Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 апр. 2017, 15:15 ч.

Строителство на ограда Варна

  • 1 544
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7
Препоръчайте ми майстори или фирма за изграждане на ограда.  Става въпрос за къща близо до гр.Варна. Освен ограда ще се правят и други неща-строеж на барбекю, терасиране на двор, навеси и т.н. Желанието ми е да се наеме бригада, а не за всяко нещо да се викат отделни хора.

# 1
  • гр.Варна
  • Мнения: 821
Препоръчайте ми майстори или фирма за изграждане на ограда.  Става въпрос за къща близо до гр.Варна. Освен ограда ще се правят и други неща-строеж на барбекю, терасиране на двор, навеси и т.н. Желанието ми е да се наеме бригада, а не за всяко нещо да се викат отделни хора.
Веднага ти препоръчвам един техник с бригада,работи много качествено и бързо.Занимава се с груб строеж,изолации,барбекюта,навеси...Казва се Слави,0885013685.Дано да е свободен в момента. Peace

# 2
  • Варна
  • Мнения: 2 050
Ивели, направихте ли оградата и ако да, останахте ли доволни от изпълнението?
Планираме и ние разни градински проекти и ме интересува читав изпълнител Simple Smile

# 3
  • Мнения: 2
ВНИМАНИЕ!!! НИКОЛА ЕВГЕНИЕВ ВИТАНОВ, от Варна, управител на фирмите за архитектурен дизайн и строителство "ТРИБЕКА ДИЗАЙН" и "ТРИБЕКА ДИВЕЛЪПМЪНТ" - ОПАСЕН ИЗМАМНИК!!!
   Пиша тези редове, за да ви разкажа как бях излъган от този долен подлец и да ви предпазя от извършването на същата грешка. Изхабих си нервите, времето и 32 500 лева, заради този мръсен лъжец. Ако имате взимане-даване с него, просто му проверете фирмите в Търговския Регистър и ще видите, че и двете нямат никакви активи, което пък означава, че ако го съдите за измама, дори да спечелите делото, няма да има какво да вземете, а той ще си живее живота с вашите пари и ще си купува недвижими имоти. С моите пари си е спонсорирал част от закупуването на апартамент във Виница, Варна.  Не му се доверявайте по никакъв начин! Мота ме десет месеца за един проект, пълен с грешки и си присвои крупна сума авансово преведени от мен за материали пари. Лъже, че няма как да ги върне, а в същото време си купува апартаменти и парцели, на които да строи. Това е най-долният мошеник, когото съм срещал. Отначало изглежда много разбран, деен, оставя във вас чувство за доверие, но после показва истинското си лице - един лъжлив лицемер, безочлив, нагъл. Той е от хората, които не си вдигат телефона и ще ви се скъсат нервите, ако се разправяте с него. Не допускайте моята грешка, не давайте пари в ръцете на този двуличен изрод! Фирмите му нямат абсолютно никакви активи и Витанов лъже спокойно наред, защото няма какво да му се вземе от фирмите, с които подписва договорите за проектиране и строителство.
   Към Витанов ме насочи една позната на тъща ми, която позната пък се оказа лицето по строителен надзор, с което той работи. Първоначално ползвах услугите му за изготвяне на ПУП на притежаван от мен парцел в едно село до Варна. Услугата бе извършена от негова страна сравнително бързо.
   Двамата със жена ми му споменахме, че имаме намерение да строим къща след узаконяване на имота и той започна да ни омайва, да ни показва макети, да обяснява как строи къщи с метална конструкция за три месеца, как бил завършил в Германия и т.н./ завършил е Варненския Свободен Университет, а в Германия ходи само по Коледа с парите на хората, които е измамил/.
   След изготвянето на ПУП-а, на 16 Юли 2016 г. сключих с него договор за проектиране на еднофамилна къща. Дадох му 2000 лева аванс. Обещанията му бяха, че в началото на 2017 г. ще имаме разрешително за строеж и той ще започне работа по обекта, като най-късно през лятото къщата ще бъде завършена до ключ. И оттук започнаха проблемите ни.
   Направи един примерен проект, според нашите първоначални изисквания, но някои неща трябваше да бъдат променени. Това го обсъдихме на среща към края на Август и промените трябваше да бъдат нанесени в проекта до една седмица, което не стана. Витанов обеща да е готов с това най-късно до 14-ти Септември и да ми прати проекта по имейла.
   От 9 до 15 Септември бяхме на почивка на Крапец и нямахме достъп до Интернет. След упорито неколкодневно звънене по телефона най-накрая успях да се свържа с Витанов. Увери ме, че бил готов и че ми е пратил проекта с промените. Прибирам се аз на 15-ти, отварям си електронната поща и не виждам нищо такова, абсолютно нищо не ми беше пратил. Звънях, звънях цели два дни по десет пъти поне, но той не благоволи да отговори. А здравата говореше по телефона, защото половината пъти, когато съм го търсил, дава заето. Още тогава ми светна червената лампа, но съм пълен идиот, задето не се доверих на вътрешното ми чувство.
    На третия ден продължих да звъня, вече доста изнервен и все същото - господинът не ме отразява изобщо. Накрая получих SMS от него, който гласеше: "Не мога да говоря. На погребение съм." Казах си - ОК, приемам, че е така, човек има много дядовци и баби за умиране, дето се вика. Обяснението му беше, че не съм получил файловете, понеже имал софтуерен проблем с имейла си. Прати ми той промените по проекта след няколко дни, не бяхме съгласни с някои неща, обсъдихме ги, Витанов обеща изрично, че най-късно Януари ще имаме разрешително за строеж.
   Вилни-силни, в края на Септември, от името на фирмата, в която съм съдружник му преведохме 30 бона аванс за заготовките за металната конструкция. Направихме така, за да мога да си ползвам ДДС-то и тези материали да ми излязат с 20% по-евтини, понеже имаше как да изпишем тия метални заготовки като материали за фирмен обект, който се строеше по това време.  Имаме фактура, платежно нареждане, всички необходими документи по сделката.
   И тогава тоя започна да ни мами брутално. Айде утре промените готови, айде вдругиден. Минаха отново няколко седмици, дойде края на Октомври, започна Ноември. Праща ми тоя боклук изменението най-накрая /след като даже се опита да ме обвини, че не съм го получавал на няколко пъти, понеже моят имейл тоя път не бил наред/ и аз виждам, че няма нищо общо с това, което говорихме. Получаваше ми се едно голямо таванско помещение, което исках да използвам, а тоя глупак смъкнал покрива на 140 см. Пак бяха нужни няколко дни, за да се свържа с него и да му обясня, че е сгрешил. Тоя път SMS-ът беше, че господинът лежал в болницата с тръба в устата и не можел да говори. Чудно защо ли телефонът му постоянно даваше заето. Отдавна знаех, че ме лъже, ама си викам: "Стисни зъби, малко остана, докато вземеш разрешението за строеж! Видя му се края!"
   С много нерви първоначалният проект беше готов средата на Декември. Трябваше да го внесе за одобрение в община Аксаково преди коледните празници, но това не се случи. Дойде 2017 година. Витанов ме уверяваше всеки ден, че едва ли не утре ще внася документите, че е дал капаро за металната конструкция и Март или Април почваме да строим, понеже имаше стабилна зима тогава.
   Бяхме говорили за цена до ключ около 650 лева. Всеки път, когато говорех с него му казвах да ми даде подробна оферта по проекта. Тоя такива лайна забърка. Объркал кое е дъно на имота, кое лице, още сумати неизправности. Края на Април чак беше готов с различните части по проекта, даже беше забравил да даде Геодезията на тая от строителния надзор, с която са дупе и гащи.
   Офертата от Витанов получих, едва след като подписах с нея договор за надзор, което ми струваше още 500 лева. Цените му бяха двойни от първоначално договорените, с проекта ни забави повече от десет месеца. На мен ми писна и му съобщих, че нито му искам вече проекта, нито ще строя с него. Поисках си парите. Той се опита да ми излезе с номера, че бил капарирал желязото с цялата сума. Казах му тогава да отиваме в склада, където е желязото и да си го взимам. Щеше да звъни на доставчика и никакъв повече не се обади.
   Търсих го две седмици, скъсах телефона от звънене. Накрая не издържах и му пратих SMS, че ще му разкатая фамилията, ако не ми върне парите. Тоя боклук подал жалба във Второ районно, ама на мен тия не ми минават. Отидох, обясних на полицая как стоят нещата и дотам беше. Витанов се стресна нещо и се срещнахме в офиса му. Съгласих се да ми връща парите поетапно, по 2-3 хиляди на месец, бил затруднен и така нататък. Ама се оказа толкова нагъл, че искаше да съм му плащал данък печалба. Казах му, че няма да стане тая работа.
   За Юни, Юли и Август ми върна общо осем хиляди. И това е, което съм взел досега от ония 30 000. Трябваше края на Септември да ми върне още три, но си измисляше какви ли не оправдания. Накрая престана да ми вдига изобщо, когато му звънна от друг номер веднага отговаря обаче. И така, завлече ме мръсникът и няма намерение да връща нищо повече. Няма смисъл да го съдя, понеже няма какво да му взема от кухите фирми...

Общи условия

Активация на акаунт