Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 юли 2017, 21:06 ч.

Базедова болест - тема 6

  • 21 417
  • 631
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
  • Мнения: 3 998

.Купувам си глюкоза  и натриев хлорид и ги пия колкото и да са неприятни.
mariqivanova799  bouquet
Как и по колко на ден?
 
Прерязвам пластмасата с ножче и ги пия.Ако имам тежка диария изпивам по две банки от всяко.Вчера изпих по една+ едно прахче Хидратин-Алфа .Това ми е казано да пия,това правя.Помага донякъде,не ми прилошава от глад.
Отделно вчера съм изпила и  четири големи чаши вода.

# 46
  • Мнения: 343

.Купувам си глюкоза  и натриев хлорид и ги пия колкото и да са неприятни.
mariqivanova799  bouquet
Как и по колко на ден?
 
Прерязвам пластмасата с ножче и ги пия.Ако имам тежка диария изпивам по две банки от всяко.Вчера изпих по една+ едно прахче Хидратин-Алфа .Това ми е казано да пия,това правя.Помага донякъде,не ми прилошава от глад.
Отделно вчера съм изпила и  четири големи чаши вода.
Без храна ,само на банките ли си цял ден?

# 47
  • Бургас
  • Мнения: 3 998
Да,и в болница като съм била са ме държали по три дни дори само на вливания.

# 48
  • Мнения: 6 702
Лятото си нося хидратин алфа в чантата, че с тия жеги не зная кога ще ми стане лошо. Но или му намалиха съдържанието, или нещо промениха, преди с едно прахче изкарвах 3-4 часа поне, сега 1-2 макс.

# 49
  • Бургас
  • Мнения: 3 998
Да,и аз забелязвам,че вече не е ок Хидратин-Алфа.Преди водата ставаше сладко-солена от него,сега остава почти безвкусна.

# 50
  • Мнения: 5 802

TSI 2.73 (<0.1IU/L;cut-off за Базедова болест - 0,55 IU/L)

В една чужда група видях че го обсъждат, ама и те не са много наясно. Явно нов е теста и за тях, макар да открих и стари мнения, отпреди години и тогава също да са го изследвали. Питат се колко е нормално да е и кое се счита явно за норма, защото май тия референтни са сложени точно за докторите.
Гледам стойности от 150, че и нагоре, но не пишат референтните. Само един спомена за 11, което се считало за добър резултат, което ще рече, че нормата е под тия цифри.

Последна редакция: сб, 05 авг 2017, 09:22 от Merelenda

# 51
  • Мнения: 14
При мен нещата са доста по добре след 1 седмица без метизол и после 4 седмици с по едно хапче резултатите са такива.
Ето ми ги изследванията от 10.08
- TSH - 1,24 /норма 0.30-4.20/
- FT4 - 8,87 /норма 12-22/
- FT3 - 3,86 /норма 3.20-6.80/.

Док предписа 1/2 метизол един месец после пак изследвания. Бързо съм възстановявал и после спиране на лекарствата. Не включи еутирокс заради ниско  FT4 това ме притесни. Какво мислите дами притеснен съм че не включва еутирокс и не прави допълнителни изследвания ТАТ И МАТ и т.н.
Небилета си ми върви не съм го спирал.

# 52
  • Бургас
  • Мнения: 3 998
Тишо,добре са ти резултатите,напълно е възможно след месец ФТ4 да се повиши още малко,щом са ти намалили Метизола.То даже можеше и да го спрат,но щом лекарят е преценил по половин таблетка,така си го пий.Еутирокс не са ти изписали за да видят как жлезата сама се справя.След един месец ще стане ясно,дано ти спрат Метизола и да не ти се налага повече да го пиеш.

Сега за хората с колит.Включих си Ензимил и най-накрая спряха диариите.И преди са ми казвали,че имам проблеми с ензимите,пила съм Креон и Мезим Форте,но с Ензимил се чувствам най-добре,другите почти не ми действат.Беше ми казано да не ги спирам изобщо,но са скъпи и никак не ми се иска да ги пия постоянно.Обаче пък ми помагат.Какви са тези мои черва,които не смилат и не усвояват добре храната сами,не мога да си обясня.
Та мисълта ми беше-опитайте и вие с Ензимил,на мен за няколко дни ми помогна много.Ще продължавам да го пия,то се е видяло,но поне вече хапвам и сладолед и шоколад.Най-много ми се ядат домати,дини и праскови,но все още не смея да си правя експерименти.

# 53
  • Мнения: 5 802
Тишо, най-леките случаи на Базед лекуват минимум 6 месеца, макар тия леки случаи да са голяма рядкост.
Докторът ще проследи на 1/2 тирозол как стоят нещата и ако ТСХ се запази в тези хубави стойности или дори се покачи нагоре, а Т4 седи ниско пак, може наистина да спре хапчетата. Но ако ТСХ пак падне надолу и Т4 се запази ниско, тогава може да коригира терапията и да включи тироксин.
Нямаш поводи за притеснения. Много добре и бързо реагираш на терапията. Пий както ти е казал дозата и след месец ще пуснеш пак ТСХ.
ТАТ и МАТ не ти трябват. Дори и да са високи, те нямат отношение към предписаната ти терапия. Изследват ги само с диагностична цел.
Значение дали ще пиеш лекарства или не, имат ТСХ. ФТ4 и ФТ3.
Евентуално като се спрат лекарствата, вече тогава се правят контролни изследвания и може ако докторът пожелае да се проследят и антителата.

Мария, вчера се върнах от кратка почивка и понеже бях пипнала явно някакъв вирус, ми се разбута гастрита. В едната къща за гости, в кухнята, някой беше забравил Ензи мил 1 блистер. По името разбрах че е нещо пробиотично, но изобщо не го и проверих. Хем не бях добре...
Пу, да бях чукнала в гугъл и да ударя един пробиотик. Можеше да ми/ни успокои стомасите. Че и мъжът ми го удари вируса.

# 54
  • Бургас
  • Мнения: 3 998
Merelenda,не е пробиотик,ензим е.Пробиотикът се пие на гладно,а ензимът се пие по време на храна,иначе може да раздразни стомаха.Ако искаш си купи и опитай,много помага,а ти си споделяла,че имаш гастроентерологични оплаквания.

# 55
  • Мнения: 6 702
Оф, голямо изкушение са ми този месец царевиците. Едни хора на пазара продават страхотна, сладка, вкусна, само за нея мисля...Joy
И като изпраскам две, нито ензими помагат, нито пробиотици, но...пуста лакомия и страст, сърце не трае  ..... .Sunglasses Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 56
  • Мнения: 125
Здравейте, от доста време не съм писал  засега нещата при мен са добре сигурно септември ще правя изследвания на хормоните. Колкото до колита и при мен се сети макар,че когато ходя до тоалетната всичко си ми е  в нормите е,преди седмица имаше лека промяна но,не беше кой знае какво минах там на препечени филийки взех си пробиотик био гая оправих се сега от 1-2 дена пак леко нещо се раздразни леко куркане и напъване е,викам тъкмо се оправих и сега пак сигурно ще трябва да минавам на препечени филийки . #Cussing out И все пак искам да ви питам този колит,гастрит при вас от какво се получи моя го имам от 4 клас помня че,близо 4-5 месеца имах адски болки ходех при една лекарка и ми беше казала,че съм имал раздразнено дебело черво писа ми бусколизин и ми мина. При мен се получи след някакви физиотерапии тъй като много ме мореха настинките. След това 2012 пак имах проблем близо 2 седмици и накрая 2016 март края след един антибиотик зинат 1 месец се чудех какво да правя накрая минах на пълни изследвания в ИСУЛ и какво се оказа нищо ми няма само СРДЧ писаха ми дуспаталин 200 мг и така лека по-лека започнах да се оправям е, някой път даваше на късо поне през един два месеца. Та проблема ми е че, когато колита ми се раздразни следователно поне 1 килограм си отива.  Е,това е от мен ще се радвам да чуя някой работи. И още нещо толкова ли са свързани  тоя  колит и базеда гледам повечето във форума го имаме. Sad

# 57
  • Бургас
  • Мнения: 3 998
Ангелов,аз колит от дете си имам.Не съм понасяла още като бебе млякото,гледали са ме с лечебна хумана и най-вече с брашняна каша.От най-ранна възраст си спомням болки в корема,не исках да ям,беше мъъъка.В пубертета някак се почувствах по-добре,но като студентка имах ужасна криза,около три месеца ме държа.И вече след раждането, когато получих хиперфункция на щитовидната жлеза,тогава започнах да изхождам и кръв и слуз,тогава започнаха да ми правят колоноскопии.
Дано сега като я няма вече гадината(щитовидната жлеза) да ми се кротне колитът и да влезе в дъъълга ремисия.
За синдром на раздразненото черво съм чела,че се пият но Шпа, бускулизин,дуспаталин...На мен най ми помага за болката Спазмомен( не Спазмалгон),но Спазмомен беше 15 лв и е скъп да му се невиди.Диета,но трябва ти да си я направиш.Аз например колкото и да е странно се чувствам добре от сладолед(а ледени храни са ни напълно противопоказни,но на мен сладоледът не ми дразни),кафе и шоколад.Ама хапна ли яйце,домат,мляко става чудо.Не мога да ям лук дори в задушено/варено състояние,от него имам чувството,че ми изгарят червата.И така нататък.За всеки е индивидуално.Действаш на принципа проба-грешка.
Пий пробиотици,при мен не дават особен резултат,но пия.Съвсем наскоро се похвалих,че ензимите ми оправиха колита.Аз пия Ензимил,той е без рецепта,дори се води хранителна добавка.Мезим Форте също е без рецепта,но не ми помага.Опитай,виж как ще се чувстваш.Аз заради възпалението пия и кортикостероиди,но те са изписани от лекар,заради кървенето,което ти за щастие нямаш.
И така.Има хубави дни,има лоши дни.Примиряваш се,нямаш друг избор.И аз отслабвам по време на криза, особено като карам по два- три дни само на глюкоза и електролити.
Ааа,я опитай локум.Много е гаден,но някак ми възстановява лигавицата.Даже лекар ми е казвал да не пуша на гладно,а да хапна едно-две локумчета преди това.Сега не става,защото пия Еутирокс и поне  половин час след него не бива да ям.Гълтам си Еутирокса и слизам пред входа да пуша.Цигарите също облекчават,дори има изследвания,че лекуват колита.И това лекар ми е казвал,но в никакъв случай не давам съвет да пушиш.

# 58
  • Мнения: 6 702
Марийке, бг мама се грижи за нашите кореми, печелим с теб пробиотици. Жалко, че не са дали и на Мереленда, та базедовата ни група да е пълна Simple Smile))

# 59
  • Бургас
  • Мнения: 3 998
Оле,много се радвам,тъкмо е нещо,което ще ми влезе в употреба и ще ми е наистина от полза.Ей сега ще намеря темата,за да си взема наградата.То май имаше и детски пробиотици в комплекта,ще ги давам на малкия,на него винаги много добре му действат.
Честито и на теб!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт