Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Трябва ли Биологичната Майка да остава анонимна, след като изоставя детето си?

Опции:

  • Мнения: 53
    Зная, че това което се опитвам да кажа, може би ви изглежда доста революционно в тази област на закостенели разбирания и доста примитивно законодателство, но правя това от позицията на осиновено дете, което държи да познава Биологичната си Майка и да общува с нея !
   
    Аз ли съм нещо объркана и прекалено демократично настроена към биологичната си майка и очаквам другите да мислят като мен? И ако не мразя тази  жена, а дори чувствам към нея определени симпатии, то това е благодарение на МОЯТА МАЙКА!

     Много искам да разбера вашето мнение по този въпрос.

# 1
  • зад парка
  • Мнения: 1 578
Въпросът, който поставяте е приоритет както на законодателство, така и на морал и на лични възприятия.
100% според мене зависи от конкретния случай.

Законите обаче трябва да обслуждат общия случай и да са приложими за всички. Гледа се доброто и сигурността на детето.  Някои са преценили, че правата на рожденната майка трябва да се сведат до 0, при положение, че тя се отказала от детето си и това ще е по-добре за него.

Сблъсквала с подобен проблем в личен план единствено с осиновяването на дете от чичо на мъжа ми (много млада майка ражда при жена му детенце даже май преди 7-мия месец, за което леля се грижи дълго време и след като момичето моли семейството на лекарката да го осиновят). Сега той е на 20 и малко и в техния случай всичко в семейството се е развило добре.

Според мене детето трябва да знае, че е осиновено, за да не се депресира от новината за това, като я научи от "благодетели" в по-късните си години.
Осланяйки се на моята ценностна система обаче съм съгласна със закона. По много причини, които са както социално-битови , така и морални (и мисля че не трябва да са обект на тази тема, защото всеки ще се досети за тях).

А иначе ви подкрепям изцяло да гоните мечтите си с открито сърце и да правите, това което мислите, че е най-добре за вас, защото животът е един и си е личноо наш!

# 2
моето мнение като "щастливо осиновено дете" е следното:в никакъв случай да не се дава информация на БМ.след решението и да се освободи от нежеланата рожба за неговата съдба.тя сама си е продиктувала присъдата.а що се отнася до това дали я симпатизирам или я мразя:нямам никакви чувства към човек който не познавам,но и ако се случи така да се запознаем,сигурно ще е нещо посредата.за симпатии и дума не може и да става,само бих искала много Майка да си ме беше родила.за това изпитвам някакъв гняв и омраза към биологичната особа,че незаслужено е имала този дар Божи,а не Мама.Майка никога не ми разкри "тайната"и до ден днешен не искат и да чуят за това.не знам дали има и други родители-осиновители които не биха разкрили тази "тайна" на детето си никога и защо ?

# 3
  • на път
  • Мнения: 2 630
    Зная, че това което се опитвам да кажа, може би ви изглежда доста революционно в тази област на закостенели разбирания и доста примитивно законодателство, но правя това от позицията на осиновено дете, което държи да познава Биологичната си Майка и да общува с нея !


Няма нищо лошо в това, че би искала да знаеш повече за тях  и да ги познаваш, но мисля че ще трябва да си подготвена и за голямо разочарование след изясняването на произхода.
Пожелавам ти много кураж и сила, защото са ти ужасно необходими ...

# 4
  • Мнения: 625
  Според мен,трябва самият осиновен да има повече права!Защо не ни дават право на избор?Нека ние да имаме възможност да решим искаме или не да знаем истаната за произхода си!
  А това,че жената,изоставила детето си ,е без права,е точно неин избор,тя сама го е решила,това е справедливо!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт