Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 60
 • Мнения: 181
Благодаря Ви ! Да разбирам ли,че детето ми няма късогледство?Само още нещо : офталмологът каза,че резултатите са много лоши и ни назначи упражнения на някакви апарати.Да ги направим ли според Вас и помагат ли изобщо?
Още веднъж благодаря !

# 61
 • Мнения: 1 158
Здравейте пак!
Няма късогледство при това изследване! Упражнения не са нужни! А изследванията изобщо не се доближават до лоши!
Благодаря Ви ! Да разбирам ли,че детето ми няма късогледство?Само още нещо : офталмологът каза,че резултатите са много лоши и ни назначи упражнения на някакви апарати.Да ги направим ли според Вас и помагат ли изобщо?
Още веднъж благодаря !

# 62
 • Мнения: 181
Благодаря Ви,за отзивчивостта!
За съжаление все повече ставаме жертви на комерсиални лекари!
Още веднъж Ви благодаря, бъдете здрав!

# 63
 • България
 • Мнения: 136
Здравейте д-р Константинов обръщам се към Вас със следния във: детето ми вече на почти 4 г. Има поставена диагноза синдром на Дуейн лявото око не се върти наляво. Може ли някакъв съвет какво и как да подходя, не зная към кого да се обърна. Благодаря предварително!

# 64
 • Мнения: 1 158
Здравейте!
Синдромът на Дюан  има няколко форми на  проява. Основно е ограничената подвижност, но са важни и другите симптоми. Ако трябва да дам съвет, то добре е да видя детето.
Здравейте д-р Константинов обръщам се към Вас със следния във: детето ми вече на почти 4 г. Има поставена диагноза синдром на Дуейн лявото око не се върти наляво. Може ли някакъв съвет какво и как да подходя, не зная към кого да се обърна. Благодаря предварително!

# 65
 • Мнения: 4
Здравейте д-р Константинов, дъщеря ми е на почти 10 години от няколко дни се оплаква, че като мига я боли окото в ълъла от към ухото, съвсем леко е зачервено, има нещо като малко топченце, няма секрет, не е надуто, личният лека изписа Гентаницин вижън за 3 до 5 дни, според него е вътрешен ечемик. Сега казва, че не я боли при мигане, а само като го пипа. Дали е ечемик или нещо друг. От какво се появяват ечемици. Благодаря предварителн.

# 66
 • Мнения: 18
Здравейте, д-р Константинов! Мъжът ми и сестра му имат придобито кривогледство - на около 4 год възраст. Кога и къде мога да заведа моето дете, което сега е на 8 месеца. В момента тя няма проблем с очите и не е имала никога, но се притеснявам. Очевидно има някаква наследственост, но наследственото кривогледство, то не се ли проявява още в първите месеци?

# 67
 • Мнения: 1
Здравейте, д-р Константинов!
От 3дни момченце на 6г 2-3 пъти дневно се оплаква от болки, ту в едното ту в другото око, придружени с обилно сълзенене. Най рания час при специалист който  успях да запиша е чак след две седмици. Какво може да се направи до тогава за обЛекчаване на болките?

# 68
 • София
 • Мнения: 121
Здравейте, д-р Константинов,
Имам страбизъм от около 7 месечна възраст. Сега съм на 36 г. Правени са ми 3 операции на дясното око. Първа и втора на 1 г и 3 г. Следва закриване на очите и носене на очила. На 15 г дясното око отново започна да се изкривява. Третата операция е на 15 г, но при отваряне са открити много страствания. Лекарят констатира, че има само една възможност за изправяне на окото и препоръча това да се извърши след като приключа с бременност и раждания, за да не предизвикат те отново изкривяване, което няма да бъде възможно да се коригира.
Към този момент окото е изкривено доста навън. Нямам диоптър нито на лявото, нито на дясното око, като ползвам лявото око за гледане в ежедневието. В процес на издирване на специалист съм, тъй като явно операцията няма да бъде лека. Въпросите ми са:
- когато няма едновременно двуочно виждане при изправяне оперативно на окото, то пак ли ще се изкриви?
- консултацията с детски офтамолог ли трябва да бъде?
Благодаря!

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 13:54 от vanessка

# 69
 • Мнения: 168
Здравейте докторе! Дъщеря ми е на 9 години и всяка година я водим на очен, тъй като аз и таткото сме с очила. На прегледа вчера лекарят каза че иска да разширим зениците с капки. Тя не виждаше последните три реда цифри на таблото. Изписа Цикложил но не го намерихме и беше заменено с Унитропик. Това което ме притеснява че тези капки се капят 4 вечери през 20 мин и на петия ден капем и отиваме на преглед. Въпросът ми е защо се налага толкова дни капане на подобни капки? Един ден не е ли достатъчен? Все още не съм започнала да капя. Ще съм благодарна на вашето мнение. Благодаря

# 70
 • София
 • Мнения: 1 829
Здравейте д-р Константинов, бих искала да Ви попитам, има ли някаква опасност за окото на малко дете(2 год и 4месеца), ако се разширят зениците с Атропин в рамките на 1месец. Направихме преглед свързан с корекция на диоптър на дъщеря ми(зениците бяха разширявани с Атропин за 5дни, но когато отидохме на преглед не можаха да я прегледат, тя плачеше, извиваше се, беше много неспокойна. Лекарката се отказа от прегледа и остави същия диоптър. Ние бихме искали да направим втори преглед при друг лекар, но се опасявам че ще се наложи повторно разширяване и това ме смущава. Зениците на детето са разширявани в средата на м.Август.)

# 71
 • Мнения: 1
Здравейте д-р Константинов,

Бих искал да Ви попитам какво означава VOD=0.2 и VOS=0.2?

Водихме сина ми (5г. 10 м.) на детски очен лекар и докторката спомена, че детето има зрение по 20% на всяко око.
Може ли да кажете дали горното означава, че детето използва само 20% от капацитета на двете си очи или е нещо друго?

Иначе е диагностоциран с късогледство, с диоптри по -1.0 на дясното и -1,25 на лявото око.

Вие бихте ли препоръчали носенето на очила, защото от двама детски офталмолози получихме корено противоположни мнения - единия каза, че не са нужни, докато другия настоя да се сложат?

С уважение,
   Симеон.

Последна редакция: вт, 16 окт 2018, 11:54 от simvas

# 72
 • Мнения: 1
Здравейте д-р Константинов.Дъщеря ми е на 6 години никога не е имала оплаквания че не вижда добре или зачервени очи или болки в главата.от две години се занимава с пиано чете ноти сама и свири на пиано и то сложни неща за напреднали.Възможно ли е при направен преглед да се установи такова високо далекогледство без никакви симптоми.Никога рисувайки не е накланяла глава или доближавала до листа.Направо ми е странно  и непонятно.Консултирах се с двама детски офталмолога на първия заключениео е ambliopia oculi sinistri hipermetropia oculi anisometropia данните от апарата са R    +4.50   +0.75   100
                                                                             +4.74 +1.00     89
                                                                                +4.50 +1.00 88
                                                                               +4.50+1      89
                                                            Л           +5,75    +1.25   88
                                                                         +5.75+1.25  89
                                                                             +5.75 +1.25   90
                                                                              +5,75  +1.25   89
                                                    ps8.0
препоръките бяха да носим очила по следната рецепта   od +2 +1cyl 90gr         os+3 +1 cyl  90gr    dp56
Реших да направя още един консулт с др. детски офталмолог пак с разширена зеница диагноз ахиперметропия амблиопия дължаща се на анопсия   обективно състоние:VOD=0.6 VOs=0.1-0.2{K}    B fly(+) |-||;С.Т.-N;M-N
Изследвания ARF+5.0 +0,25/81;+6.0/+1.25/95   очни дъна;хиперметропични папили    терапия:оклузия контрол след 1-2 месеца   след втория преглед са и изписани +4,25 за дясно и +5,25 за ляво око.При положение че диоптърът е толкова голям все ми се струва че ние щяхме да усетим или щеше да се отрази на състоянието на детето.Поне едва ли щеше да вижда толкова добре камо ли ноти.Не зная какво да мисля възможно ли е .Моля за съвет очилата вече са поръчани как бих разбрала ако нещо не е ок .Нито бащата нито аз сме носили очила и имаме проблеми с очите .Детето се роди доносено 4 кг общопрактикуващият не е забелязвал някакви отклонения освен последния преглед като закри дясното оче не позна с лявото няколко цифри.Благодаря предварително.Разбирам че има проблем но по един апарат може ли да се отсъди когато детето няма никакви оплаквания или затруднения на този етап?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт