Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 юли 2017, 21:25 ч.

Удари ме без да иска

 • 14 839
 • 157
 •   1
Отговори
 • Мнения: 13
Здравейте, проблемът ми е малко по- специфичен и не видях подобен, ровейки в темите, затова исках поне да споделя как се чувствам. Накратко -с приятеля ми сме заедно от година и нещо, имахме известни проблеми и решихме 4-5 дни да си обърнем внимание. Много пъти сме пренощували заедно и единствено се е сепкал понякога от някакъв сън. Галил ме е много пъти, за да заспя или докато сънувам нещо и си мънкам. По принцип той също сънува кошмари, за които ми е разказвал. Единия от дните бяхме на басейн и стояхме около 7 часа там. Посдърпахме се за едно две неща в басейна, а вечерта за яденето и спорихме малко за течението при отварянето на еди- коя си врата, т.е. бяхме малко изнервени и 2мата, но като цяло другите ни неща (поправими) бяха започнали да се изчистват и бяхме доволни от това.

Вечерта, когато си легнахме, поговорихме малко и заспахме. Леглото е прилепено до стената, аз бях от вътрешната страна. Около час след като заспахме, усетих мятане от негова страна и нечленоразделно викане и тъкмо се изправих и ме удари много силно с юмрук от страни в главата и ме запрати в стената от другата ми страна съответно. Скочи и започна почти да галопира през антрето, пак викайки някакви неща и се хвърли на колене на пода в хола. Когато го питах какво става, от пода ме гледаше и с налудничав поглед и различен глас ми обясняваше някакви хора как му крещели. Аз не разбрах какво става и много се изплаших, реших, че ще скочи и се разтреперих и се дръпнах назад. После стана и започна да разправя как сънувал някакви горящи сгради и падащи тавани и гласовете, които му крещели, му казвали да избяга. Аз се върнах към стаята и като ме последва, му казах, че ме е ударил с юмрук в главата. Виеше ми се свят и ми се повръщаше. Видимо беше много разстроен, никога не ми е посягал и е против насилието над жени.

Бърза помощ отказа да дойде, та ходихме след около час ревове до Пирогов за главата, въпреки че докато съм ставала или и аз не знам къде, бях си ударила и глезена, беше подут. Направиха ми снимка на мястото, където ме удари и лекарят каза, че няма видими проблеми, да лежа 10 дни, да не гледам телевизия, компютри, да не приемам кофеин и да взимам обезболяващи и ако до 24 часа имам още гадене и не ми минава от обезболяващите, да мина пак. Ходих вчера на платен преглед и каза, че имам леко сътресение, което щяло да мине от самосебе си и същите неща, които другият лекар ми каза за лежането и т.н.
Доста подробности дадох, но исках да представя пълната картина на фактите.

Проблемът ми идва от там, че аз много се стресирах, не разбрах какво става първоначално и ми изглеждаше като някакъв пристъп на лудост, защото не вървеше, както съм чувала за сомнамбулите бавничко и съсредоточено, а препускаше и говореше страховито. Той винаги е казвал, че при високи температури сънува кошмари, а на басейна бил прегрял и затова се е получило. Изплашена съм и често се разплаквам. Ясно ми е, че не е умишлено, но ми е много гадно, че си лежа и получавам удар, никога не са ме удряли толкова силно и то в главата. И сега имам подутини на 3 места и ме боли. Cry Чувствам се като боксова круша и когато бяхме в спешното се чувствах като онези жени, които ги тормозят физически вкъщи и не мисля, че някой ми е повярвал, докато накуцуквайки обяснявам, че случайно ме е ударил.

Другото, което ме тормози, беше реакцията му на другия ден. По време на случилото се, му казах, че е луд и на другия ден ми припомни това и нещата, за които сме се скарали в басейна, както и че не бил си направил "ритуалите" за след басейн- аспирин, вода и еди- какво си, защото сме се занимавали с вечерята. Това ме обиди много, гнусно е да вменяваш вина, макар че като му го казах, отвърна, че не вменява.
Категоричен е, че повече няма да се случи, защото било слънчасване, но мен ме е много страх и си мисля, че другия път може да се бори с крадец, когото се опитва да убие в съня си. Най- много ме заболя от това, което ми каза "твоята пуста доброта, трябваше да избягаш през входната врата" (да, трепереща в 3 през нощта в блок без асансьор по тъмното...).Знам, че за добро, ама
Много ми е объркано и не знам какво да правя. На никого не съм казала,  майка ми определено ще се ядоса много и няма да иска и да чуе всичките обяснения. Винаги е била доста безпардонна относно мъжките недостатъци.
Като се прибрах вкъщи, сякаш ме отпусна напрежението да съм на нокти и се разтреперих и се будих разревана на няколко пъти от разни сирени навън или блъскане на входната врата на съседите и т.н.  Притeснява ме фактът, че сега преминава през кофти период и е доста изнервен и точно сега се случва това.
Не сме малки, впрочем- между 20 и 30 сме.

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 01:01 от Aurora Australis

# 1
 • София
 • Мнения: 1 876
Звучи ми или като да се друса,или да е някой психар. И при двете положения не ти трябва.

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 9 099
LSD...

# 3
 • Мнения: 1 165
Ох, два пъти го прочетох и мислих... много гадна ситуация е това! Не знам какво би могла да направиш. Доколкото разбирам, не живеете заедно, може би е добре временно да преустановите нощуването заедно, поне докато не се успокоиш, а ако не се отърсиш от стреса, най-вероятно ще се наложи да прекратите връзката. Не разбрах какво имаш предвид под това да реагираш "каталиктично", но ако правилно схващам от контекста, ти премълчаваш и не защитаваш позициите си и това го дразни. Както и във въпросната нощ, не си избягала, а си стояла, въпреки че си била ударена и ужасена от случващото се. Според мен той иска да се "озъбваш" понякога, да покажеш характер, а не безропотно да приемаш нещата.

# 4
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 137
Приятеля ти е за преглед , може да е шизофрения или там не знам  още какви подобни диагнози .  Rolling Eyes
Нещата могат да са доста по-сериозни ако не се лекуват или не се взимат медикаменти.Цитат
Около час след като заспахме, усетих мятане от негова страна и нечленоразделно викане и тъкмо се изправих и ме удари много силно с юмрук от страни в главата и ме запрати в стената от другата ми страна съответно. Скочи и започна почти да галопира през антрето, пак викайки някакви неща и се хвърли на колене на пода в хола. Когато го питах какво става, от пода ме гледаше и с налудничав поглед и различен глас ми обясняваше някакви хора как му крещели. Аз не разбрах какво става и много се изплаших, реших, че ще скочи и се разтреперих и се дръпнах назад. После стана и започна да разправя как сънувал някакви горящи сгради и падащи тавани и гласовете, които му крещели, му казвали да избяга. Аз се върнах към стаята и като ме последва, му казах, че ме е ударил с юмрук в главата. Виеше ми се свят и ми се повръщаше. Видимо беше много разстроен, никога не ми е посягал и е против насилието над жени.


Като си ходила на преглед да бе споменала и начина по който е станало  Rolling Eyes
100% приятеля ти има сериозен здравословен проблем  Rolling Eyes и може да бъде опасен както за околните така и за себе си.


# 5
 • Мнения: 1 162
Я ,си кажи :"Беж,  краченца!"
Каквато и да е причината,нали не искаш да ти види сметката "без да иска".
Звучи си точно психарско или друсащо /с халюцинации/
Какъв е този труден период,май не казваш нещо доста съществено.
И ,майка ти е права,да знаеш.Ако се беше случило на твоята дъщеря,какво щеше да направиш?
Как ще живееш с този човек-всяка нощ да те стряска с крясъци и юмруци?Искаш ли го?

# 6
 • Мнения: 13
Не взима нищо, нито пуши трева. Не сме пили. Сестрата също го е питала дали сме взимали нещо през деня.

Спиритлайт, да нещо такова. Само че отстоявам позициите си, споря доста, но просто понякога се разстройвам и според него се превръща в мрънкане. Не избягах, защото прецених, че с удар в главата по- скоро бягайки може да падна по стълбите и още по- зле да стане.

Хора, наистина ли това не е възможно да сомнабулстване, а само нещо по-сериозно? : (

# 7
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 137
Скрит текст:
Не взима нищо, нито пуши трева. Не сме пили. Сестрата също го е питала дали сме взимали нещо през деня.

Спиритлайт, да нещо такова. Само че отстоявам позициите си, споря доста, но просто понякога се разстройвам и според него се превръща в мрънкане. Не избягах, защото прецених, че с удар в главата по- скоро бягайки може да падна по стълбите и още по- зле да стане.

Хора, наистина ли това не е възможно да сомнабулстване, а само нещо по-сериозно? : (

Moже , много неща може да са и то все гадни.
Трябва да се прегледа , тук само може да гадаем и да те вкараме във филми , то почнаха вече де ЛСД , наркоман и т.н.

# 8
 • Мнения: 343
Друг път случвало ли се е да говори насън или да става ?

# 9
 • Мнения: 1 162
Отивате двамата на невролог и разбирате дали е сомнамбулизъм.
По добре ли ще ти стане да  те усмърти някой път ,само защото е бил сомнамбул?Предполагам правиш планове за семейство,деца?

# 10
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 137
Друг път случвало ли се е да говори насън или да става ?
И да не е имало какво от това , то все има първи път  Rolling Eyes
Нещата които описва са тревожни както за нея (нали е с него) така и за него  Rolling Eyes

# 11
 • Мнения: 449
Оф, много е страшно това, което споделяш. Моля те, пази се и не оставяй повече да спиш при него. Съпругът на приятелка имаше подобни изпълнения без частта с боя. Оказа се психично заболяване.  Избило е точно в период на силен стрес. Дано при вас не е това, но имай едно на ум.

# 12
 • Мнения: 13
Случвало се е да бълнува, да, но не е ставал. Каза, че се е събудил в хола и че винаги сънува кошмари, когато е много топло и не е оставил да се проветрява.

Стела, какво се е оказало при въпросния мъж? и как невролог може да разбере дали е сомнабулизъм, ако няма пристъп в момента?

# 13
 • Мнения: 1 162
При сомнамбулизма хората нямат спомен за случилото се дори и на сутринта. Но могат да влизат в диалог по време на пристъпа.

# 14
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 137
Случвало се е да бълнува, да, но не е ставал. Каза, че се е събудил в хола и че винаги сънува кошмари, когато е много топло и не е оставил да се проветрява.

Стела, какво се е оказало при въпросния мъж? и как невролог може да разбере дали е сомнабулизъм, ако няма пристъп в момента?

А бе отидете при специалист  Peace така ще разбереш/разберете.
Темата ще стане чешане на езици от по всичко компетентни съфорумки  Sunglasses

Авторката ако ти пука за него а и за себе си омитай се от темата и виж как да отидете по-скоро  на лекар.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт