Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 юли 2017, 21:06 ч.

Базедова болест - тема 6

  • 11 781
  • 268
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 631
Проф. Христозов

Тони, по-скоро жегата...
То ще се чуе де... ако пускат ТРАК. Или нещо друго може да иска докторът да изследва.

# 16
  • Варна
  • Мнения: 231
Мереленда,
Не го знам какво мисли, но сега и кръвното май ми е паднало. Едно ми е отпаднало, боли ме главата. Ей сега ходих за сладолед с кафе и какао. Дано ме пооправи, че до вечерта да не полягам на улицата Wink

# 17
  • Мнения: 5 631
Литър айрянче със сол пробвай.
Кофеиновите не действат, а и обезводняват.
Ама щом ти се хапва сладолед... 😁

# 18
  • Варна
  • Мнения: 231
Литър айрянче със сол пробвай.
Кофеиновите не действат, а и обезводняват.
Ама щом ти се хапва сладолед... 😁

Като се прибера вкъщи ще пийна подред Wink Преди малко една колежка ми мери кръвното с линия и топче с конец - около 90/60. Намериха ми няколко шоколадови бонбона, но докато ми светне ...

# 19
  • Мнения: 14
https://www.youtube.com/watch?v=ecU1-oxIYDs       МЕДИТАЦИЯ ЗА ОТБЛОКИРВАНЕ НА ГЪРЛЕНА ЧАКРА   

# 20
  • Мнения: 5 631
Това съм го пробвала. Иска постоянство. А аз направя два-три пъти, почувствам се по-добре... и забравям.

# 21
  • Варна
  • Мнения: 231
Здравейте,
Днес бях при профи. Позарадва ми се Laughing Имаше някаква мацка, стажантка ли беше , кандидат доктор ли ... та се хвалеше как сме се гледали с него от 6 години. На ехото нищо нямаше, всичко е ок, няма възли. По принцип каза, че няма нищо притеснително и за резултатите, но реши да направи нови. Пуснах при тях ново TSH, Anti TPO, Anti TG, TSI. Последното е някакво ново, което се прави само при тях и само по негова програма. Та наобяд пак ще ходя.

# 22
  • Мнения: 5 631
Слабост си му ти  Laughing
Я виж мен как ме изрита набързо да ми режат жлезата  Laughing Е, айде, моят трак беше висок. Дано твоят е в норми.
Като разбереш повече за този показател, да споделиш да ни обогатиш  Simple Smile

Видях го иначе. TSI са антитела, определят количеството на тироид-стимулиращ имуноглобулин в кръвта. Не бях чувала конкретно за определяне на тироид-стимулиращ имуноглобулин. Доколкото разбирам, ако са високи, стимулират увеличаването на щитовидната и производството на повече хормони.
Да споделиш после.

Последна редакция: ср, 02 авг 2017, 13:58 от Merelenda

# 23
  • Мнения: 6 103
А, Христозов във Варна ли, чудех се защо не ми е познат. Simple Smile)

# 24
  • Варна
  • Мнения: 231
TSH 0,004
Anti TPO 77.2
Anti TG 20
TSI 2.73 (<0.1IU/L;cut-off за Базедова болест - 0,55 IU/L)

Това са днешните резултати. TSI било като TRAK-а , но по-изчистено. Според него нищо няма, няма за какво да се притеснявам. След месец иска TSH и FT3.
Сега трябва да преснема всички изследвания , които имам и да ги дам на новата д-р Димитрова. Ще ставам известна Smiley

# 25
  • Мнения: 6 103
Тони, а защо те държи без лекарства с това тсх?

# 26
  • Варна
  • Мнения: 231
Тони, а защо те държи без лекарства с това тсх?

Да ти кажа , нямам представа. Декември 2016г. TSH беше 1,14. Днес гледа на ехото - няма възли, няма нищо. Всичко ок. Извади някакви диаграми, които е правил - кога какво съм пила, какво ми е изследвал, накъде са били хормоните. Даже и за йода помни Wink

# 27
  • Бургас
  • Мнения: 3 752
Здравейте приятели,
Реших да мина да ви видя.
Аз съм добре,по цял ден се разхождам при 30 градуса температура навън и дори не се задъхвам,което е истинско чудо.
Спрях да пия Корлентор,вземам по половин Конкор,но мисля да го спирам напълно.
Имах аритмия,беше неприятно и се плашех,но нищо сериозно не ми се случи и вече почти отшумя.И кардиоложката и, и ендокринологът са на мнение,че аритмията е била от рязката хормонална промяна.За 20 дни от 0.14 ТСХ ми скочи на 44.
Нещо не ми понася Л Тироксин,карам на Еутирокс.
Учудвам се,че толкова леко вървя,преди операцията пуфтях и се спирах на по няколко метра,защото сърцето ми щеше да изскочи и чак ми прилошаваше.Сега си обикалям, не спирам за почивка,защото не ми прилошава вече нас сърцето,не ми пречи жегата.За ниското кръвно пия вода със сол и се подобрява състоянието.
Колитът няма никакво желание да отшумява,но го отдавам на хормоналния дисбаланс в момента и на опита ми да пия Л Тироксин вместо Еутирокс.По-нататък пак ще опитам,дано се оправи,защото вече като видя варени картофи полудявам.Искам диня,сладолед...

# 28
  • Мнения: 5 631
Мария, дано има подобрение и за колита  Praynig
Радвам се, че се чувстваш много по-добре и че спираш някои лекарства. Дано като се нормализират хормоните да отшумят всички болежки.

Тони, щом казва профито, значи всичко е ок. Виждам че е по-висок показателят, ако правилно разчитам, ама те си знаят най-добре. Помня че и друг път леко е бил завишен ТРАК при теб и май пак не беше пила лекарства доста време, после май пи за кратко и ги спряха.
Наистина не знам как определя конкретно твоя случай докторът, но помня че беше казал, че не си за ОП и с това "се живее".
Дано само подобрения да имаш  Hug

# 29
  • Мнения: 1 331
Дами, здравейте!

Преди писах за себе си - преди 20 г. ми откриха хипер функция на щитовидната, няколко години се лекувах с хапове. След като родих 2004 г. ме оперираха.  От тогава всичко беше наред, до преди няколко месеца - сърцебиене, изнервеност. Отново се активира жлезата. Правих сцинтиграфия - според изследването имам 2 горещи възела.
За няколко месеца вкарах ФТ3 и ФТ 4 в норма, даже съм в долна граница. ТСХ все още е ниско, но бавно тръгна нагоре. Преди седмица бях на ендо - остави ме на 2 таблетки Метизол.
Днес бях на преглед при доц. Сечанов - според него трябва да мина на 1 таблетка Метизол, тъй като след като съм на долна граница с ФТ3 и ФТ4 може и да мина в хипо  newsm78 Според него не съм за операция все още. Каза, че трябва да се опита първо с лекарства, да мине известно време. Може и да се успокоят нещата. Според него втора операция е рискована и не трябва да се бърза.

Сега се чудя кой да слушам - ендото или Сечанов, с 2 или 1 таблетки Метизол да карам до октомври  newsm78 Тогава ще вървя на контрола  newsm78

Ето ми ги изследванията от преди 2 седмици:
- TSH - 0.049 /норма 0.30-4.20/
- FT4 - 11,01 /норма 12-22/
- FT3 - 3,16 /норма 3.20-6.80/.

Оф, не знам какво да правя  Sad

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт