Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Винегрет

  • 4 май 2006, 17:01 ч.
  • Преглеждания  8 950  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 7 474
Розова салата!  или винегрет

снимката е от руски сайт

Картофи-5-6 бр.големи
червено цвекло- 1 глава
кисели краставици- 4бр.
стар лук 1гл.(по-хубаво е с червен лук)
грах по желание


Картофите и цвеклото се варят като за руска салата. Всичко се нарязва на малки кубчета и се овкусяват с олио и оцет(малко) и сол. Количеството на продуктите е на око, аз съм написала ориентировъчно.

Салатата става розова от цвеклото и е много приятна за мезе и гарнитура.  chef

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 10:52 от L е о

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 30 676
Ох, ще пробвам Simple Smile
Скоро не съм се разхождала по пазара. Има ли червено цвекло?
Моя мъж рядко го хапва, но аз много го обичам настъргано, съз зехтин и оцет Simple Smile

# 2
  • Мнения: 7 474
Честно казано не съм се заглеждала скоро дали продават newsm78 Ако намериш да не забравиш да го свариш, мисля ,че и мъжа ти ще я хареса, защото цвеклото като е варено не се отличава много от картофите. Peace

# 3
  • z point
  • Мнения: 412
Ммм вкусно! Това е от типа руски винегрети=> пие доста водка - доказано в практиката  Grinning

Аз обичам следните комбинации с цвекло:

сурово цвекло, настъргано + моркови+целина+настърган хрян който обича+зехтин+лимон

сурово цвекло настъргано + моркови + ряпа + запечени на сух тиган сусам и ленено семе+зехтин+оцет

настъргано цвекло + целина+счукани орехи+зехтин+лимон

сварено (още по-вкусно е запечено на фурна, всяка главичка се увива във фолио и се пече), нарязано на кубчета + сметана + листенца целина - ей това е убийствено розова салата  Mr. Green

разбира се, варианта на Leo   Heart Eyes

Е, от мен да мине и сол във всички салати  Mr. Green

# 4
  • Мнения: 7 474
 JoyТова си е точно руския винегрет, просто не можах да се сетя как се казва!  bouquet

# 5
  • Мнения: 10 010
Ммм вкусно! Това е от типа руски винегрети=> пие доста водка - доказано в практиката  Grinning

Аз обичам следните комбинации с цвекло:

сурово цвекло, настъргано + моркови+целина+настърган хрян който обича+зехтин+лимон

сурово цвекло настъргано + моркови + ряпа + запечени на сух тиган сусам и ленено семе+зехтин+оцет

настъргано цвекло + целина+счукани орехи+зехтин+лимон

сварено (още по-вкусно е запечено на фурна, всяка главичка се увива във фолио и се пече), нарязано на кубчета + сметана + листенца целина - ей това е убийствено розова салата  Mr. Green

разбира се, варианта на Leo   Heart Eyes

Е, от мен да мине и сол във всички салати  Mr. Green

И аз си умирам за тия комбинации, само дето им слагам и чесън! Embarassed

# 6
  • Варна
  • Мнения: 6 845
Розова салата!

Картофи-5-6 бр.големи
червено цвекло- 1 глава
кисели краставици- 4бр.
стар лук 1гл.(по-хубаво е с червен лук)


Картофите и цвеклото се варят като за руска салата. Всичко се нарязва на малки кубчета и се овкусяват с олио и оцет(малко) и сол. Количеството на продуктите е на око, аз съм написала ориентировъчно.

Салатата става розова от цвеклото и е много приятна за мезе и гарнитура.  chef

Това е руска салата, която се казва "винегрет". Правя я обикновено зимата, тогава по върви с киселите краставички, сега вече има и пресни.  Simple Smile Аз слагам и варени моркови.

А  за да не се оцветяват останалите ингредиенти от цвеклото, първо него омесваме с олио и го оставяме да постои малко, после го смесваме с останалите зеленчуци - така всеки зеленчук си запазва цвета. Но и розова става за ядене.  Simple Smile

# 7
  • София
  • Мнения: 399
Киса, това с цвеклото в олио не го знаех. Благодаря   bouquet
А иначе правя салата с варено цвекло + ситно нарязани зеле, моркови, настърган на едро кашкавал + майонеза.
С тази комбинация проядох цвекло.

# 8
  • BG
  • Мнения: 614
Ако намериш да не забравиш да го свариш,

Аз цвеклото не го варя никога, просто го замразявам във фризера и като се размрази е меко  Peace
 Айде едно предложение със цвекло и от мен Wink

500 гр. картофи
400гр. цвекло
1 опаковка риба "Перла"
майонеза

Сварете картофите. Настържете ги в отделен съд и ги овкусете със сол, оцет, олио. В друг съд направете същото и със цвеклото. В стъклена купа редите ред картофи, ред цвекло, ред риба - после отново картофи, цвекло, риба и отгоре се намазва салатата с майонеза. Престоява час-два и е готоваааа.
 Да ви е сладко   chef

# 9
  • София
  • Мнения: 30 676
Аз задължително го варя. Иначе ме боли жлъчката. Ама какви сте начииии... утре ще се разходя по пазара Simple Smile
Но ще направя алтернативни салати, стига да намеря бяла ряпа. Аз посмъртно бяла ряпа няма да хапна, но мъж ми мога да го нагостя. Е, ще му пусна и малко от моето цвекло де  hahaha

# 10
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Leo, аз я правя по същия начин, но слагам и печен пипер.

Ако я правя с майонеза, добавям - царевица и грах, малко чесън, но не слагам лук.


А  за да не се оцветяват останалите ингредиенти от цвеклото, първо него омесваме с олио и го оставяме да постои малко, после го смесваме с останалите зеленчуци - така всеки зеленчук си запазва цвета.

Това, не го знаех  bouquet

# 11
  • България-София
  • Мнения: 573
Розова салата!  или винегрет

Картофи-5-6 бр.големи
червено цвекло- 1 глава
кисели краставици- 4бр.
стар лук 1гл.(по-хубаво е с червен лук)


Картофите и цвеклото се варят като за руска салата. Всичко се нарязва на малки кубчета и се овкусяват с олио и оцет(малко) и сол. Количеството на продуктите е на око, аз съм написала ориентировъчно.

Салатата става розова от цвеклото и е много приятна за мезе и гарнитура.  chef
Една рускиня ме убеждаваше, че истинския "винегред" се прави с кисело зале, вместо с кисели краставички. Е, пак си е много вкусно и е една от любимите ни салати в къщи.

# 12
  • Варна
  • Мнения: 6 845
Розова салата!  или винегрет

Картофи-5-6 бр.големи
червено цвекло- 1 глава
кисели краставици- 4бр.
стар лук 1гл.(по-хубаво е с червен лук)


Картофите и цвеклото се варят като за руска салата. Всичко се нарязва на малки кубчета и се овкусяват с олио и оцет(малко) и сол. Количеството на продуктите е на око, аз съм написала ориентировъчно.

Салатата става розова от цвеклото и е много приятна за мезе и гарнитура.  chef
Една рускиня ме убеждаваше, че истинския "винегред" се прави с кисело зале, вместо с кисели краставички. Е, пак си е много вкусно и е една от любимите ни салати в къщи.

Това е един от вариантите на винегрета - с киселото зеле. Русия е голяма, в различните региони се прави различно.  Wink

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт