Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 570
  • София
  • Мнения: 5 099
Реално между:
Стоманен, чугунен и емайлиран чугун - как са като вкусови качества ястията?
Това че в чистия не могат да се готвят киселинни храни (заради желязото и нз още какво) малко ме поотказа... а и тази поддръжка - дори ако накален с мазнина - пак ли след всяко измиване се омазнява ръчно? Flushed
Чудя се дали да не мина на емайлиран чугун или стандартен стоманен тиган (без или с някакво нетефлоново покритие). Ще има ли съществена разлика във вкуса?

ПП:   Тези с керамичните покрития не ми допадат как уваряват нещата...

# 571
  • Мнения: 3 467
Момичета, да ви попитам проблем ли са неравностите по чугуна? По емайлираната тава и по тигана имам едни стърчащи като пъпки. Това при използване евентуално може да се отчупи. Основание ли е за рекламация и връщане? Прикачам снимка.

# 572
  • Мнения: 335
PRIMADONNA Girl,

според мен Е основание за рекламация.
На коя марка са нещата?

# 573
  • Мнения: 3 467
Тавата е на Крюзе, тиганът Скепшулт.

# 574
  • Мнения: 335
Ако си ги взела от амазон можеш безпроблемно да ги рекламираш и ще ти пратят нови, надявам се без дефекти.

# 575
  • Мнения: 3 467
Взех ги онлайн от магазин в Германия. Тавата вече я ползвах, докато видя. Тиганът го измих само. Дъното на тигана изглежда много странно и вече пуска ръжда. Ще проуча какви са условията за връщане.

# 576
  • Мнения: 335
Взех ги онлайн от магазин в Германия. Тавата вече я ползвах, докато видя. Тиганът го измих само. Дъното на тигана изглежда много странно и вече пуска ръжда. Ще проуча какви са условията за връщане.

И при моя скепшулт дъното започна леко да ръждавее след снощи, понеже забравих да го намажа с олио.
И Лодж има  ръжда на дъното отвън , но това изобщо не е проблем.
Мога отново да го изпека, но няма смисъл, с времето ще хване и отвън патина.

Ако горната снимка е от скепшулт, мисля също че не е проблем, понеже е суров чугун. Надали има идеално гладък тиган от суров чугун, нали ги правят в едни форми от пясък и после не ги емайлират, та да станат гладки. Важното е да лежи хубаво върху котлона, да не крив.

# 577
  • Мнения: 12
Ако някой не е обърнал внимание LIDL тази седмица продава чугун. Тенджери и тигани.

# 578
  • Мнения: 61
Не намирам в брошурара на Лидл чугунени тенджери:)) може ли линк.

# 579
  • Мнения: 90
https://www.lavashops.com/firsat-urunleri/

вижте какви промоции правят хората.

# 580
  • Варна
  • Мнения: 324
     Преди около 15 години ММ ми донесе от някъде квадратен чугунен грил тиган без покрития - един лепкав такъв, мръсен, и ужасно тежък, едвам го измих! Помня даже че му се скарах, защо ми носи такива боклуци в къщи!
    Ползвах го веднъж - много бавно загря, много пушеше, даже не помня вкуса на храната, беше ме много яд на него ( и на тигана и на мъжа ми) Simple Smile . Измих го след ползването и го прибрах най-навътре в шкафа. Може би след около 2-3 седмици случайно го загледах и ... беше ръждясал.
    Познайте какво направих!
    Да, ... вече може да се посмеете!
    А сега толкова ме е яд ...
Но ви чета с удоволствие, и спестявам за нов !

# 581
  • Мнения: 111
Така, отново съм тук Simple Smile След 5 месеца мъдрене все още не съм стигнала до категорично решение, каква тенджера да си купя. От скромния ми опит досега установявам, че ще ми трябва една стандартна и една малко по- мъничка /примерно 15 и 20см./ По препоръка от темата съм се насочила към емайлиран чугун или стомана. Моля ви някой, който е опитен и е минал през тези дилеми вече, да сподели плюсове и минуси и ако спомене и ориентировъчни марки и цени ще бъде супер.
За тиган не мисля и нямам нужда, за запичане във фурна вече се ориентирах към стъкло, и доколкото разбрах е добре да е турско или френско производство. А има ли опсаност да срещна ментета на тези марки или да купувам смело?

# 582
  • Мнения: 12 302
То хубаво, ама как да си ги вземем ...

# 583
  • София
  • Мнения: 1 666
ще ми трябва една стандартна и една малко по- мъничка /примерно 15 и 20см./ По препоръка от темата съм се насочила към емайлиран чугун или стомана. Моля ви някой, който е опитен и е минал през тези дилеми вече, да сподели плюсове и минуси и ако спомене и ориентировъчни марки и цени ще бъде супер.
Аз съм минала през дилемите и все още съм в чудене. Моят съвет е стандартната да ти бъде от емайлиран чугун, защото в нея храната става много вкусна и добре изглеждаща, така че е добре да си я имаш за повече хора. А ако искаш да направиш нещо малко, набързо, ежедневно може по-малката да бъде стоманена, но избирай с дебело дъно. Все пак посъбери още мнения, аз също бих приела съвети, защото все още не съм се сдобила с мечтания емайлиран чугун Le Creuset, много скъп да му се не види! Та ако някой сподели за добър по-бюджетен вариант на емайлиран чугун, бих се възползвала от съвет.

# 584
  • Мнения: 1 654
Тенджера от стомана с дебело дъно - най-добрият съд, който имам. Ползвам го над 5 години, не е мръднал, само ми е улеснение в кухнята, никакви претенции.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт