Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 апр. 2017, 15:26 ч.

Прибиране в България

  • 14 648
  • 31
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 056
Повечето от приятелите ми, с които едно време учихме заедно в Германия, се прибраха. Останаха само няколко момичета, които имаха връзки с немци.
Нито един от завърналите се не съжелява. Всички живеят доста добре, имат деца, гледат си ги, работят, обикалят света.
Тези, които останахме, не живеем зле, но в никакъв случай по-добре от онези, които се върнаха. Сравнението ми показва, че си позволяваме почти едни и същи неща. Децата в България, обаче, са по-щастливи и по-социални. Имат повече приятели и по-интензивно детство.

Много е важно, като дискутираме по тази тема да изключим предразсъдъците си отпреди 15 години. Нито държавите в Западна Европа са това, което са били тогава, нито България е същата.

Разликите вече не са толкова големи. Светът се промени много. Няма такава разлика между уж богати и уж бедни държави.

Аз самата обичам Англия. Не съм живяла там, но майка ми е там от много много години. Въпреки това мисля, че в България ще бъдете по-щастливи.

# 31
  • Мнения: 1 029
Ние се върнахме след 15 години живот в Испания, дъщеря ми бе родена в България и на 1 год я взехме. При нас нямаше фактора свикване или не ми харесва за да се върнем, дори напротив, много ни харесва там почти всичко.
 На всички е ясно, че в Испания от 10-на години положението е зле и няма много изгледи да се оправи и да стане както беше. Горното мнение  е много точно, нито западните държави са както преди 15-20 год, нито България е както беше преди толкова време.
В Испания можехме да седим, но аз нито съм отишъл там 2001 година за да остана на всяка цена, нито някога съм бил с тази идея. Отидохме за да видим как е, да живеем добре и понеже ни хареса останахме толкова време, нищо повече.
По същата тази причина се върнахме, понеже в момента е много трудно, няма сигурност за работа, ниски заплати и т.н., а аз не съм склонен да работя какво да е, нито да седя на всяка цена и да няма нищо сигурно.
В България сме от 1,5 години, за сега се оправяме, не съм очарован, нито умирам от кеф, но не мога да кажа, че е много зле или непоносимо. Ако един ден имаме възможност да отидем пак там, ще се върнем без да се замислим, но не при някакви гадни или посредствени условия или както казах на всяка цена. Има много хора, които седят в чужбина и търпят, понеже нямат избор и няма какво да работят в България-визирам чистачи, общи работници, гледачки и пр, да те ще са винаги по-добре в чужбина отколкото в България.
Не съжалявам нито, че отидох, нито че се върнах, мога да кажа, че човек се калява в чужбина, а и винаги мога пак да отида, ако реша.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт