Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 апр. 2017, 10:41 ч.

Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 4

  • 94 960
  • 732
  •   1
Отговори
# 45
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 078
яйца и на мен ми загарят.
вече не ги пържа, а слагам малко вода на дъното и като заври ги чуквам и слагам капак.
иначе и аз търкам после тигана, но аз рядко ям яйца на очи...

# 46
  • Мнения: 2 422
в чугунения (само от чугун, без емайл нито вътре, нито отвън)тиган яйцата не ми загарят, стават страхотно вкусни
за тиган бих препоръчала 2 вида - един от чугун само и един от емайлиран чугун - отвътре и отвън

https://www.amazon.de/Lodge-Runde-Bratpfanne-Griff-3-cm/dp/B0000 … DNV6GSVM6FFWQT7P6

https://www.quelle.de/p/gsw-pfanne-gusseisen-induktion-orange-sh … 9418&els=true

от втория вид е
ей това и мисля да си я купя скоро
https://www.amazon.de/Lodge-3-41-Liter-Gusseisen-Porzellan-Aufla … S38WHCRERJSN70W32

имам такава малка висока касерола на льо крюзе и в нея варя ориз - най-добър става в нея

Последна редакция: пн, 24 юли 2017, 22:20 от Mirella_

# 47
  • Злокучене
  • Мнения: 305
в чугунения (само от чугун, без емайл нито вътре, нито отвън)тиган яйцата не ми загарят, стават страхотно вкусни

и при мен така и не само яйцата всичко става по вкусно и пържени тиквички Simple Smile

търся за палачинки и пуканки - дали знаете дали има чугунени подходящи?

# 48
  • Мнения: 2 422
този е за пуканки, но не е чугун
http://www.tchibo.de/popcorn-grill-topf-p400102214.html?wbdcd=BM … 76e48e0cd4d26a74c

явно трябва дълбок тиган с решетка отгоре
може да си приспособиш сама

ето за палачинки на лодж
https://www.wayfair.de/Lodge--17L9OG3-L6180-K~LDGE1011.html?refi … YYASABEgJNmvD_BwE

но 45 евро са много само за палачинки.
на моя обикновен лодж стават страхотни палачинки

# 49
  • София
  • Мнения: 5 830
яйца и на мен ми загарят.
вече не ги пържа, а слагам малко вода на дъното и като заври ги чуквам и слагам капак.
иначе и аз търкам после тигана, но аз рядко ям яйца на очи...
Не ми загарят /и не само яйца/ нито в тефлоновия нито в керамичния тиган.

# 50
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 078

Не ми загарят /и не само яйца/ нито в тефлоновия нито в керамичния тиган.

не ползвам нито тефлонови, нито керамични.
от години   Wink
тук споделяме за здравословни алтернативи на тефлона. Peace

пуканки правя в най-обикновена стоманена тенджера с капака отгоре. даже с карамел ги правя там.

# 51
  • София
  • Мнения: 5 533
Аз и палачинки искам да правя, но с наличните няма как - загарят...
Но 45Е не бих дал, какво пречи в дълбок тиган да се правят?
Бих дал и 100лв за безвреден тиган, в който да мога да готвя 80% от нещата вкъщи.
Скептичен съм към чистия чугун - винаги ли трябва олио (повече от 1с.л.)?

Пп.
Ако пише PFOA free -това достатъчно ли е?

Пп2. Тефлона отдавна се бракува, остана ми само в пекарната (ILAG...), но откакто ми се обелиха бъркалките не е съм я ползвал... Ако направят аналог и на здравословен контейнер/бъркалки - тогава бих я сменил.

# 52
  • София
  • Мнения: 5 830
Аз и палачинки искам да правя, но с наличните няма как - загарят...
Но 45Е не бих дал, какво пречи в дълбок тиган да се правят?
Скрит текст:
Бих дал и 100лв за безвреден тиган, в който да мога да готвя 80% от нещата вкъщи.
Скептичен съм към чистия чугун - винаги ли трябва олио (повече от 1с.л.)?

Пп.
Ако пише PFOA free -това достатъчно ли е?

Пп2. Тефлона отдавна се бракува, остана ми само в пекарната (ILAG...), но откакто ми се обелиха бъркалките не е съм я ползвал... Ако направят аналог и на здравословен контейнер/бъркалки - тогава бих я сменил.
Aбсолютно нищо Mr. Green.

# 53
  • Мнения: 2 422
не, не трябва винаги олио.
никога не съм ползувала цяла лъжица олио - една четвърт стига, размазвам на тънък слой с четка и нагрявам.
а ако  пека кюфтета, слагам директно без да мажа, мазнината от каймата е достатъчна.
олио е необходимо, след измиване, ако не ти е изпечен добре тигана , за да не ръждяса
моя тиган го мия с гореща вода и веро и една мека четка. мит е, че чугун не се мие с веро. на страницата на лодж има указания, че може

# 54
  • Злокучене
  • Мнения: 305
този е за пуканки, но не е чугун
http://www.tchibo.de/popcorn-grill-topf-p400102214.html?wbdcd=BM … 76e48e0cd4d26a74c

явно трябва дълбок тиган с решетка отгоре
може да си приспособиш сама

ето за палачинки на лодж
https://www.wayfair.de/Lodge--17L9OG3-L6180-K~LDGE1011.html?refi … YYASABEgJNmvD_BwE

но 45 евро са много само за палачинки.
на моя обикновен лодж стават страхотни палачинки

благодаря.
в чугунения пуканки не стават - много е тежък и нещо не се пукат хубаво.
за палачинки ще пробвам в чугунения - благодаря ти Simple Smile

# 55
  • София
  • Мнения: 816
не ползвам нито тефлонови, нито керамични.
от години   Wink
тук споделяме за здравословни алтернативи на тефлона. Peace

Съдовете с керамично покритие не са ли безвредни? Не знаех, може ли да разясните защо?

# 56
  • Мнения: 726
този е за пуканки, но не е чугун

ето за палачинки на лодж
https://www.wayfair.de/Lodge--17L9OG3-L6180-K~LDGE1011.html?refi … YYASABEgJNmvD_BwE

но 45 евро са много само за палачинки.


Аз в чугунен тиган за палачинки правя и омлет, яйца, пека пица или хляб във фурната .. така че може да се намерят и други приложения на тигана за палачинки Simple Smile

# 57
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 078

Съдовете с керамично покритие не са ли безвредни? Не знаех, може ли да разясните защо?

не ги ползвам, защото бързо им се разваля покритието и предпочитам да дам повече пари за нещо, което ще ползвам с години.
чугуненият ми тиган е от бабата на мъжа ми.
т.е. доста годинки има, макар да не му се виждат.

хвърлих 4 тигана с керамично покритие и се отказах от тях. Peace

# 58
  • Berlin
  • Мнения: 8 767
Някакви предложения за тавички може ли? Искам средно високи, да си пека различни неща в тях - ориз на фурна, пържолки, картофи, да не са тежки и да стават за миялна. Simple Smile Мислех да си поръчам на Pyrex, стъклени, но още се колебая.

# 59
  • Мнения: 301
Здравейте, искам съвет от имащите съдове на Лава и по-специално тези, които имат тигани от тази фирма.
И аз реших най-накрая след няколко надраскани и залепващи вече тигана с керамично покритие да си закупя по-хубав.
Харесала съм този: http://shop.lavabg.eu/plosk-tigan/157-o-30cm-chugunen-tigan-lava … eco-tv-30-k0.html
Не знам каква е разликата между само чугунен и емайлиран чугунен?
Ще се радвам да споделите, ако позлвате и от кой модел тиган на Лава сте доволни?
Иксам да е безвреден и да се почиства лесно дори и да залепва.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт