Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3
здравейте на всички. искам да пусна дискусия относно "дали децата с варицела може да общуват или излизат навън". според мен не трябва, защото е опасно за бременни ,които са в начални месеци. Вие какво ще кажете.

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 10:19 от Редактор*

# 1
 • София
 • Мнения: 1 256
че то децата са заразни, преди още да е избила първата пъпка, че и след това.../Болните са заразни в периода 1 – 2 дни преди появата на обрива до завяхване на обривните единици/.
според теб как ще държиш едно дете вкъщи близо месец...по-скоро децата с варицела не трябва да общуват с бременни, имам предвид близък контакт.
аз моите съм ги извеждала в градинки, където не е имало други деца, но после приятелките ми казаха че няма проблем техните деца да играят с моите, защото и те предпочитаха да изкарат варицелата в яслена възраст, та играеха заедно на площадката
Варицелата при нас се проточи близо 2м, защото първо я хвана малкия, после сестра му чак на 20-ия ден, тъкмо джипката щеше да свали карантината и изби пъпките.
Не виждам какво те притеснява толкова
една скарлатина също е много опана, другите вирусни инфекции също за бременните, да не говорим и за токсоплазмозата, която се пренася от котки

# 2
 • Мнения: 3
Имам две познати, които загубиха бебенцата си заради варицела. Едната дори неможе вече да има деца. Друга жена ражда и бебето умира след два часа. Била контактна по време на бременност. А дори не е знаела....какво ще коментирате...децата с варицела трябва ли да излизат?

# 3
 • Монтана
 • Мнения: 771
Аз също съм ги извеждала да играят навън (в района в който живеем). Естествено съм се допитвала до майките дали имат нещо против, нямаха нищо против дори им се искаше и техните да го изкарат докато са малки.

Пример голямата ми дъщеря съм е събирала с две дечица постоянно (под събирала разбирайте, че дори са и яли и пили заедно) и двете деца бяха по- малки от моето ми нито едно не се разболя.

# 4
 • Мнения: 1 000
Най-добре децата докато не изкарат варицела да не излизат навън ooooh!
Я си представи, че имаш едно дете и си бременна и не си карала варицела. Та на него утре може да избият пъпките. И какво ще си правиш детето?
А по-добре бременните да се пазят и да внимават, че то и други болести има

# 5
 • София
 • Мнения: 259
Варицелата е много опасна за възрастни. Имам познат, който почина точно от варицела на 38 години. Така че може децата да са навън, но далеч от хора - на каквато и да е възраст.

# 6
 • София
 • Мнения: 1 256
Имам две познати, които загубиха бебенцата си заради варицела. Едната дори неможе вече да има деца. Друга жена ражда и бебето умира след два часа. Била контактна по време на бременност. А дори не е знаела....какво ще коментирате...децата с варицела трябва ли да излизат?
това е ужасно...но те сигурни ли са че именно от деца са го хванали...
токсикози на бремеността дават почти всички вируси-грипен, ротавирус, стафилококите и много други
то затова се препоръчва на бременните да се пазят, да избягват контакти и да посещават места, където има струпване на много хора
в градския транспорт примерно няма как да се знае кой е носител и кой не
именно затова цитирах и по-горе, детето  е заразно и преди да са избили пъпките, т.е никой може да не знае че е болно и няма как да предпази хората около себе си
 

# 7
 • Мнения: 23 886
Бях "дете" на 17, когато изкарах варицела. Преди да разпозная симптомите, си ходех с леко неразположение поне няколко дни, вкл. в градски транспорт. Няма как да знам имало ли е бременни или не.

Ако жената е бременна, тя си знае и да се пази. Ако е втора бременност, може да намали контактите на своето дете временно. Но пълна защита няма.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 443
Ами ето заради тези примери с бременни дето давате, тъкмо заради това е добре да изкарат варицела момичетата на детска възраст. Не като мен да треперят през 2 те бременности, та досега, с 3 деца около мен, които една след друга боледуваха. Сега ако ме пипне ще ме убие това нещо newsm78 newsm78
Доколкото знам в зап Европа не пазят децата вътре при варицела. Отделно има и ваксини, Незнам
Моите ги дъраж у дома, писна им, полудяха, изведох навън само в часове в които няма деца на площадките. Ако срещнех някой предупреждавам и крещя от далеч че сме с варицела. Спрях малката от ясла когато каката у дома се разболя,  Naughty
Ама каката си е ходила болна на градината, преди да се изпъпчи. Тя беше от последните не карали я деца в групата.

# 9
 • Мнения: 444
Ами аз също не смятам, че е редно болно дете да се извежда сред други хора в заразния период. Не съм бременна, нямам и деца, но също така и не желая аз самата да се заразя. Смятам, че е редно да се ограничат максимално поне съзнателните контакти, в другите случаи просто няма какво да се направи. Не е приятно, но трябва да се изтърпи. По-нагоре е казано много добре:
Така че може децата да са навън, но далеч от хора - на каквато и да е възраст.

Освен това варицелата в някои случаи повтаря, разболяването "насила" докато е малко детето не е сериозен довод за мен.

# 10
 • Мнения: 1 000
Saudadе не само децата, а и всеки възрастен е заразен дни преди да разбере, че е болен от варицела. Колкото дете ще зарази, толкова и възрастен

# 11
 • София
 • Мнения: 6 394
Добре е да излизат, естествено  Rolling Eyes  Заразни са малко преди избиване на пъпките, когато родителя често не знае, че са били контактни.Опъпчено надали ще го заведат, а докато не завехнат избягват публични места.
Моя позната обикаляше блока с децата по 2-3 пъти в часове, в които няма хора. Тя има 3 деца...тя заедно с тях се разболяха поетапно през 20 дни. Бяха в карантина близо 4 месеца.
През това време явно според някои не трябва да излиза  Stop
Аз съм карала варицела, майка ми ми е разказвала, как сме живеели на квартира в къща във Факултета.Извела ме със завяхващи пъпки на някаква поляна, уж безлюдна.Тропнала се изведнъж една баба там с дете, започнала да мрънка защо са ме извели. А поляната не била често място за излизане, по цял ден била безлюдна. Т.е. не може явно и там, защото във всяка минута ще дойде някой.
Аз живея до гора.Освен някое листо да прелети и да зарази някой...

# 12
 • Мнения: 37 282
Има неща, които не могат да се предвидят, това са 1-2 дни преди да избият пъпките, но да знае човек, че е заразен и да излиза умишлено, вече е въпрос на разбирания.

Лични аз не съм си извеждала детето. Не заради околните, а заради нея. В такъв момент имунитета е сринат и е по-разумно да се намалят контактите, няма нужда в такъв момент да лепне и друго и да се стигне до усложнения.

# 13
 • Мнения: 2 610
Да излизат, ако имате двор, или сте 100% сигурни, че всички, които може да засечете по стълбище/ в асансьор са преболедували. Едно е да извеждаш дете без да знаеш, че е заразно, друго е когато си наясно, че трябва да спазваш карантина. Това, че всички над определена възраст са преболедували, или че е проблем само за бременни и възрастни, са митове. Който иска да си разболява детето - канете си го на гости. Варицелата не е обикновена настинка, може да срине за дълго време имунитета и на дете, и на възрастен , усложненията не са толкова редки. Аз засякох болно дете на детска площадка - моето го пазех тогава заради операция. Много весело ми беше, като ми обясни майката, че го е извела защото не му се стояло вкъщи, а по това време нямало деца. Мен ме зарази един кретен, който беше решил, че не е проблем да отиде на купон болен, "щот всички освен него я били карали като деца". За мен е страшна простащина и егоизъм  да си търсиш оправдания и умишлено да разнасяш заболяване, което подлежи на карантина.

# 14
 • Мнения: 2 496
Такъв въпрос трябва да се зададе на лекаря. За рубеола помня че ми бяха сложили бележка за карантира на вратата. За варицела нищо не знам. Но задължително бих попитала лекуващия лекар.

Общи условия

Активация на акаунт