храни  - ГМО, т.е без храносмилателните ензими, витамини, минерали, протеини. Вместо тях имат- торове, препарати, химикали, Е-та, изкуствени оцветители, вредни захари и глюкозно-фруктозни изкусвени сиропи, глазури и т.н. Нашият организъм е проектиран да генерира някой храносмилателни ензими - черен дроб, панкреас, стомах. Но 70% се доставят от храната. Всеки да си прави изводите, какви храни ще консумира - въпрос на личен избор.

Онези храносмилателни ензими, които бях постнала по-напред са на Солгар - 100% натурални и съдържат всички онези, които са необходими. Могат да се ползват няколко месеца, ако някой се притеснява нещо, за да попълни липсите в организма, горе долу и да си разгражда храната, която приема. Така ще се неутрализира временно - хранителната алергия, защото вече ще има кой да я разгради, а чрез пробиотиците ще има кой да я усвои. Така,че ще се заздрави организма. Като се добавят и комплексни мултивитамини - натурални - те пък ще попълват липсите и недостиците от неусвоената храна, т.е това означава - неизвлечени от храната витамини и минерали, протеини, аминокиселини.

http://healthline.bg/blog/ko%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE … 0%B2%D0%B8%D1%80/

http://www.zdravei.org/coconut-oil-polzi/

https://biomall.bg/prilojeniq-na-kokosovoto-maslo

http://--reklamen-spam133--/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8 … D0%B0%D1%85%D0%B0

http://totalrelax.eu/1367/%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D … 1%81%D0%BB%D0%BE/

Не трябва да се забравя, че автоимунните заболявания възникват на база -  хранителни алергии, хранителни нетолерантности, хранителни непоносимости основно. Иначе казано - проблем с храносмилателната система - стомах - тънко черво - дебело черво, т.е проблем при разграждане и усвояване на храна или части от нея, поради липса на храносмилателни ензими, недостатъчно солна киселина в стомаха и оттам увреждане на червата, поради недостиг или липса на добрите бактерии в червата - т.е лакто и бифидобактерии/пробиотици, които се опитват да компенсират, но се изчерпват, поради което се създават отлични условия за развитието и на бактерии, паразити, микроби, вируси. Създадените токсини свободно се включват в кръвния поток и тогава се включва имунната система - белите кръвни клетки, за да очистят кръвта от хранителните алергени попаднали в нея, токсините и паразитите, ако има такива.

Външно - При атопичният дерматит - обикновено кожата се инфектира от бактерии, паразити също /акари - домашен прах/ и стафилококи - най-често Staphylococcus aureus, които предизвикват рани, сърбеж, дразнене, лющене и т.н. Тук помагат - кокосово масло, масло от черен кимион, масло от розмарин, масло от чаено дърво, масло от мащерка, масло от жълт кантарион и  др.
   -    
  http://healthline.bg/blog/ko%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D1%80/  

Затова, моля не спирайте чайове и ги пийте както ви препоръчвам. Този който направих за себе си и за семейството си, заедно с другите три вида чай на "Цяръ" - работят, но са нужни месеци и много постоянство. При дъщеря ми изолирахме - Staphylococcus aureus и го унищожихме след дълги години борба.

Ще пиша и за пробиотиците, но темата е толкова обширна, че я мисля и не знам откъде да я захвана и нея.

Поздрави!

# 23
  • Мнения: 780
Малко коте,и от мен благодарности за труда ,да описваш всичко толкова подробно!
Ание със сина ми също започнахме да пием чай.На него давам пробиотик,рибено масло и витамин Д.Глутена сме го намалили до минимум-купувам безглутенови брашна и всичко тестяно си правя сама.Прясното мляко съм заменила с ядково такова,сиренето с овче,но домашно.Сега съм намерила от къде да си купувам домашно кисело мляко и кашкавал(пак овчи).Готвя със зехтин,а кокосово масло ползвам главно за сладкиши.Вчера си направих и костен бульон,така че и това включвам.Опитвам се да се храним максимално здравословно.Някакси много естествено сменихме сладките неща от магазина с плодове.Преди седмица водих сима ми на преглед при гастроентеролог,за да разговарям с нея точно за храните и за изследвания ,които да пусна на детето(ще ги правя другата седмица) за непоносимост към храни.Казах и ,че съм спряла глутена и прясното мляко,а тя ми отговори,че дори и за хора,които нямат здравословни проблеми е здравословно да Се хранят безглутеново.

# 24
  • Мнения: 18
Браво мами!  Grinning  Grinning Истински герои сте! Само така! Grinning

*ice cream*

Моля те внимавай с овчите млечни, те са пълномаслени, т.е има много казеин в тях, и не са от полезните, но - хапвайте  ги, обаче полекичка, по-малко и не прекалявайте. Ако ти е възможно замени ги с козе млечни. Пуснала съм линкове в поста за млечните - по-нагоре. Може да си поръчваш онлайн. Пуснала съм  и закваските - пробиотичните, онези които всяко мляко трябва да съдържа, но за съжаление това отдавна не е така.

 Закваски за домашно кисело мляко, които съдържат - пробиотичните бактерии. Така,че хем да се хапва кисело мляко, хем да е здравословно - с пробиотичните бактерии, т.е със своите храносмилателни ензими, разграждащи си сами лактозата и казеина.

Чайчетата заедно с добавките, нали? Grinning    Те, заедно с кокосовото масло и пчелните продукти-  ще изчистят токсините и паразитите, вирусите, микробите, бактериите от червата, кръвта, черният дроб, бъбреците и ще подсилят организма и имунната система с витамините и минералите си, биофлавоноидите, и аминокиселините. Така,че смело напред.

Относно - тестените неща, дори и домашно приготвени, не са полезни, така,че ограничи ги до минимум. Само като се затъжите за вкуса, но повярвай ми и това ще отмине. И все пак, ако искате да си хапвате -
използвай вместо мая, закваска или сода за хляб, вместо бяла захар - кафява захар или кокосова захар.
Има различни брашна, здравословни - кокосово брашно, ябълково брашно, бананово брашно, тиквено брашно, оризово брашно, брашно от овесени ядки, шипково брашно, ленено брашно, брашно от рожков и още много.

ЗАКВАСКАТА ЗА ДОМАШНО ПРИГОТВЕН ХЛЯБ И ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ /мекички,баници,тутманици,питки и др./ - http://lbbulgaricum.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B … %8F%D0%B1-lbb-br/.

А за готвене можеш да използваш - коксово масло, продават такова което е и за готвене. Но не е проблем и ако не е специално за това. Аз съм си купила и от двата вида - марката е "Драгон" и готвя с маслото - ГХИ - http://stefibozhilova.com/?p=637, невероятно вкусно стават и баниците и готвеното - всякакво. Като заговорих за баници - има оризови точени кори, които са без глутен и без зърнени. Така,че ако искаш опитай - става супер.

Костния бульон е отлично решение, но е сложно приготвянето му - 48 часа трябва да къкрят костите и трябва да си сигурна,че животното е било здраво и не е е било хранено с хормони, антибиотици и зърнени ГМО смески, а е било хранено - на паша.

Плодове, зеленчуци - много добре измити на течаща вода и накиснати във вода, след това изплакнати и без кората. И много плодови сокове, някъде напред бях обяснила защо е добре да се пият плодови и зеленчукови сокове. /моркови + ябълка/ - този очиства червата и ги прави като нови и е вкусен на всичкото отгоре, да не говорим за паразитите - унищожава ги на място, може да се гарнира с пчелен прашец и течно кокосово масло, а може и само сок.

Поздрави!

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 13:21 от m.kote

# 25
  • Мнения: 780
Костен бульон правих по тази рецепта:
https://nadiapetrova.bg/bone-broth/
Не можах да повярвам на очите си,но кокалите след 24 ч се бяха стопили(бяха останали някакви малки остатъци).Взимам телешко месо и кокали от приятелка,така че там знам ,че е чисто.Отделно съм правила и от патешки кокали,понеже баща ми гледаше по едно време.
Аз Мая ,не използвам ,но слагам безглутенова сода или бакпулвер.Като казах,че правя тестени неща имам в предвид безглутенови хляб,сиренки,кексчета и такива неща.Но още не съм много добра,някои неща не ми се получават.Не прекаляваме определено.Подслаждам главно с форми и мед.Квас се опитах да си направя два пъти,но не ми стана ,не се отказвам де Simple Smile
На децата правя фреш всяка сутрин-портокал,лимон,грейпфрур-различно.
Зеленчуците кисна във вода с лимон или оцет.
Плодове -ядем всякакви,но най-обичаме ябълки.Разбирам,че е по-добре да е на фреш?
Чай-всяка сутрин.Синът ми от малък обича чай ,но си слага по повече мед,защото му идва по-силен "твоят".
За овчите млечни продукти ще го имам в предвид.Ще трябва да се науча сама да си правя кисело мляко.
Освен всичко друго сутрин на децата им давам и сироп от бъз,приготвен от свекъря.
Чесно казано в началото ,когато сама стигнах до извода,че трябва да променя храненето на сина ми си мислих,че ще е по-трудно,но поне за сега не ми тежи и го приемам като нещо добро ,което правя за децата си.

# 26
  • Мнения: 18
*ice cream*

Браво! Grinning Grinning Grinning Много се радвам, като чета такива неща! Браво!

И на мен не ми ставаха тестата и още не ги докарвам в повечето случаи, но каквото такова. Аз и без това не меся често. Само по празници се опитвам някоя хубава здравословна пита да направя и баница - спанак, яйца, сирене -краве или козе и с извара смесено, кисело мляко - давам на свекърва ми да го подквасва и газирана вода, слагам в плънката - един микс семена и поръсвам и отгоре и така.

Соковете - портокал+грейпфруд+лимон - не знам дали знаеш, те се използват за очистване на белите дробове от токсини и паразити. Така,че браво и за тях. Съотношението е 2-3 портокала, 1 голям греъпфруд, 1/2 лимон.

Добавяй му в чая -пчелен прашец+пчелен клей+кокосово масло и мед разбира се. Да, концентриран е моят чай - може да го разреждаш с малко водичка - не е проблем. Важно е да му харесва на детето, та да го пие. И моята дъщеря пие чайове още от раждането си - научих я, още от бебе, щото все някакви проблеми -бъбреци, черва, бактерии. И така си се лекуваме и до днес, като настане нещо -чай. Но тя си пие  поне един път дневно, най-малко. Имаме поне 20 вида чайове, може и повече да са. И купешки и такива които сами си събираме семейството.

 
Сиропа от бъз е мнооооооооооого полезен също - използват го при лечение на рак. Така, че браво и тука.

Сменяй соковете - включи морков + ябълка - това е мощно средство и срещу паразитите в червата и срещу токсините и шлаката, да не говорим за бета картеноидния комплекс на моркова -черният дроб и кожата се нуждаят от него.  Абе невероятно полезен.

Поздрави!

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 15:48 от m.kote

# 27
  • Мнения: 671
m. kote, много благодаря за систематизираната информация. Като се съберат всичките ти постове спокойно можеш да издадеш полезна книга.
По повод въпроса за влагалищни промивки имам практически изстрадано и решено състояние да споделя.
Последните месеци правих много неща за прочистване /някои ежедневно, други ударно/ . Много от нещата, които споделя m. kote правя, включително гладуване.
При спирането рязко на глутена се почувствах в началото изключително добре, много енергична, свеж ум и бързи реакции, каквито не съм имала от години. След една седмица, изненадващо за мен се влоших, даже много се влоших. Четох много форуми и статии на английски в нета. Оказа се криза при спиране на глутена, нещо като лека абстиненция, включваща главоболие целодневно , неспирно, стомашно-чревни болки и неразположения, умора, болки в разни органи, нервност, топли вълни, студени вълни, крампи през нощта, вълчи глад и други. Много опасен бил този модифициран глутен! Чиста отрова! Sick Тези симптоми отминаха за около седмица. Наложи се да хапна 2-3 глутенови бисквитки, за да го преживея по-лесно. МАЯ- НЕ!
Най-лошото беше влагалищно възпаление със симпоми на гъбична инфекция и бактериална заедно. Такова чудо през живота си не съм имала. Възможно е и паразити да са били. Даже сериозно си го мислех, защото имах странни болки в цервикса, матката, парене, сърбеж във влагалището. Не твърдя, че е само от спиране на глутена и гладуването, но нищо по различно не ми се е случвало през тези месеци /даже година/ преди  инфекцията...
Всички видове глобули купешки и дом.приготвени повече от 10 вида, които преди са ми помагали от раз в случая НЕ ми помогнаха.
При всяка криза има и откритие, което ти помага, стига да го търсиш упорито!
Тук ми помогна МЕД и СОДА равни части по рецептата на Мермерски. Подробно е описано в темата: "Гъбички -писна ми, оправям се сама" . ПРибавях през 2 нощи 1 капка ЙОД на една лъжица мед и 1 лъжица сода. Слагах по- голямо количество /от сместта сода, мед, йод/от указаното на един памук , защото малко не ми помагаше. В началото 5-10 мин щепе, та чак боли, но аз бях сериозно възпалена. Редувах тампони напоени със смрадлика и външно измиване със смрадлика. 2-3 пъти ММС 1 капка във водата с която напоявам тампона... Това около 1 месец . Може би съм си почивала само 2-3 нощи от тапмпони....
Не вярвам някой гинеколог да можеше да ми помогне /като ги знам какви са лаици/, радвам се че не отидох да си губя времето с безкрайни изследвания, антибиотици, кремове, рецидиви на всевъзможни бактерии и гъби! А те гОрките не изследват паразити във влагалището. Това за медицината е Тера Нова!
Направо съм горда с постигнатото! Сега съм пролетно цвете!
Слава Богу!

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 19:43 от Mislq

# 28
  • Мнения: 18
Mislq

Даааа, замислям се вече дали да не започна да пиша книга и дъщеря ми така ми казва. Grinning Grinning Grinning


Да, при спиране на белите брашна и всички продукти направени с тях, включтелно глутена се получават такива реакции каквито описваш. Не е само заради глутена, а е и заради пшеничените/зърнени брашна, царевични и др., понеже са ГМО и не само те. Освен това говорим за т.н - бързи въглехидрати, каквито са всички тестени изделия.
Известен е факта, че при тяхното "разграждане", ако това може на практика да стане, което не е така - се образува - глюкоза.

Ще кажете, какво от това? Ами това е суровината, прехраната, храната на гъбичките особено Кандида, паразитите, бактериите, микробите и прочие. Разбира се тя е и храна за нашият мозък, мускули, но онази добрата, правилната - от мед, плодове и др.


И какво се е случило след като си спряла тези хранителни продукти - ами ГЛАД И МОР ЗА ГЪБИЧКИТЕ, НЕЗАВИСИМО КЪДЕ СА ПОЗИЦИОНИРАНИ В ОРГАНИЗМА - ИЗМИРАТ С БЪРЗО ТЕМПО. Ти си им отнела - манджата.  Grinning Laughing

Ти си преживяла - ТАКА НАРЕЧЕНАТА КРИЗА НА ИЗЧИСТВАНЕ - ДЕТОКСИКАЦИЯ.
КОГАТО ПОПУЛАЦИЯТА НА ГЪБИЧКИТЕ, ПАРАЗИТИТЕ, БАКТЕРИИТЕ И МИКРОБИТЕ ОСТАНАТ БЕЗ ЗАХАРТА, ПОЧВАТ ДА ОТСЛАБВАТ УМИРАЙКИ - ТОГАВА СЕ НАМЕСВА ИМУННАТА СИСТЕМА И ГИ АТАКУВА, ПОНЕЖЕ ТЕ СА ПО-СЛАБИ В ТОЗИ МОМЕНТ И ТЯ МОЖЕ ДА ГИ ПРЕБОРИ, ПОНЕЖЕ СМЕ Й ПОМОГНАЛИ, ЧРЕЗ ПРЕМАХВАНЕ НА ХРАНАТА /като това помага на нашата имунна система/, КОЯТО Е ВРЕДНА ЗА НАС, НО ПОЛЕЗНА ЗА ГЪБИЧКИТЕ, БАКТЕРИИТЕ, ПАРАЗИТИТЕ.

Може да се получи - бяло течение с неприятна миризма, предизвикващо сърбеж, болки при уриниране, възпаление на влагалището и т.н. Това е смес от измрели гъбички и загинали бели кръвни клетки. Затова трябва да се помогне на имунната система в този момент и по принцип да се държи силна.
Може да се получи и някой абцес някъде по тялото. При свекърва ми се получи такъв, защото се изчистваше през кожата, явно при нея са били в кръвта. Лекувахме го цяла година. Много трудно го оправяме, но вече гнойта спря да тече и почна да зараства.

Ако пък освободиш тялото си от бялата захар и не консумираш храни, които я съдържат, пък ако започнеш детоксикация с чайове и плодови и зеленчукови сокове, просто ще видиш какво ще се случи. Grinning Grinning Grinning Дано да оживееш  Grinning Grinning Laughing Laughing Grinning Grinning Това е шега, но наистина при някой организми, които носят голям бактериален, паразитен и вирусен товар, детоксикационите процеси, могат да са наистина тежки. Може дори да ги сгрешите с болестно състояние. Да решите,че сте болни - буквално.

Моите поздравления, че си устояла  smile3501 smile3525

Сега е необходимо, да замениш тези тестени изделия от тези брашна с полезни такива, защото нашият организъм има нужда от някои техни съставни части - фибрите, има нужда и от въглехидратите, но не бързите, а бавните. Ще страдаш малко и от липса на енергия, или умора, затова плодови сокове, мед, фурми и др. здравословни захари и фибри.

Включи кокосово масло в ежедневното си меню/ то дава енергията на организма и храни мускулите и мозъка/, то също така ще подпомогне имунната система в убиването на бактериите, гъбичките и паразитите и вирусите. Включи и масло от черен кимион. Чайовете за детоксикация, които ще убиват също тези гадини и ще дават храна на организма. И задължително пробиотици, задължително.


Относно "глутеновите бисквитки"  Wink Wink, недей, справила си се със зависимостта, не се изкушавай -
 има десетки здравословни - правилни бисквитки, от които няма да има нужда да се лишаваш. Интернет е пълен с предложения на полезни бисквитки, от които можеш да си хапваш. Просто рови,чети и внимателно гледай състава им. А ако имаш възможност  и време -има десетки рецепти - можеш дори, ти сама да си направиш  thumbsup smile3521


ПП

Момичета, ако имате проблем с гъбични и бактерални инфекции - влагалищни

Ето ви тампони с пробиотици -   bouquet  bouquet  bouquet

http://apteka.framar.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0% … B5%D0%BB/ellen-ab

https://www.farma.bg/ellen.html

Може да поставяте - тампони напоени с кокосово масло също.

А това е за влагалищни промивки и клизми - http://www.daflorn.com/bg/biomilk-colon.html пробиотични пакетчета - имунната система - пробиотиците.

# 29
  • София
  • Мнения: 636
вместо да пиете сироп от бъз и така да поемате захар, която е излишна, заместете с прием на изсушени плодчета.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт