Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 юли 2017, 16:39 ч.

Отношения и доверие

 • 11 672
 • 165
 •   1
Отговори
 • Мнения: 17
Открих случайно, че моят приятел има профил в сайт за запознанства.
Няма нищо притеснително в профила, освен че продължава да влиза веднъж на 2-5 дни. И мен ме човърка притеснение, съмнение...защо влиза, все едно още се оглежда за нещо по-добро, ако излезе. Гадно звучи.
Не ме кефи хич.
Не върви да му казвам, а и не искам. Няма смисъл да му кажа, пък да спре, това не по негова воля ще е временно и неистинно.
Иначе всичко друго е чудесно...уж. Как мога да знам той какво си мисли, няма как.
Как изобщо имате доверие на някой друг? Аз имам проблем с това.
Не е ревност тип - общува си с друга. А липса на доверие. Нещо като - как мога да му вярвам за каквото и да било, ако сам не се усеща за нещо такова.

Другото, което ме тревожи е, че май не се виждаме достатъчно често. То и аз съм ужасно заета де, той също. Но той и не предлага. Аз някак си мисля, че трябва да прекарваме много време заедно, колкото може повече, да се опознаваме. Нещо като - той да предложи, пък ако откажа откажа.
Не знам колко често е нормално.

Как изобщо разбирате, че може да се доверите на някой човек, да си кажете - това е той! И да ви е спокойно.
На мен не ми е спокойно. Ето има като горните неща, които не мога да му кажа, а смятам, че двойките трябва да могат спокойно да си кажат всичко.
Това ми е проблем, не мога да говоря за доста неща спокойно, непрекъснато се притеснявам за някои неща. Най-често свързани с това, че на някой няма да му е достатъчно приятно с мен или ще се чувства като по принуда в компанията ми(ето пример - ако аз предложа да се видим и той се съгласи и лееко колебание усетя или просто си го въобразя, през цялото време ще ми е тревожно и нервно, той дали истински иска да е там с мен или прави компромис и си има по-интересно нещо наум).

Това си е моя неувереност разбира се и някъде дълбоко в мен вярвам, че има човек, на когото ще съм интересна в повечето отношения. Но много мнооого дълбоко в мен е тая вярва. И ми се ще да го намеря този човек без повече разбити сърца и моето и други.

Все по нещо се познава, нали?
Разбирам жестове и неща които прави за теб. Но ето - аз съм млада, здрава, прилично хубава и съвсем прилично умна, имам добра работа и съм напълно добре финансово и имотно... например да речем съм такава.
 Той къде ще докаже онова - ''той (на)прави много за мен''. Ми няма къде. Какво много има да правиш в такъв случай, правиш стандартното, което всички правят - цветя, бонбони и обещания, които няма да изпълнят:)

Дълго стана. Цялата работа е в това, че аз съм ужасно неуверена и не знам какво да правя с това.

# 1
 • Мнения: 1 368
Файър, щом не се чувстваш спокойно с този човек, щом не се чувстваш уверена да си говорите за нещата, които те притесняват, си помисли какво да правиш от тук насетне.
От колко време се познавате с твоя приятел? Страхуваш ли се да му кажеш, че искаш да прекарвате повече време заедно?

# 2
 • Мнения: 17
Ами Nataka влюбена съм, харесвам всичко в него. Опитвам обаче да мисля рационално, защото нямам време и енергия да пропилявам в още една връзка с предизвестен край, ако е.
Познаваме се от около година и малко. Заедно сме от по-малко.
Не бих го нарекла страх, но май да, не е примерно страх, че ще се разделим, на тоя етап нямам такъв сякаш.
То е страх от това, че някой ще е с мен, поради някакви си причини, а не защото истински го иска и изпитва любов.
Всъщност имам обяснение за тоя страх в детството, като и токсичната ми дълга връзка с бившия ми съпруг, но това че рационализирам страха, не значи, че на емоционално ниво го контролирам, не го. Там си е.
Може би не всеки може да го разбере. Пример - аз казвам - искам да излезем днес. Той почти 100% няма да откаже,  но защото аз съм предложила, в мен ще седи въпроса - дали наистина е искал. Не мога да допусна, че на някой може да му е много приятно да е дълго време с мен.

# 3
 • Мнения: 1 368
Познавате си от близо почти година, но излизате само като гаджета тийнейджъри. Не живеете заедно, той чака ти да предложиш, за да се видите - това не ми звучи като сериозна връзка.

# 4
 • Мнения: 17
Той предлага. Аз почти никога. Но аз съм доста по-заетата и вероятно и очаква инициатива от мен. Или пък не. Не знам.
От около половин година излизаме като гаджета да, не сме и говорили за живеене. Не оставаме и много да спим един у друг, защото е много неудобно от към работа и задължения, на мен особено.

# 5
 • Мнения: 462
А, замисляла ли си се, че той също не се чувства сигурен в теб и затова влиза в тези сайтове. Не, че удобрявам - напротив - според мен е много гадно това. Но от това, което ти описваш, на мен ми идват наум няколко неща. Първо - звучиш ми като много несигурен в себе си човек.  Значи ти казваш, че не живеете заедно, не се виждате много често, тогава защо ще иска да е с теб от изгода? Явно е от желание да се видите и да бъдете заедно. Може би не вижда взаимност ако само него чакаш да предложи да се видите. Аз имах такава връзка, в която чаках все той да предложи да се видим и е излишно да казвам, че не просъществува дълго. Не виждам причина да не му предлагаш и ти да се видите. Сама казваш че си заета, сигурно се опитва да се съобразява с теб и да не ти досажда, защото определено ако винаги само аз предлагам излизане ще се почувствам досадна вече.
Според мен си промени малко отношението, предлагай и ти излизания, приспивания, ако изградите взаимност мисля че ще спре да влиза в тия сайтове. Според мен човека не знае какво става с връзката ви и ще е хубаво да си поговорите по въпроса.
Няма как да изградите доверие ако липсва добра комуникация. Тя е ключа към добрата връзка.

# 6
 • София
 • Мнения: 12 518
Той предлага. Аз почти никога. Но аз съм доста по-заетата и вероятно и очаква инициатива от мен. Или пък не. Не знам.
От около половин година излизаме като гаджета да, не сме и говорили за живеене. Не оставаме и много да спим един у друг, защото е много неудобно от към работа и задължения, на мен особено.


Звучиш ми като работохолик- " посвещава се" на работа и кариера, където се чувства в свои води и така прикрива неумението си да създаде връзка на доверие с близките.
Няма да се учудя, ако той не е убеден в сериозността на интереса ти и към него, и към " гаджелъка" ви.

Не знам на колко години си, но да кажеш, че не оставаш да спиш при него, защото ти било неудобно откъм работа и задължения, звучи пенсионерски.

Не мисля,че най- важното е да се съберете да живеете заедно, а да му покажеш че ти е близък и необходим, не да е сврян някъде накрая на редичката ти с приоритети. Peace

# 7
 • Мнения: 1 614
И аз мисля, че може би не е сигурен как разглеждаш връзката ви или по-скоро даваш сигнали, че не е сериозна връзка и затова може и да продължава да поддържа профил в сайта. Впрочем ти как установи това? А иначе и аз мисля като absurt, че ако имаше искра във вашата връзка изобщо нямаше да се оправдаваш, че не ти е удобно откъм работа и задължения да останеш (а искаш ли всъщност?) В началото на връзката ми с мм изобщо не ми е минавало през ум колко далече живее от работата ми, само съм искала да прекарваме повече време заедно. Затова и ми е странно ти искаш ли всъщност като никога не предлагаш, неудобно ти е, пък уж очакваш, доста объркано.

# 8
 • Мнения: 7 016
Едно време и аз често влизах в сайтовете.
После, лудо влюбена вече - пак по навик си влизах периодично. Щото не живеехме заедно и не се виждахме всеки ден..)

# 9
 • Мнения: 19 937
"Как изобщо разбирате, че може да се доверите на някой човек, да си кажете - това е той! И да ви е спокойно."

Ей това е въпросът за милион долара. Разбира се по доста фактори. Цялостен живот, цялостна честност. Доколко е съвестен и себераздаващ се, доколко има потайни, опортюнистични черти в характера.

"аз съм млада, здрава, прилично хубава и съвсем прилично умна, имам добра работа и съм напълно добре финансово и имотно"

За съжаление това е недостатъчно. То е като с търсенето на работа- такива като теб има много, да не кажа, че в една възраст повечето са такива. Но къде е факторът Уау!, къде е специалното нещо? Без него- скука, дори нещата да са ОК на хартия. Реално на мъжете в нова връзка въобще не им пука добра ли ти е или не работата и какво ти е образованието. А за имоти и финанси също не би трябвало да им пука, нали тяхна работа е да подсигуряват имоти и финанси. Сакън да те харесат заради заплатата ти- ти по сметка ли искаш да те харесат?

Работи върху себе си, никой не е задължен да те харесва и да точи лиги по теб. Трябва да си го заслужиш.

# 10
 • Мнения: 17
Apsurt- Не не, не е липса на емоция или пенсионерстване, работата ми е леко на повикване на тоя етап, спя по няколко часа, той живее на такова място, че ако ходя до там ще стават има няма 2 часа сън. Не е възможно да се справя. Свободното ми време е често неговото работно.
Уейв - определно липсва напълно откровена комуникация, май заради мен до голяма степен.
Almond - гугълнах му името един ден. Излезе един сайт, в него пише последно кога е влизал.
Siren - Това което изброих не беше хвалба, беше онагледяване, че  в безпроблемна ситуация мъжът няма много къде да се докаже рицар. Ми ставам, връзката си върви някак, твай.
Именно това се опасявам, нямам с какво да го заслужа, май нямам фактор Уау...Някаква обикновена съм.

# 11
 • Мнения: 1 566
Ако от сега не можеш да споделяш чувствата си с този човек да знаеш ,че и за напред ще е така и няма да стане по добре ,ще започнеш да криеш с времето и доста по важни неща и няма да си щастлива от факта ,че няма да можеш да споделиш ,защото не го чувстваш .

# 12
 • София
 • Мнения: 12 518

Именно това се опасявам, нямам с какво да го заслужа, май нямам фактор Уау...Някаква обикновена съм.


Ако си умна достатъчно и интелигентна достатъчно, ще разбереш ,че ефекта " уау" е за панаирджийските коне и за плеймейтките.
Човекът те е харесал, просто му покажи че и ти го харесваш достатъчно, за да искаш да си с него.

# 13
 • Мнения: 1 166
"Как изобщо разбирате, че може да се доверите на някой човек, да си кажете - това е той! И да ви е спокойно."

Ей това е въпросът за милион долара. Разбира се по доста фактори. Цялостен живот, цялостна честност. Доколко е съвестен и себераздаващ се, доколко има потайни, опортюнистични черти в характера. .

Много добре казано. Откога се опитвам да формулирам защо някои хора просто получават много повече доверие от моя страна от други без да са направили нещо особено.

По темата:
Много свястно момиче изглеждаш. Мисля си, че трябва да си изясниш какво ти е отношението към него в главата и после да видиш дали има разминаване с показването на отношението. Ако връзката ти е приоритет, ще трябва да измислиш начин да го вместиш в списъка. Разбирам те за разстоянието, наистина след такъв кратък период от време малко хора се нанасят да живеят заедно, но може би решението на проблема с преспиването е да си оставиш необходимите неща за оправяне у тях за постояно - четка за зъби, дамски неща и да си носиш само дрехите за работа и несесерче с грим?
Но това са дреболии наистина. Първо си уточнете взаимоотношенията. Повдигни въпроса - не с цел набиване на канче, скандали и пр. женски номера (не че мисля, че ще тръгнеш по този път, изглеждаш много рационална и зряла), но от искрено желание да му разбереш мотивите. Това би могло да го предразположи да говори. Може би той не се чувства съвсем във връзка? Не зная.

# 14
 • Мнения: 414
Ако беше човекът, за една година щеше да си го разбрала.
Говорили ли сте някога за общо бъдеще и как всеки си представя следващите няколко години?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт