Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 630
  • София
  • Мнения: 686
Добре де, симптоми някакви неприятни има ли ? Като обилно течение например, болка ниско долу в корема, кръв след полов контакт ?

# 631
  • Мнения: 132
Потърсих много мнения, затова стигнах до професор, завеждащ гинекология в онкологията. Непрекъснатото обикаляне от лекар на лекар и от мнение на мнение също е ненормално.
От две години насам ми се повръща от гинеколози.
Бях на същото положение като теб,много ходения по различни гинеколози,които тотално ме объркваха какво да правя и повечето искаха да ми изгарят кървящата раничка,но накрая отидох и аз в онкологията при професор Чакалова след купища изследвания,които имах и които допълнително птофесорката направи ми каза,че тези ранички не се лекуват с изгаряне...може само да се
замаскират нещата за известно време и ми препоръча конизация...не съжалявам, направих я ..и с оглед на това,че съм раждала професорката предпочете скалпелна конизация...за сега всичко е наред,три месеца след конизацията две цитонамазки са ми 2-ра група и чист колпоскоп...дано и за в бъдеще е така...с изключение при мен започна промяна в цикъла,но Чакалова гонотдава на силния стрес и годините ми 45г. ...
С две думи искам да те посъветвам да имаш доверие на Чакалова,за мен тя е много добра в своята област нищо,че е леко грубичка и да направиш това което ти препоръчва...недей се лута от лекар на лекар,само ще те стресират още повече!
Успех! 🍀🍀🍀

# 632
  • Мнения: 132
МДЛ Цибалаб - Перник ЕООД
гр. Перник, ул. Радомир 3, тел.: 076/584888, e-mail: pernik@cibalab.com
08.12.2017   Ива Христова Георгиева (Ж, 45 г.)   ID   327821   Външен ID   и4469406
Лекуващ лекар   , Д-р Cibalab-ОПЛ-   Външен ID   
Фонд/Клиника 1      Фонд/Клиника 2   

Забележка:
6-ти ден от МЦ

Ако не е посочено друго, референтните граници са за пол Жена, възраст 45 г.
Диагностични пакети
Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
CibaLab Лейди Плюс   Профил   *   *
TSH ( Тиреотропен Хормон )   2.060   mIU/l   0.300 - 4.200
Prolactin ( Пролактин )   158.60   mIU/l   125.00 - 635.00
LH ( Лутеинизиращ Хормон )   5.79   IU/l   фол. 2.4-12.6 овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7
FSH ( Фуликул Стим. Хормон )   7.52   IU/l   Фол. 3.5-12.5; Овул. 4.7-21.5, Лут. 1.7-7.7, мен.
Estradiol (Естрадиол)   221.90   pmol/l   фол. 46-607 ; овул. 315-1828; лут. 161-774; мен. д
Testosterone ( Тестостерон )   1.56   nmol/l   0.22 - 2.90
Хормонален анализ
Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
FT 3 ( свободен Т3 )   4.78   pmol/l   3.20 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 )   16.62   pmol/l   12.00 - 22.00
Край на справката.

Момичета излезли са ми резултатите от хормоните....може ли да ви помоля ако може да ми дадете мнение,според вас как са има ли нещо нередно??
Чак в понеделник ще ги взема от лабораторията и ще ги нося на Чакалова,та за това ви питам ако разбирате нещо да ми разясните!
Благодаря ви!

# 633
  • Мнения: 1 290
Гвендолин, скалпелна конизация беше абсурдно за твоя случай, не знам защо професорката толкова настояваше. Толкова по-щадящо е ЛИИП и то за твоята група резултат...

Нормална раничка няма.

# 634
  • Мнения: 132
Гвендолин, скалпелна конизация беше абсурдно за твоя случай, не знам защо професорката толкова настояваше. Толкова по-щадящо е ЛИИП и то за твоята група резултат...

Нормална раничка няма.
Не зная и аз да ти кажа,може би за по-сигурно ли и аз не знам,но факт е,че човек когато обиколи много лекари съвсем се шашардисва...тука в Перник направо искаха да ми махнат всичко,защото съм била раждала и няма да ми трябвало матка и шийка и видиш ли така било по-добре...други пък искаха да ме горят...и накрая Чакалова каза конизация и аз толкова вече стресирана от всичко и се доверих..за това казвам,че многото ходене по различни лекари съвсем може да те побърка,всеки с различно мнение и настоява на своето...надявам се и силно вярвам,че накрая попаднах на точният специалист,не мога да си позволя да тръгна да тъся друг гинеколог от когото накрая съвсем мога да лудна,няма да издържа психически!
А дали е постъпила правилно,че ми е направила скалпелна конизация...незная, много ми се иска да е взела точното решение..понякога за да се презастраховат надскачат себе си!😊

# 635
  • Мнения: 586
Въпрос на личен избор е дали да се довериш на даден лекар или не. Всяка от нас има лична, независима от на другите история. А форумите са чесане на езици. Аз влизам във форума, за да получа евентуално добра дума от непознати с близка съдба. Иначе историята е показала, че обикновено "излизам" двойно по-объркана.
Тази раничка я имам от години, едни лекари казват - ектропион, други - вземи мерки. Имам дебела папка с резултати от прегледи. Как бих могла да знам кой лекар е прав. Едни предпочитат по-консервативни методи на лечение, други не.
Естествено че прочетох всичко тук (да ме пита човек защо, все се заричам, че няма да чета и да се самодиагностицирам). Някои от  вас казват, че кървяща и обгаряна раничка пак си е там, че не минава.
Лутането от лекар на лекар усложнява и обърква, взимането на решение е трудна работа, когато става дума за собственото или на близък здраве.
Момичета, желая на всички Ви здраве!

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 07:13 от левскарката

# 636
  • Мнения: 586
МДЛ Цибалаб - Перник ЕООД
гр. Перник, ул. Радомир 3, тел.: 076/584888, e-mail: pernik@cibalab.com
08.12.2017   Ива Христова Георгиева (Ж, 45 г.)   ID   327821   Външен ID   и4469406
Лекуващ лекар   , Д-р Cibalab-ОПЛ-   Външен ID   
Фонд/Клиника 1      Фонд/Клиника 2   

Забележка:
6-ти ден от МЦ

Ако не е посочено друго, референтните граници са за пол Жена, възраст 45 г.
Диагностични пакети
Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
CibaLab Лейди Плюс   Профил   *   *
TSH ( Тиреотропен Хормон )   2.060   mIU/l   0.300 - 4.200
Prolactin ( Пролактин )   158.60   mIU/l   125.00 - 635.00
LH ( Лутеинизиращ Хормон )   5.79   IU/l   фол. 2.4-12.6 овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7
FSH ( Фуликул Стим. Хормон )   7.52   IU/l   Фол. 3.5-12.5; Овул. 4.7-21.5, Лут. 1.7-7.7, мен.
Estradiol (Естрадиол)   221.90   pmol/l   фол. 46-607 ; овул. 315-1828; лут. 161-774; мен. д
Testosterone ( Тестостерон )   1.56   nmol/l   0.22 - 2.90
Хормонален анализ
Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
FT 3 ( свободен Т3 )   4.78   pmol/l   3.20 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 )   16.62   pmol/l   12.00 - 22.00
Край на справката.

Момичета излезли са ми резултатите от хормоните....може ли да ви помоля ако може да ми дадете мнение,според вас как са има ли нещо нередно??
Чак в понеделник ще ги взема от лабораторията и ще ги нося на Чакалова,та за това ви питам ако разбирате нещо да ми разясните!
Благодаря ви!


Според референтните стойности май всичко е наред. Но нека лекар каже.

# 637
  • София
  • Мнения: 686
А аз благодарение на този форум /основно/ се ограмотих преди 2 години и продължавам и до ден днешен да съм "в час".  Благодарна съм на всички, които са писали тук, пишат и ще продължат да го правят, както и аз се стремя да давам по някога мнение, въпреки, че има много по-компетентни и изстрадали жени, даващи много по-адекватни съвети. Не смятам, че тук някой си чеше езика. Разбира се всеки човек трябва да умее да отсее това, което е същественото и да го използва в своя полза. Разбира се, че без лекар, на когото да се довериш също е невъзможно, все пак форума не е лекар.
А относно презастраховането, да има го и точно тук е момента, когато, ако си чел, ако си достатъчно информиран можеш да прецениш дали те манипулират с цел да си изкарат едни пари, дали пък просто съответния лекар не е достатъчно компетентен или напротив.
Има "обикновени ранички" - това са така наречените ектропиони. Те се наблюдават и ако не създават проблеми като чести възпаления и кървене е по-добре да не се пипат, защото те се образуват на хормонална основа. Горенето не е добър вариант за големи ранички, с лоша група по ПАП, защото се замаскира проблема. Участъка става нееластичен и може да създаде проблем, ако се планира бременност и то по-точно при раждането. Премахването на органи пък изобщо няма какво да се коментира - това си е абсолютна касапщина и нехуманно решение! То е решение само при доказан раков процес и то когато е повече от Ка Ин Ситу или в други случаи, за които тук не е темата.
По повод професор Чакалова - не знам защо предлага скалпелна конизация, при положение, че групата е 2, при положение че няма изменение на клетки, при положение, че няма биопсия, нито направено генотипиране за наличие на високорискови ЧПВ. LEEP е по- подходящата процедура. Скалпелната е презастраховане, но пък не е чак толкова страшна и тя, но е стъпка напред. Ако не дай Боже след година.две се появи по-сериозен проблем тогава какво ще направят ? Пак ли скалпелна - че какво ще остане от тази шийка - нищо.
Извинете ме за дългия пост,

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 18:08 от Didi smile

# 638
  • Мнения: 610
Знам, че се повтарям, но аз БЛАГОДАРЕНИЕ на момичетата в този форум, реших че не трябва да се предоверявам на моята гинеколожката, при която ходех почти 20 г и не направих  leep конизация... Потърсих второ мнение и ме направиха Електрокоагулация...на третия месец, цитото от IIId с HPV ми стана "клетки в норма -контрола след 1година"

# 639
  • София
  • Мнения: 686
Знам, че се повтарям, но аз БЛАГОДАРЕНИЕ на момичетата в този форум, реших че не трябва да се предоверявам на моята гинеколожката, при която ходех почти 20 г и не направих  leep конизация... Потърсих второ мнение и ме направиха Електрокоагулация...на третия месец, цитото от IIId с HPV ми стана "клетки в норма -контрола след 1година"

И мисля, че постъпи правилно! Ако след година нещата са си добре, продължаваш да си живееш живота и да си правиш контроли. Ако пък има наличие на проблем, тогава имаш отново варианти - лийп, скалпелна и т.н. За мен не е нормално веднага да се пристъпва към рязане, без да е ясно какъв всъщност е проблема и изобщо има ли такъв, ако има колко точно е тежък той.

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 18:10 от Didi smile

# 640
  • Мнения: 586
Проф. Чакалова не иска да ми прави скалпелна конизация, а примка, защото смята, че раничката е възпалена и кървяща. Имам течение при чиста микробиология, парене. Цитонамазката е 2-ра група два последователни пъти за 6 месеца.
Написала съм че " форумите са чесане на езици" и не мисля, че в теми със здравословен характер някой влиза от хубаво.

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 20:17 от левскарката

# 641
  • София
  • Мнения: 686
Проф. Чакалова не иска да ми прави скалпелна конизация, а примка, защото смята, че раничката е възпалена и кървяща. Имам течение при чиста микробиология, парене. Цитонамазката е 2-ра група два последователни пъти за 6 месеца.
Написала съм че " форумите са чесане на езици" и не мисля, че в теми със здравословен характер някой влиза от хубаво.
Извинявай, ако съм сгрешила, останах с впечатлението, че е препоръчала скалпелна. При така описаните симптоми, които имаш, професор Чакалова действа правилно. Впрочем аз също съм пациент на лекар от нейния екип и съм доволна. Пожелавам ти успех и бързо възстановяване. Не се лутай повече по други доктори.

# 642
  • Мнения: 586
Благодаря!
Само хубави резултати на всички Ви!

# 643
  • Мнения: 610
Благодаря!
Само хубави резултати на всички Ви!
Дано всичко при теб да е ОК 👌

# 644
  • Мнения: 655
Здравейте ,
Откриха ми случайно миома 3,8 см с ехограф през корема ,преди  1 месец ( август месец при преглед през корема с ехограф я нямаше )
Реших да взема второ мнение при друг лекар АГ онколког  , които не видя миомата  ,НО МЕ ПРЕГЛЕДА само  С ВАГИНАЛЕН ЕХОГРАФ.
Зачудих се какво ли е видял първият лекар ( да не е нещо по червата)  и посетих гастролог ,които видя миомата отново през коремната стена
Моят въпрос към Вас е , може ли да не се види миомата с вагинален ехограв а само с ехограф през корема ,
тъй като се води ВЪНШНА МИОМА НА ЗАДНА МАТОЧНА СТЕНА ?
Има ли тук момичета с подобен проблем ?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТГОВОРА !
Всичко добро !

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт