Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 апр. 2017, 13:48 ч.

Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

  • 60 602
  • 532
  •   1
Отговори
# 510
  • Пазарджик
  • Мнения: 174
Аз бих приготвила рецептата, както си е, само ще разменя местата на картофите с доматите. Картофите в началото на дъното на крока, а доматите с доматеното пюре след 2,5 часа и без да добавям вода.
Аз никога не съм слагала алуминиево фолио и не съм имала проблем. Даже след като свърши програмата го оставям на режим притопляне за да хване коричка отгоре месото.
Чак ми е чудно, как е възможно да стане сухо месо в крок пот.

# 511
  • Мнения: 785
Може, може. Зависи от телешкото. Бях се запасила с едно, което само след тенджера под налягане се ядеше.

# 512
  • София
  • Мнения: 1 548
Купих си слоукукър от Лидл. Вчера правих боб. Сутринта преди да изляза  към 7-7,30 часа сложих боба на първа степен, който бях киснала поне 12 часа и вечерта в 18,00 часа беше твърд. 3,5 литра е, боба беше половин килограм.  Може би е много за този съд или уредът е слаб. Или бобът е лош.
Решила съм да направя зелеви сарми, гювеч  и само месо и ще преценя дали ще го запазя.
Като начало съм разочарована от него. Но се надявам до се получат ястията, защото чета, че има много хора, които са доволни.
Този няма таймер. Пише, че глиненият съд не може да се ползва на котлона /ок/ или във фурна /това ме учуди/. Ако се запечатва месото и след това се запича във фурната ще трябва да се цапат три съда, което ми се вижда непрактично.

# 513
  • софия
  • Мнения: 232
Купих си слоукукър от Лидл. Вчера правих боб. Сутринта преди да изляза  към 7-7,30 часа сложих боба на първа степен, който бях киснала поне 12 часа и вечерта в 18,00 часа беше твърд. 3,5 литра е, боба беше половин килограм.  Може би е много за този съд или уредът е слаб. Или бобът е лош.
Решила съм да направя зелеви сарми, гювеч  и само месо и ще преценя дали ще го запазя.
Като начало съм разочарована от него. Но се надявам до се получат ястията, защото чета, че има много хора, които са доволни.
Този няма таймер. Пише, че глиненият съд не може да се ползва на котлона /ок/ или във фурна /това ме учуди/. Ако се запечатва месото и след това се запича във фурната ще трябва да се цапат три съда, което ми се вижда непрактично.
сигурно сте разочарована от първия опит, но не се отказвайте. мисля, че ще свикнете да ползвате слоукукъра и ще бъдете доволна. за боба - струва ми се, че е била прекалено много водата. при този уред няма изпаряване и бавно завира такова количество вода. аз лично слагам на 1 купичка боб - 3 купички вода/за чорба/, за 7-8 ч. на ниска степен става като масло.
за приготвянето на месо - не винаги запечатвам месото, по-скоро мариновам предварително.печенето във фурна след това не е задължително.  за ястията с домати - добавят се към края, за да се избегне един неприятен дъх. но винения кебап си става разкошен с доматите от самото начало. изпробвайте - има много възможности. успех!

# 514
  • София
  • Мнения: 1 548
ema22, благодаря за отговорът. Със сигурност ще изпробвам още рецепти, защото от доста време исках да си взема, но ме спираше, че имам много уреди.

# 515
  • Разлог
  • Мнения: 411
Здравейте,
И аз съм със слоукукъра на Лидл. Ние сме много доволни от уреда. Досега съм правила, леща, кисело зеле с картофи, картофи с гъби и моркови и кисело зеле с ориз. Все гарнитури. Веднъж пекох и месо. Станаха превъзходни. Месото се топеше в устата. Днес още мъдря какво да сготвя! Simple Smile

# 516
  • Мнения: 14 981
И аз съм с лидълския, много съм доволна, меса правя само там, а имам и мултикукър! Но глинения съд си е шест!

# 517
  • WonderLand
  • Мнения: 1 408
Слоукукъра на Лидл и аз го ползвам, но винаги на втората степен. Първата е супер слаба според мен и върши работа да държи храната топла и толкова. За това време боба става супер но на втора степен.

# 518
  • София
  • Мнения: 1 548
Благодаря ви за отговорите!
Снощи правих сарми сурова плънка сложих. На два реда ги направих. Отгоре сложих един голям зелев лист и в/у него две капачета от гювечета. Течност 1,5 към ориза, 1 - зелев сок и 1/2 - вода. Към 23,00 часа го пуснах на първа степен. Събудих се около 4,30 ч. и го преместих на трета до към 7,15 ч.. За мое учудване сармите вряха.
Ще пиша после как са станали.
Остана ми кайма, която мисля да я направя или на супа топчета в уреда или да опитам с картофи и гъби как ще се получи.

# 519
  • Мнения: 2 886
И аз съм с Лидълски слоу кукър. Откакто го имам, от 3години, боб само в него готвя. В моята книжка пише, че боб се готви на високата степен и е готов за 4 часа. Аз го накисвам поне за час, кипвам със сода, прехвърлям в слоу кукъра, слагам подправки и вода два пръста над боба (на 250 гр боб, 1 - 1.200л вода). Посолявам на третия час. Става супер!
Откакто имам уреда, само в него варя жито, тиква и царевица.
Не го връщай, мисля, че ще ти е полезен.  Peace

# 520
  • Мнения: 785
С колко вода варите тиквата?

# 521
  • Мнения: 14 981
С колко вода варите тиквата?
Аз не слагам вода, слагам я с кората, добре измита и после си я ползвам за каквото реша, мус, крем супа и т.н., научих го от една съфорумка и съм много доволна!

# 522
  • Мнения: 2 886
С колко вода варите тиквата?
Аз слагам един пръст вода и отгоре редя обелената тиква, докато се напълни съда на два-три реда.
Ще пробвам и начина mimi7299, обаче. Peace
Щ

# 523
  • София
  • Мнения: 1 548
Направих кюфтета с буркан домати и печени чушки /правени от нас/, стрък праз,малко замразени гъби, зехтин, балсамико по около 3-4 с.л., малко захар и шепа-две булгур. Булгурът го дабавих към края, но не мога да кажа точно кога. Стана много добре. Правих и картофи с млечен сос. Десетина картофа обелих и нарязах  на дребно, омазних ги със зехтин и налях малко вода, не ги покриваше съвсем. Затова ги разбърквах от време на време. Когато омекнаха ги залях с бешемел, малко натрошено краве сирене, счукан чесън и малко пресен копър.
За днес съм сложила грах и бамя с домати, малко чушки и моркови, зехтин и отново малко балсамико, щипка захар и сол. Балсамикото, съчетан с домати се оказа много сполучлива комбинация. Този път на средна степен. Включих го в 7,30 ч., мъжа ми ще го изключи към 17,00 ч. Всички продукти са замразени. Не съм слагала вода.
Безспорно уредът е много удобен . Днес сме канени на детски РД от 18,00 ч., и когато се приберем към 21,00 ч. ще има сготвено!

Последна редакция: пн, 14 яну 2019, 10:59 от verabel

# 524
  • софия
  • Мнения: 232
Направих кюфтета с буркан домати и печени чушки /правени от нас/, стрък праз,малко замразени гъби, зехтин, балсамико по около 3-4 с.л., малко захар и шепа-две булгур. Булгурът го дабавих към края, но не мога да кажа точно кога.
радвам се, че вече го харесваш - доста бързо, браво! а тези кюфтета пържени ли бяха преди да ги сложиш в кукъра, или на скара,или пък сурови?

Общи условия

Активация на акаунт