Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Spain
 • Мнения: 3 536
 любопитно ми е да разбера ..дали е обществена или 4астна ?
 пуснах тук теми4ката защото бих искала да 4уя ва6ето мнение за 4астното и държавното в страните от които сте ?
 поради какви при4ини детето ви ходи именно в това у4илише , градина , ясла .... какво гледате като го записвате .
 доволни ли сте .. какво ви харесва и какво не .. .
ако имате желание да пи6ете ....
засега нямам опит с у4илищата ..но поради няколко при4ини ми се наложи да прехвърля Гери в 4астна детска градина . 4есто казано съм по доволна от общинската ..  виждам я по щастлива .. забелязвам 4е се занимават с тях , у4ат ги на доста неща ... не боледува толкова 4есто .....а може би е просто до възрастта на детето ... сега се 4удя за у4илището (защото тук се тръгва на 3 години )...

# 1
 • Мнения: 3 491
Ние за нас сме избрали като най-добър вариант общинско училище/градина в добър квартал. Доколкото можем, спазваме този принцип.

# 2
 • Мнения: 3 932
Субсидирана, т.е. държавна, много сме доволни, детето ходи с видимо удоволствие...

# 3
 • Мнения: 2 959
... сега се 4удя за у4илището (защото тук се тръгва на 3 години )...

Герганче, съжалявам че се отклонявам/ аз си гледам Дана вкъщи/ от публикацията ти, но ми стана интересно за уч- щето от 3г възраст. Какво е това уч-ще? Thinking

# 4
 • Canada
 • Мнения: 1 773
В държавно училище. На 15 мин. пеша ми е от нас. Втори клас сме и съм много доволна и от учителите и от начина на преподаване.

# 5
 • Мнения: 3 453
Дъщеря ми ходи в частно британско училище,но тук няма друга възможност за децата на чужденци.Има две такива в Бахрейн,преди няколко седмици държа изпити и я прехвърлихме в по-доброто,което има по-голям опит и успех във вземането на GCSE и A-levels,страхотна материална база,повече дисциплина и домашни.От септември и Дилън тръгва на pre-school там,което ми спестява още главоболия по кандидатстване и приемане.Тъй като се води за най-доброто,се чака почти две години за място,малките имат леко предимство,че и сестра им учи там.Таксите са високи,но малко по-ниски от тези във UK.Имат три отделни сгради на различни места за infant, junior и senior school.

# 6
 • USA
 • Мнения: 644
Preschool на моите им плащах по две години,защото тук няма държавни,а исках да имат контакт с деца.
Сега синът ми е в държавна kindergarten,по район,след това продължава училище в същата сграда.Малката върви 1 година след него.Харесва ми училището,на детето също и лично аз не бих плащала за частни училища,не виждам никаква разлика поне тук в нашия град.

# 7
 • Мнения: 1 017
държавна детска градина, прекрасна  Hug
занимават се безумно много с децата, всеки ден има по неЩо направено, задачки за вкъЩи не са ни давали до сега. учителката на Гого знае за него невероятно много неЩА: имам предвид характер, емоционални преживявания. И не само за него. Занимават се с децата като призвание. По отноШение на хигиената и грижа за здравето им, единствено сравнение мога да направя със Софийската детска градина, в която учителките бяха съЩо много добри, но Гого си боледуваШе сериозно. Аз по скоро го отдавам на климат, отопление на помеЩЕнията (в София беШе непосилно гореЩо, супер парно, а тук над 20 град. в стаите за игри не е) и възраст. (може би и сауната, с която го тормозя  Mr. Green)

Смятам да продължим най вероятно с Английско училиЩе, което е едно от най добрите в града. Държавно...
Аз не съм чУвала за частни учЕбни заведения в моя град  newsm78...Но и не бих си поставила за цел да ги проверявам, заЩото съмизключително доволна от държавните Hug

# 8
 • Мнения: 934
В частно. Тук друга възможност няма, освен за местните деца - дори и за тях, доколкото съм забелязала, предпочитат по възможност частно. Ами гледах училището да има добра репутация, добри учители, подход към децата... Разпитвах родители доста, тъй като познавах хора, чиито деца ходят там, и те бяха доволни. Много е важно да поразпиташ, защото така излизат наяве всякакви неща. Като отидеш да видиш училището, важно ми се вижда дали има хубава атмосфера, дали децата изглеждат щастливи, дали им е приятно да са там. Да не ги навикват и тормозят с прекалена дисциплина и стриктност, а да ги оставят да бъдат деца.
Още ми се вижда важно училището да държи на неща като спорт, изкуство, музика.
Но на първо място най-важни са учителите - от тях зависи дали детето ще учи с удоволствие, или не. И да не са по много деца в клас - колкото по-малко, толкова по-добре.
Иначе в нашето училище базата не е кой знае каква, все пак е най-старото международно училище в Дубай. Всичко си има, но не е лъскаво и с екстри, като новопостроените. Което лично на мен не ми пречи, даже си мисля, че е по-добре в известен смисъл. Няма да се разглезваме, ама-ха!

# 9
 • usa
 • Мнения: 2 113
Ние за нас сме избрали като най-добър вариант общинско училище/градина в добър квартал. Доколкото можем, спазваме този принцип.

нашето решение е същото. не мисля, че нивото на образование, което имат частните училища (поне тези, чиито такси не надвишават цените на харвард, бъркли и прочие елитни университети), е по-добро от това в добрите държавни училища тук. впечатленията ми от децата на познати, които посещават частни училища е, че единственото в повече, което получават е домашни и напъни за дисциплина под формата, която ние получавахме навремето - избягвай да мислиш и се старай да се сливаш с тълпата. за сега съм доволна от това, което научават децата. харесва ми и че в общия случай ги насърчават да мислят самостоятелно, а не да се обезличават - това може би за сега е въпрос на късмета ни с учителите, но така или иначе е факт. е, на тяхната възраст ние бяхме "по-напред с материала", но вече мразехме училището. а те все още ходят с удоволствие.

# 10
 • Мнения: 191
Аз имам опит и от частна градина и от общинска, и съм много по-доволна от общинската.
В частната горкото дете беше като на паркинг, никoй не му обръща внимание, оставен на произвола на съдбата... Това го видях, понеже от балкона ни се вижда дворът на детската градина. Например извеждат ги навън, той сяда в един ъгъл, стои и си смуче пръстите. Момичетата (2) дето наглеждат още 14-15 деца, изобщо не си направиха и труда да го приобщят към другите...
Добре че следващата година успяхме да го запишем в общинската... Персоналът е квалифициран, имат си програма, обръщат внимание на всяко дете, учат ги на много неща. И децата ходят с удоволствие.
От тази година пък, баткото започна предучилищна (пак общинска). Е, не е като в яслите, заедно са например деца на 3,4 и 5 години, което ми изглеждаше в началото малко странно, но пък у4и доста неща от по-големите. По-малко внимание се обръща на всяко дете, защото са две-три учителки за 24 деца, нямат следобеден сън.

Последна редакция: ср, 10 май 2006, 11:24 от Vesna27

# 11
 • DE
 • Мнения: 7 989
Синът ми в момента посещава държавна почасова ясла 2 дни и половина в седмицата. Много съм доволна, това е една от най-добрите държавни ясли в квартала.Групите са малки (2 учителки за 10 деца), имат много занимания, постоянно ми се връща с рисунки и разни неидентифицирани пластелинови изделия.
 В момента съм на вълна проучване за училище. И тук се започва с училище на 3 години (Maternelle - от 3 до 7 години, но то си е почти като детска градина). Кварталните училища не са добри, засега сме се насочили към частно училище. Май трябва да го запиша тия дни, макар че може да сме закъснели вече. Става въпрос за започване на училище през септември 2007.

# 12
 • Мнения: 1 060
Ходи на 4астна ясла. За дьржавната миналата година не можах да го запиша.От септември до сега смениха 3 пьти персонала, идват все нови и нови вьзпитателки Rolling EyesПоради това преживяхме доста, Мишо отказваше да пишка и ака  там, да се храни, сутрин едва се пускаше от баща си...Сега много харесва моми4етата, ходи с радост, ли4и си 4е му се обрьща внимание. Запо4на и да поговаря на италиянски, нау4ил е една песни4ка, яде си вси4ко ии е дисциплиниран.
Аз ли4но не сьм доволна от базата, помещението е северно, до обед няма и ль4 сльнце, малко ги изкарават на игра навьнка, двора е с доста овехтели игра4ки. Ина4е вьтре родителите масово си влизат обути Shocked Twisted Evil По важно е , 4е детето си намери другар4ета и е щастливо там. Таксата е поносима в предвит условията, които предлага. Наесен  сьм го записала на общинска градина близо до дома ни, отидох да я видяю , като база ми хареса, от у4ителките  4естно о4аквах пове4е. Ще видим  като запо4не и ги опозная по добре.

# 13
 • Мнения: 5 474
Аз съм на ниво гимназия(като ви чета всички с тези малки деца...моята е на 16 год!)...
Дъщеря ми посещаваше държавен High school в САЩ,но бях доволна,защото училището  беше едно от най-добрите в щата. Peace
  Тук учи в liceo socio pedagogico,също държавно.
  Не ми се коментира обучението,че трябва ферман да изпиша.Но и не мисля,че частно училище в Италия ,е по-добър вариант на обучение.Може би е оправдано по-скоро от гледна точка на бъдещи контакти и връзки.  Wink
 

# 14
 • Bristol
 • Мнения: 7 225
Тук градините са частни. С тях взимане даване не съм имала.
Началното училище на сина ми е кварталното, беше кварталното. Сега се преместихме, но не сменихме училището, за което много съжалявам. На 5 мин от нас има училище, а резултатите от изпитите са му доста добри. Обаче синът вече не ще. Всеки ден с колата го караме в училище с по-ниски резултати на изпитите, но важното е, че го харесва.
Гимназията, живот и здраве, пак в квартала. А пък може да пробваме и частно, но това зависи от много неща, а до тогава има бая вода да изтече  Grinning

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт