Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Моят бебо е на почти 4 месеца. Отказа се да суче и аз се изцеждам. Съхранявам остатъка от кърмата от сутрешните 2 кърмения  в хладилник и ако се наложи и не ми стигне при изцеждане през деня добавям тази от хладилника като преди това затоплям в специален за това уред на водна баня при температура 37 градуса (без да я преварявам на водна баня). Правилно ли е това?

# 1
  • Мнения: 2 893
Точно така правя и аз Peace
Кърмата от хладилника - в уред за подгряване на Авент колкото да достигне стайна или малко по-висока температура. Чак до 37 градуса не стигам, по-скоро кърмата е хладка, когато я опитам на ръката.

# 2
Четох в различни книги и във всичките пише различни часове за съхранение. В книгата на Перну- "Аз отглеждам детето" пише че може без да се замразява да се съхранява 24 часа в хладилни, в книгата на Лиляна Трифонова пише че без да има нужда от преваряване може да се съхрнява 6 часа в хладилник. На кого да вярва "чиляк". Моята кърма ако престои повече от 3 часа има жълт каймак от горе а от долу е белезникава течност. Все я мисля за пресечена.

# 3
  • Мнения: 2 893
О, не, със сигурност не е пресечена Joy
Не се притеснявай Peace
Просто я разклащай съвсем леко, с въртеливи движения да се хомогенизира.
Осем часа кърмата може да се съхранява на стайна температура, а в хладилник - 24 часа, че май и повече.
Поне това научих от този форум Heart Eyes

# 4
Много ти благодаря за отговора Grinning Радвам се, че поне още някой съхранява като мен кърмата, значи съм на верен път. 

# 5
  • Мнения: 2 893
Има, има...
Ето ти линк към ето тази тема, ако не си я видяла все още:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=97749.msg1717213#msg1717213

# 6
  • Димитровград
  • Мнения: 1 050
И аз така съхранявам!Спокойно!Бебката е на 5 месеца и досега сме нямали проблеми.

# 7
  • Мнения: 3 591
На кого да вярва "чиляк". Моята кърма ако престои повече от 3 часа има жълт каймак от горе а от долу е белезникава течност. Все я мисля за пресечена.

Ако вярваш на Световната Здравна Организация кърмата е годна 8 часа на стайна температура, 8 дни в хладилника(аз държа около 5 дена), и в зависимост от замразяването около 6 месеца във фризер

Кърмата която замразяваш трябва да е била изцедена преди 48 часа максимум.

При всички положения кърма от хладилника на 5 дена е по-добра от кърма във фризера и няколко часа дори стояла замразена.

разделянето на мляото на слоеве(вода, масло) е нормално - това се оправя с въртеливи движения на бутилката/леки/
Нормално е и да е зеленикава, и червеникава и всякаквите му там нюанси.

Аз лично винаги я опитвам на вкус за всеки случай - досега не се е разваляла нито след 8 часа в стаята, нито след 5 дена в хладилника.

Размразената кърма  годна до 24 часа след размразяване. тя обаче не издържа на стайна температура по 8 часа.


# 8
  • Мнения: 742
аз сащо даргах в хладилник винаги се цедях и там

Общи условия

Активация на акаунт