Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 ноем. 2004, 09:43 ч.

Домашни крутони

  • 22 097
  • 13
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 452
Ще ми се да разнообразя моята технология и да ви попитам как правите домашни крутони, ако изобщо правите, де Wink ?

# 1
  • София
  • Мнения: 721
На фурна.
Нарязвам хляб на кубчета,поливам с малко мазнина,подправям с сол и евнтуално някъкви подправки (зависи за какво са крутоните) и мятам в фурната,като рзбърквам 1-2 пъти.
Стават хрупкави,бързо - без висене до печката и най-вече не са мазни.. Simple Smile

# 2
  • София
  • Мнения: 30 777
аз също ги правя така. Даже преди време майка ми ги ползваше като пуканки за пред ТВто Wink

# 3
  • Мнения: 390
аз ги подправям с пикантина (тази зеленчуковата) и ги пържа

# 4
  • Севлиево
  • Мнения: 1 650
И ние си ги печем във фурната. Парченцата заливам с олио и ръся със каквито подправки имам LaughingСтават бързо, не са мазни и са много хрупкави. Вървят на картофена супа, но могат да се хапват и така.  chef

# 5
  • New Zealand
  • Мнения: 5 184
И ние си ги печем във фурната. Парченцата заливам с олио и ръся със каквито подправки имам LaughingСтават бързо, не са мазни и са много хрупкави.
И аз така.

# 6
  • София
  • Мнения: 4 813
мажа филийки с масло, поръсвам с подправки (чубрица, босилек, мащерка) и режа на кубчета. ако котлонът е още топъл (нали се предполага, че крутоните ще вървят към някаква супа), слагам в тефлонов тиган, докато станат хрупкави. другият вариант е да ги мушна във фурната.

# 7
  • София
  • Мнения: 3 302
По същия начин, като всички дотук, но, за да не нагрявам фурната, ги запичам в парти-грилчето.

# 8
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 243
Аз ги правя в микровелето - разтапям в тенджерка с капак малко масло,мятам вътре хапките хляб,слагам каквито подправки реша (най-често чесън на прах) и разтърсвам,да попият от маслото и да се омешат с подправките,захлупвам и оставям на силно за кратко,като от време на време вадя,разтърсвам тенджерката и проверявам готови ли са (бързо става,за 2-3 минути е всичкото,ама не съм засичала точно).

# 9
  • Варна
  • Мнения: 361
И ние си ги печем във фурната. Парченцата заливам с олио и ръся със каквито подправки имам LaughingСтават бързо, не са мазни и са много хрупкави. Вървят на картофена супа, но могат да се хапват и така. chef
И аз така ги правя и синът ми ги обожава със супата а и за мезе стават.Гледам че продават готови но не ми изглеждат вкусни.Домашното си е домашно ,нали?

# 10
  • София
  • Мнения: 734
Аз правя един малко по-изчанчен вариант: разбивам белтък от яйце, слагам настъргани орехи, разбърквам и озсипвам нарязания на кубчета хляб. После запържвам.
Ееее, разписах се и в този форум, до сега само вземах идейки

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 1 873
И ние си ги печем във фурната. Парченцата заливам с олио и ръся със каквито подправки имам LaughingСтават бързо, не са мазни и са много хрупкави. Вървят на картофена супа, но могат да се хапват и така. chef

И аз така ама преди да ги сервирам със супата ги запържвам с малко масалце!  chef

# 12
  • In transit
  • Мнения: 2 612
Момичета кажете с какъв хляб стават най-добре моля ви  Hug

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 1 873
Със стар Laughing Най - добре се оформят от хляб "Карина" според мен.Ръчният много се троши...



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт