Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 4 май 2017, 21:28 ч.

The Handmaid's Tale

 • 50 799
 • 748
 •   1
Отговори
# 675
 • Мнения: 24 456
Какво ще кажете да определим някакъв срок след който да може да с коментира актуалната серия без спойлер? Мислех, че по HBO излъчват в четвъртък текущата серия, ама явно не е така. Затова предлагам да се разберем за ден от седмицата след който да коментираме спокойно.
Аз съм безпроблемна - мога да чета спойлери, теории, всичко Joy

9-та серия
Скрит текст:
изчетох всичко, което сте писали, лайкнах няколко поста.. почти всичко сте казали, но да се изкажа и аз. Joy

Мисля, че у Серина има борба и то голяма. Да, осъзнава, че за нея няма връщане назад и няма изход, но онзи в бара й даде надежда. Някак си й поотвори очите .. Но разбира се тя не можеше да хукне с него за Хонолулу. И това, което я задържа до Фред и в Гилеад мисля, че е само и единственото бебето. Нищо друго. Начина по който гледаше жените и изобщо хората в Канада показа какво чувства. Тя беше започнала да се чувства така от доста време, но това пътуване й показа, че старият й начин на живот го има някъде и хората го живеят.Да не говорим за идиотския й съпруг, който я преби. Вижда се вече хладината, с която го гледа.
Тук се сещам, че не показват как Канада се справя с демографската криза. В смисъл, че тоталното безплодие явно не е само в САЩ, ами по целия свят.
Браво на Ник. И на Люк също. Много ми хареса с голямата снимка на Джун и Хана и как се опитваше да докопа онова мекотело Фред.
Аз и преди съм казвала, че може пък Мойра да е би и нещо да се случи между тях .. знае ли човек?

Много беше трогателно как Джун се опитва да намери закрилници на детето си. И пак да кажа за не знам кой път, че Елизабет Мос е невероятно силна актриса. За части от секундата изражението й се променя от една крайност в друга.. абе страхотна е!
Сцената с Ник и Джун беше много хубава... много. Ник наистина осъзнава, че Люк е мъжът на Джун и те с Хана са едно семейство, макар и разделено... за момента може да се е примирил и наистина да направи опит да се отдалечи от нея, но я обича много и няма да може. Няма да стане тази работа.

Леля Лидия открехна малко завесата, но аз не мога да забравя какво причиняваше на момичетата в 1-ви сезон. Предполагах, че има някаква трагедия в предишния й живот е затова е станало такава. Остава да научим подробности.

Идън е едно глупаво момиче. Уж е обучена, а очаква някакви нежности от Ник. Нали знае, че така не се прави? Stuck Out Tongue Winking EyeДа не говорим за това хранене на Пазителя. Как си позволява такова нещо?  Мисля, че Ник ще има проблеми с нея и то големи. Както някой беше писал - трябва да я съжаляваме сигурно, но едва ли някой я съжалява.

И аз мисля, че това няма да е последната среща на Серина и Марк Туело.

Забравих за началото на серията - Джун се опитва да оцени незначителните, дребни неща .. дори това, че изобщо е жива.
Ох, целият сериал е толкова реалистично направен, че направо не може да останеш безучастен към съдбата на никой от героите. Не искам да попадам в този сериал, обаче понякога сънувам части от него, което не е добре. Joy

# 676
 • Мнения: 4 907
Аз съм а от по което и време да пишете:-) спойлер или не, аз всичко чета

# 677
 • Мнения: 24 456
Скрит текст:
Toлкова писах, писах .. а забравих за сцената с Джун и Серина.
Серина се страхува от себе си според мен. Не иска Джун наоколо, освен заради това, че е родна майка на бебето (това е ясно), но и заради това, че по някакъв начин я харесва и се страхува да не се сближи с нея. Също така и Джун стана свидетел на унижението й .. може и това да е причина, но май другото ми изглежда по-вероятно.
Леля Лидия каза, че това било нейно право. Малко се изненадах, защото нали уж много мислят за децата, а ще прогонят майката на бебето и ще го лишат от кърма.

# 678
 • София
 • Мнения: 3 544
Скрит текст:
Ооо, аз напоследък гледам Короната. Да взема да се събудя в хола на баба Бети Joy
аууу опуках го за 1 седмица зимата, Виктория гледа ли?  
Мне, коя Виктория?

За кралица Виктория, както си на вълна The Crown, перфектно ще ти пасне. Впрочем аз първо щурнах по Виктория и толкова ми хареса че търсех нещо кралско и изгледах The Crown

https://www.youtube.com/watch?v=dwoHPrQ5M10
[/quote]
Сега ще потърса и тези в HBO go.
Другите, които ми препоръчахте ми ги няма там. Но когато има шанс да гледам спокойно на лаптопа, ще ги изтегля.
Предлагам пак да определим кога може вече без скрит текст, в четвъртък, петък.
Аз изгледах днес 9 серията. В четвъртък ги пускат по HBO go.
Нямам никакъв проблем също да чета напред, дали теории, дали коментари,...

# 679
 • София
 • Мнения: 6 230
 The Crown го няма в HBO, торентче само, Виктория го има

Иначе предлагам петък вече да разкриваме спойлерите

# 680
 • София
 • Мнения: 3 544
За съм за петък, освен да пуснем анкета с 2 или 3дни (четвъртък, петък, събота)?

# 681
 • Плевен
 • Мнения: 683
Ах, най накрая изгледах епизода😊😊😊 най страхотния епизод до тук. Направо нямам думи. И до сега сериала ми влияеше, но сега.... не знам може би защото отидоха в канада и всички разлики на обществото в гилеад и там така ми се набиха в главата. Ник беше страхотен как ги даде тези писма. Уотърфорд няма ли да се усъмни в него. Не знам, ако помисли малко как изведнъж се публикуваха някакви писма или пък не е достатъчно умен.а люк милия, да си толкова безсилен да знаеш че любимите ти хора страдат по този начин и да не можеш да направиш нищо.

# 682
 • Мнения: 26 606
Ще има трети сезон!

# 683
 • Мнения: 994
За Ник
Скрит текст:
наистина много рискува, но пък Фред уж му има доверие - може да е решил, че писмата отдавна са били в Канада и просто са чакали подходящ момент да ги извадят за да имат по-широк отзвук.

За Серина
Скрит текст:
а видяхте ли програмата й? Беше наистина много унизително това с картинките:stuck_out_tongue:

# 684
 • Мнения: 24 456
За Ник
Скрит текст:
наистина много рискува, но пък Фред уж му има доверие - може да е решил, че писмата отдавна са били в Канада и просто са чакали подходящ момент да ги извадят за да имат по-широк отзвук.

За Серина
Скрит текст:
а видяхте ли програмата й? Беше наистина много унизително това с картинките:stuck_out_tongue:

Скрит текст:
Да, това с картинките беше ужасно и тя се почувства много, много зле.

и онази придружителката й, която непрекъснато повтаряше как няма време за нищо, все работи и работи. А когато не работи, чете ..

# 685
 • Мнения: 357
Уникален епизод. Много ревах. Не съм чела спойлери и сега няма да чета.
Разкошен Ник, Люк ще загуби според мен, ако Джун има варианта да избира.

# 686
 • Мнения: 4 907
1. Уотърфорд няма доверие на Ник- нали искаше да го разкара от дома си
2. Ник осъзна, че Люк и Джун са семейство и затова спомена жена си Идън
3. Не вярвам да избяга преди раждането
4. Серина според мен иска да я изгони веднага, защото Джун й напомня за грешното решение, което са взели. Мисля, че Джун постоянно й го напомня, затова толкова я мрази.
5. А хвърли кибрита от една страна да не го намери някой, от друга за да не мисли за пропуснатите си вузможности да избяга.
6. И аз смятам, че Серина в крайна сметка осъзнава грешките си, и че ще премине “ от другата страна”

# 687
 • Мнения: 994
Уотърфорд по скоро се дразни на Ник - той му напомня, че не е толкова велик. Уж е голяма работа, командир и т.н., а се налага друг да му прави детето, защото той е неспособен- накърнява му мъжкото его. Освен това жена му върши много неща зад гърба му и Ник  е наясно с това, което също е унизително за командира! Едва ли обаче Фред смята, че Ник може да е предател  - даже като видя как го защитаваше онзи мазния тип - по-скоро би си помислил точно, че е око на самата система, от колкото човек, който би изнасял тайно информация!

Сега като се замислих Фред, че му направиха бебето зад гърба не се ядоса толкова, колкото че викнаха онази неонатоложка? Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 юни 2018, 10:13 от ssiillvvyy

# 688
 • София
 • Мнения: 4 748
Изгледал
Много добър епизод. То кой не е? Но този бе много силен. Мисля един от най-добрите в шоуто изобщо.

Скрит текст:
Посещението в Канада бе изпипано перфектно и бе много тежко от психологическа гледна точка за Серена. Според мен в момента единственото нещо, което я задържа в Гилеад е бебето, дори и знаейки, че то няма да е истински нейно. Всичко това което видя, чу и усети в Канада няма как да не я е разтърсило из основи и това се видя много добре, заради невероятната игра на Ивон.
Аз си мисля, че няма как да има връзка между Люк и Мойра. Все пак тя е Гей, а той е съпруг на най-добрата и приятелка, а Мойра е силно морална личност и просто не го виждам да се случи.
Изключително умно поведение на Джун. Как само умее да се вмъква в главиците на хората и да ги модерира леко и фино. Това което постигна с леля Лидия при това за втори път е нечувано. Определено си спечели силен съюзник за бъдещето на детето и. Не вярвам да ги разделят, освен ако Джун не хукне пак да бяга (което няма да ме учуди). Според мен леля Лидия ще успее да се наложи и да оставят Джун да кърми бебето, особено след случилото се с бебето на Джанин. А и мисля, че там ще има още драми, което също ще подпомогне каузата на Джун.
Ник бе страхотен. Държи се толкова зряло, а все още е момче. Браво на него и дано не му се случи нещо лошо, особено заради психото Идън.
Не мисля, че Фред би подозирал Ник в подпомагане на каузата на американците. По-скоро го мисли за 'око' а отделно не го харесва, защото неговото семе е в утробата на Джун...

Извън спойлера.
Дразня се, че не се споменава нищо за останалия свят. Знам, че целия свят е покосен от безплодието, но май само в сектантска Америка цари този режим, само там са предприети тези крайни библейски мерки. Спомням си, че в някой от първите епизоди на сезон 1 се спомена, че над Гилеад има жестоко ембарго и едва ли не те сами се издържат. Нещо такова беше. Също така доколкото си спомням в Мексико не живееха, като в Гилеад, но май заживяха... Нали имаше делегация от Мексико в къщата на Фред и Джун много се надяваше да дойде помощ от там, но накрая стана обратното. Подразбра се, че мексиканците май ще вземат пример от големия батко на изток.

# 689
 • София
 • Мнения: 6 230
Израелеца, брутално....

Общи условия

Активация на акаунт