Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Веган-аболиционист
  • Мнения: 8 163
Както показва заглавието, това е тема, в която да споделяме веган рецепти и кулинарни идеи, да задаваме въпроси и да обсъждаме растителни продукти.

Много хора, сред които и аз, готвят “на око”. За други са нужни мерки и теглилки. Какъвто и да е вашият метод, споделяйте резултатите си. Така ще се учим едни от други.

А ако имате снимки на блюдата, още по-добре!

Рецепти

На български
The Vegan
Кулинарно с ТОни
Веге БГ
Деси (сурови)
Fork, Fork, Fork
Mix of Figs (домашни салами, кренвирши, наденици, кашкавали, сирена)

WFPB (от цели растителни продукти)
Center of Nutrition Studies
Engine 2 Diet
10-дневен хранителен план и рецепти на д-р Макдугъл

Без добавени мазнини или с до 10 продукти
Fatfree Vegan Kitchen
Holy Cow
Minimalist Baker

Сурови (високомазнинни)
Rawmazing
The Raw Chef
Nouveau Raw

Евтини
Forks over Knives
Choose Veg
Plant-Based on a Budget
The Plant Philosophy

Разни
How Do I Go Vegan
Forks over Knives
Straight-up Food
Clean Food Dirty Girl
Avant-garde Vegan
I Love Vegan
Emilie Eats

# 1
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 2 775
О,Фея, отново много актуално Peace
Аз само запис,нищо ново не съм правила/снимала. Тази сутрин пасирах круша, замразен банан и замразени ягоди.  Стана вкусно. Отсега нататък ще снимам Peace

# 2
  • Веган-аболиционист
  • Мнения: 8 163
Данилу! Hug Нали отдавна споменаваме кулинарна тема във Веганството Simple Smile

Надявам се да се включат и потребители, които живеят в България. Ние с теб нямаме ясна представа какво е разнообразието на растителни продукти на тамошния пазар, но основните неща - грудкови, бобови, цели зърнени, зеленолистни, плодове, семена, зеленчуци, семки и ядки - би следвало да са съвсем достъпни. Ежедневното веган хранене не изисква екзотични съставки, нито трябва да е засукано и трудоемко.

Ето пример: пълнозърнести препечени филии, авокадова размазня, рукола и домати

# 3
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 2 775
Вчера правих палачинки с много съставки-овесени ядки, просено брашно, брашно от кестени, от гроздови семки,кисело мляко от соя(собствено производство  chef) ленено семе,олио,солчица и вода. Пасирах и изрекох на тиган без мазнина. Станаха много вкусни.


А това са печени тиквички на същият тиган без мазнина.

# 4
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 2 775
Днес най-обикновен нахут/ в смисъл само вода и сол.
Вчера пълнени печени чушки с тофу и варен картоф.
Торта с печени патладжани и пълнеж с ориз. Май изтрих снимките. Embarassed

# 5
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 2 775


O,останала е една снимка.

# 6
  • Тракия
  • Мнения: 5
Картофите са ми основната храна от доста време, като най-любимото си остава печени върху хартия за печене (без никаква мазнина) картофи поръсени с къри.


Към сайтовете на български може да добавиш Vegan Holistic и xcat. Green Heart Flowers Banana Flowers Herb Flowers Watermelon Nature Boom

# 7
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 2 775
Печени чушки и цял патладжан на жив огън. За обяд салата тоест.
За десерт пасирани ягоди,малко бяха омекнали та ги смляха и добавих чия и домашно бадемово мляко. Няма снимки Wink
Ако не ме измори много жегата ще сваря и малко червена леща,или отново качамак. Вчера направих и стана много вкусен.

# 8
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 2 775
Вчера зърнах на двора избили лози. С крехки примамливи листа. Е,не мога да подмина таз съблазън. Още повече че е мнооого био. Мои са и нищо химическо не ги е докосвало. Набрах и свих невероятни постни сърмички. Малки колкото кутре. Щях да пнавя снимки,но не успях. Ще ги снимам днес преди обяд Wink

# 9
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 2 775
Днес правих пастет от тиквички, сварени на пара. Стана приятна на вкус разядка.
Напоследък ми подаряват много тиквички. Вече се чудя какво да ги правя. Днес, освен пастата, направих и мусака.
Ако ми подарят още ще трябва да търся о други разрешения.
Вчера панирах цвят от тиква. Много обичам, но си е голяма врътня.
Тук никой ли не пиша вече?

# 10
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 755
Данилу, аз ги правя като пататаник в тигана, слагам малко овесени ядки да оберат водата.
слагам ги и в кекс.
може и тиквеник да направиш с тях, става вкусен. Peace

# 11
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 2 775
Данилу, аз ги правя като пататаник в тигана, слагам малко овесени ядки да оберат водата.
слагам ги и в кекс.
може и тиквеник да направиш с тях, става вкусен. Peace
Уау,колко навреме  bouquet Днес ми донесоха още три тиквички. Решила съм да забравя,понеже са биологични и откъснати точно тази сутрин. Едната ще я изям още тази вечер chef

# 12
  • Мнения: 1 599
как тиквеник с тиквички? солен или сладък вариант?

# 13
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 755
вместо тиква се слага настъргана тиквичка, евентуално се изцежда водата. останалите продукти са си като при тиквеника.

ако е солено, бих го нарекла баница с тиквичка, но веган незнам дали ще е вкусно. Peace

# 14
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 2 775
След прилошаване при ядене на салата от сурови тиквички  Sick, вече не смея и да опитам. Толкова ми стана лошо,че нямам  никакво желание да повторя. Аsyalein,уви,снощи направих банички със спанак и малко щрудел,та нямам вече тънки кори  Crossing Arms Затова днес направих мусака с тиквички и ориз. Добавих малко домати и орехи.
Замразените тиквички станаха като ледени дискчета. Не знам като ги размразя какъв ще е резултата,ама не искам да ги попарвам, варя,или с две думи да ги подлагам на топлинна  обработка. Дори на консерва.дано не ми подаряват повече тиквички ooooh!
Вчера салата от сурови печурки и шницели пак от печурки. Уви,не успявам да ги сплескам, без да ги разчупя,обезформя  newsm78Но пък станаха много вкусни. Не знам дали да не ги нарежа на ситно следващият път,така или иначе се сцепват  ooooh!

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 12:05 от danilu

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт