Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 9
 Здравейте,
 Много моля за съдействие, някой знае ли за CINGAL инжекциите, които се поставят в колената при остеоартрит - дали са ефикасни? Противопоказни ли са при ендокринни заболявания, тъй като прочетох, че съдържат кортикостероиди и какви странични ефекти имат? Поставял ли си ги е някой или негов познат, имал ли е проблеми или е доволен от тях?

# 1
  • Мнения: 315
Съпруга ми си постави такава инжекция.За момента/2 месеца/ е доволен.в смисъл,че болката в коляното намаля и го чувсва по-стабилно т . е. не "изтървава"но не очаквайте чудеса това е просто облекчение-излекуване няма.

# 2
  • Мнения: 9
 Благодаря за отговора!
Колко струваха инжекциите и поставянето им? Къде и при кой лекар ги постави? Болезнено ли е и за колко време отминава болката?

# 3
  • Мнения: 7 013
Поставянето на самата инжекция не е болезнено. Даже по-безболезнено от мускулна, но след
няколко часа да ти е яко д-то. Поставена привечер боли цялата ръка до среднощ. После идва облекчение и по-свободно движение.  Аз имам поставени 3 бр. в ставите на ръцете. Не е препоръчително, но ако не можеш да раздвижиш ставата от болка,
това е единственият изход. А без движение, нещата отиват на зле.

За цената мога да ти кажа, че има от 5 лв. до 15лв. и повече. Късно научих, че няма толкова значение.
По един и същи начин действат. Зависи кой ги е произвел или дали са внесени.
Поставят се от ортопеди, не от мед.сестри. Всеки ортопед може да сложи такава. Не е нужно да
търсиш големия специалист за поставянето на ставна инжекция.
Успех!

# 4
  • Мнения: 1 278
На Вас къде са ги слагали? В рамото, в лакътя, в китката?

Би трябвало да се уточни, че не всички са вътреставни. Някои се правят близо до ставата, а други във влагалище на сухожилие. Правили са ми и от трите вида  в раменете. В коляното преди няколко години са слагали на майка, но нямам представа дали е било вътреставно. Не се е оплаквала да боли, напротив силната болка може би от възпаление е намаляла бързо и постепенно е изчезнала.

На мен ми слагаха флостерон два пъти-миналия април и този април близо до раменната става в ротаторния маншон. Малко е неприятно и боли, но до вечерта болката от инжекцията изчезва напълно и започва нейния обезболяващ ефект. И през следващите дни все едно, че не е пипано. Ние сме се доверили на една известна ревматоложка от Русе, която се е специализирала в тези деликатни инжекции. Прави ги с огромна увереност. Ако се стигне до грешка, тогава идват неприятностите-може доста да боли и дори коляното да не се сгъва! А как се оправя след това не зная. Неслучайно нашата лична е против такива инжекции и се опитва да ги замества с мускулни, но неуспешно. Чух от наша съседка, че тяхната лична(педиатър) и е слагала в коляното подобна инжекция и се учудих на доверието, което и е оказала. Педиатрите не са квалифицирани за такива инжекции!
Не зная дали всички ортопеди са добре квалифицирани за такива инжекции, както и всички ревматолози.  Аз препрочетох доказана специалистка, вместо да търся кого да е. Ако не се попадне където трябва, освен че може да боли повече и ефектът ще бъде по-слаб. Важно е да се дезинфекцира и с йод, а не само със спирт, както при обикновените инжекции. Това е допълнителна мярка, за да не се вкара инфекция в ставата.

Колкото до вредата от кортикостероидите, тя е сериозна, ако се прекали с тях. Питах моя доцентка, специалистка по глаукома дали флостерон в рамото може да вдигне очното налягане(защото беше написано в листовката), а тя ми отговори, че това се случвало след продължителна употреба и то само при някои пациенти. Явно в листовките се презастраховат.

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 03:05 от vl

Общи условия

Активация на акаунт