Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 апр. 2017, 13:48 ч.

Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

  • 48 752
  • 405
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 14 379
Един килограм ребра ама като гледам може и 2кг да събере моя крок пот
отгоре слагам нарязан на дребно лук и обърквам
Поливам с малко мазнина и с сос барбекю 500мл разреден с малко вода
Пека 4-5 часа на силно или 8 на слабо
стават божествени Simple Smile

Ще ги пробвам, ти с какъв слоукукър беше, моят е с вмстимост 3.5 кг

# 346
  • Мнения: 957
Един килограм ребра ама като гледам може и 2кг да събере моя крок пот
отгоре слагам нарязан на дребно лук и обърквам
Поливам с малко мазнина и с сос барбекю 500мл разреден с малко вода
Пека 4-5 часа на силно или 8 на слабо
стават божествени Simple Smile


Не стават ли като варени?

Кой уред имате?

# 347
  • Варна
  • Мнения: 908
Ами супер са си.Задушени с много хубава гланцова коричка и невероятен вкус Simple Smile
Ако искате може да ги запечете после,но за мен е излишно
Уреда ми е този

http://slowcooker.bg/product/71/crock-pot-4-7l-digitalen.html

# 348
  • Мнения: 1 386
Направих аз телешко винен кебап с кафяв ориз. Simple Smile много вкусно като цяло! Само дето се готви има-няма едно денонощие хахахаха киснах ориза 12ч, междувременно почнах телешкото за 9 часа, след него сложих ориза на 4,5 часа... Simple Smile телешкото стана мега вкусно! Основа му е сайтът на пепчо Wink Оризът стана на каша и невкусен,въпреки че сложих мазнина,лук,черен пипер и сол... добре че е манджичката да го овкуси Simple Smile

Какъв свестен барбекю сос купувате?

# 349
  • Мнения: 6 536
на Хейнц ли как се казваше там. а ти защо кисан ориза толкова време? Кафяв ли беше? И искам да ти кажа, че добрите резултати стават с проба-грешка, не се притеснявай, другия път ще го нпаравиш и него добър.

# 350
  • Варна
  • Мнения: 908
Направих аз телешко винен кебап с кафяв ориз. Simple Smile много вкусно като цяло! Само дето се готви има-няма едно денонощие хахахаха киснах ориза 12ч, междувременно почнах телешкото за 9 часа, след него сложих ориза на 4,5 часа... Simple Smile телешкото стана мега вкусно! Основа му е сайтът на пепчо Wink Оризът стана на каша и невкусен,въпреки че сложих мазнина,лук,черен пипер и сол... добре че е манджичката да го овкуси Simple Smile

Какъв свестен барбекю сос купувате?

Аз взимам на Хейнз.Има няколко вида,предпочитам класическия Simple Smile

# 351
  • Бургас
  • Мнения: 2 409
Напоследък много го ползвам за заготовки.
Сутринта пуснах един боб само с вода и олио на високата степен за 3 ч.
Като се прибрах вечерта, омешах с нарязани печени чушки, лук, подправки, доматен сос и запекох за 20 мин. във фурната.
Сега сложих пиле със зеле и кафяв ориз, да се готви през нощта.

# 352
  • София
  • Мнения: 5 669
Точно влизам да питам за рецепта за прясно зеле с пилешко месце (може и без месце, него мога и по друг начин да го сготвя Simple Smile ). Или по-скоро за насоки кое кога да сложа и на колко. Зелето мисля да го сложа на 8ч на слабо, с домати, червен пипер, черен пипер, бульон малко... Правилно ли мисля? Simple Smile

# 353
  • Мнения: 7
Аз зелето го задушавам малко, колкто да се постопи слагам лъжица брашно, лъжица червен пипер, сол черен пипер, и в слоукукъра с месото. На 4 - 5 часа силно или 7-8 на слабо. Не слагам домати. Но ако ви е по вкусно с домати час преди да го изключите добавете доматите.

# 354
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 287
Зелето го нарязваме на много тънки ивици и го претривам със сол. Слагам го в съда на крока и го разбърквам хубаво с подправките, мазнината и доматите. Готвя го 6-7ч. на бавна степен. Вода или бульон не прибавям. Домата ако е пресен го нарязваме и оставям да се отцеди в цедка докато си приготвя зелето, ако е от консерва прецеждам през цедка и слагам само гъстото. Може и доматено пюре или лимонена киселина на върха на лъжицата.
Брашно на зеле не слагам.

# 355
  • Бургас
  • Мнения: 2 409
Аз готвих с кисело зеле.
Ако е прясно - претривам със сол, олио, малко лимон или оцет, червен пипер и слагам на 5-6 часа на слаба степен.
Когато е готово, добавям доматен сос готов и запичам във фурната.
Ако е с пресни домати - половин час преди да извадя от крока.

# 356
  • София
  • Мнения: 5 669
Благодаря ви Simple Smile като го направя, ще пиша какво се е получило Simple Smile

# 357
  • Варна
  • Мнения: 908
Момичета утре ще ходя да си купувам по големия Крок Пот Simple Smile
То хубаво си мислех поначало да си вземе по-големия ама Simple Smile
Този ми идва малък.Всичко се събира ама на границата Simple Smile

Ей този ще си взема а този моя ще го дам на майка ми Simple Smile

http://www.technopolis.bg/bg/ACTIFRY-and-AIRFRYER/%D0%A3%D0%A0%D … T-5%2C7L/p/822701

И вижте тази рецепта Simple Smile

http://recepti.gotvach.bg/r-59300-%D0%94%D0%B6%D0%BE%D0%BB%D0%B0 … D0%BF%D0%BE%D1%82

# 358
  • Варна
  • Мнения: 908
Момичета снощи правих пилешка супа в кукъра Simple Smile
Сложих нарязано пилешко месо и моркови настъргани и го включих 8 часа на слабо
Тази сутрин моя любим син стана в 6 да ме пита дали е готова супата Yum
Добавих фиде и сервирах Simple Smile

# 359
  • Мнения: 78
Момичета дали има някой от вас с слоукукър Morphy Richards. Харесах си един в http://magprom.net/sloukukri/dighitalien-sloukukr-morphy-richards-461005-6.5l но не мога да се ориентирам таймера как работи. Задавам час на включване и изключване ли? И от ваш опит 6.5 за 3-4 човека прекалено много ли е или да се целя в по-малък обем. Ще готвя предимно яхнии и меса. Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт