Мили мами,
От известно време чета с голям интерес вашият форум, но все още не съм се регистрирала.
Не знам дали темата е за тук, но ще ме извините - още съм нова:-)  и не знам къде да я сложа. Та понеже това е форум за козметика и козм. продукти, реших да пробвам тук.
Става дума за Псориазис Вулгарис. Мъжът ми има такива петна - "оазисчета" ня няколко места по тялото - зад ушите, на лактите, на кръста отзад, а сега се появи и на едната му длан. Значи, като казвам псориазис, не си представяйте тези ужасии, дето ги пишат в книгите; при него това е много лека форма, но все пак адски упорита - нещо като лишейчета, обелена изпръхнала кожа, това е.
Проблемът не е нов. Опитвахме се да го лекуваме още в България, но полза никаква. Използвахме "Лоринден" - крем за мазане. Поне намаляваше червенината и сърбежа.
От няколко месеца сме в Канада и се чудим към кого да се обърнем за помощ - познатите ми тук твърдят, че повечето дерматолози тук от нищо не разбират...
Не че преди имаше разрешение, но поне псориазисът си стоеше само в тези области. А откакто сме тук (от студа ли, от що ли), самите места се разрастват, а последният месец се появи и на дланта му.
Сериозно съм се притеснила. Моля ви дайте някакъв съвет - де да знам вече, ако щете и бабина рецепта. А ако има мами от Канада, направо могат да ми препоръчат и някакво лекарство от тукашните аптеки.
Благодаря ви предварително!