Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 707
Здравейте,

колко често каните гости вкъщи, имам впредвид не само приятелки, а и роднини с приспиване.
Защото, ако дойде някой за по на кафе не ми тежи толкова, но с преспиване много ми тежи и отказвам.
За тези, които не ме познавам, имам две малки деца, на три и половина и на четри и половина. Работим и двамата със съпругът ми. Бях за кратко на половин работен ден, но сега съм на цял.
И много ми тежи да посрещам често гости.
Разкажете, как е при вас?

# 1
 • Varna
 • Мнения: 14 713
Имаше такава тема преди години, и мненията бяха общо взето против.
Аз гледам да не ходя на гости с преспиване, знам че е ангажимент и главоболие, но имам много "близки", които си правят устата да дойдат за 2-3 дни( най вече лятото).
Гости на кафе, на питие, с удоволствие. Тежки вечери и с преспиване не приемам. Виждаме се на заведение и така е по приятно, никой не е анагажиран с пазарене готвене,после чистене и разтребване.

# 2
 • Young and beautiful.
 • Мнения: 1 338
Средно идват по веднъж в месеца, някои с, други без покана.
Или само за вечеря, или повечето пъти с преспиване.

Като цяло съм против и ми се иска да е по-рядко, но така се случва.

# 3
 • Мнения: X
С преспиване никога не каня. То няма и къде, но и да имаше щеше да е само в много краен случай ако някой се наложи да остане.
За вечеря също много рядко, даже за тази година само за един път се сещам.

# 4
 • MI
 • Мнения: 9 416
Мадам Бътърфлай, ти не живееше ли в чужбина? Ако да, нормално е да идват с преспиване - все пак са доста километри. По принцип не може да се сравнява гости с преспиване защото някой е бил сума път за да се видите и преспиване само за да не се мОри да се върне вкъщи защото е ял много. Grinning Иначе гости на обед/вечеря много обичам,но ако не са дошли отдалеч, без преспивания.

# 5
 • Варна
 • Мнения: 13 680
Не каня гости. Ненавиждам гости вкъщи, а на мен лично ми е много некомфортно в чужд дом, пък бил той и къщата на родителите ми даже. С преспиване пък абсурд. Има си хотели.

Живея във Варна, но явно съм ударила джакпот по отношение на навлеци, желаещи безплатно море. С приятели се виждаме по заведения и това е.

# 6
 • Мнения: 1 060
Много рядко каня гости, но с преспиване - никога. Когато искаме да си видим с приятели отиваме на заведение, не намирам за нужни домашните гостувания. Няколко рожденни дни сме правили вкъщи и няма да се повторят.

# 7
 • Ямбол
 • Мнения: 24 487
Тази работа много тежка се оказа. Мине се не мине и изниква тема колко ти е тежко да работиш.

Къщата ни е голяма и място има много, но изключително рядко се налага да остават вкъщи хора да преспиват. Не ми тежи, за повечето ми е приятно. И работата не ми тежи, харесвам си я, работя и допълнително.

# 8
 • град-държава
 • Мнения: 5 115
С преспиване идват майка ми, баща ми и свекърва ми. Но те ме отменят (готвене, чистене, пране, пазаруване, детето...) и идват рядко, но  именно с такава цел - да се видим, да бъдат с бебето и да ми помогнат с каквото могат. Случва се инцидентно да дойдат приятели, но дори и да преспят винаги се храним и забавляваме навън.
Не слугувам и не ходя зад задника на никого. По принцип не обичам да се завираме по къщите- моята или чужди, има достатъчно много варианти за всички, без излишни ангажименти и натоварване.

# 9
 • Най-красивия град
 • Мнения: 5 071
Ние обичаме гости ,но само на кафе или за вечеря.Обикновено каним 2-4 човека.
Но най-често се виждаме с приятели по заведения.
Гости с преспиване не приемаме.Апартаментът ни не е хотел.Не бихме си отстъпили спалнята,нито ще накараме детето да се премести от стаята си.В хола не е удобно да се спи,защото е свързан с трапезарията и кухнята.
А стая за гости нямаме.
Случвало се е приятели и роднини да ни питат дали могат да дойдат у нас за 1 седмица .
Предлагаме им вилата,която също е близо до морето.Естествено не им искаме пари.
Интересното е ,че отказват и се сърдят.Не искали да бъдат сами.Семейство с две деца са .

# 10
 • Мнения: 7 121
Тежат нежеланите гости, тези, които си обичаш, не тежат. Е, ако започнат да прекаляват и да гледат на теб като на хотел, и те омръзват в един момент.
Напоследък рядко каня и посрещам. Изучих се от форума Mr. Green

# 11
 • Мнения: 2 924
Не каня гости вкъщи. Домошар съм и чувствам дома си като втора кожа (как беше "моят дом е моята крепост" - при мен важи). когато дойдат външни хора, независимо дали са роднини, приятели, направо ми се разбърква баланса. Измества ми се центъра сякаш и после ми трябват няколко дни да се настроя отново за усещането, че съм си вкъщи, в моя дом.
Случвало се е може би за 3-4 години някой да се наложи да преспи вкъщи – роднина от друг град, приятел. Но това е до характер предполагам. Има хора, които се чувстват добре с редовни сбирки, аз съм си леко гнуслива, имам засилено чувство за лично пространство.
Като цяло не съм фен на събиранията по домовете. Наложи се последните 2 години да имам гостувания от роднини на половинката, които за радост доста намаляха. Изключително досадно, особено ако не си близък с тези хора и нямате никакви общи интереси. Никога не съм била силна по общите приказки и празното дърдорене.
Аз също не обичам да ходя, предпочитам срещи навън – в парк, заведение, природа и то само с близки приятели.

# 12
 • Варна
 • Мнения: 13 680

Случвало се е приятели и роднини да ни питат дали могат да дойдат у нас за 1 седмица .
Предлагаме им вилата,която също е близо до морето.Естествено не им искаме пари.
Интересното е ,че отказват и се сърдят.Не искали да бъдат сами.Семейство с две деца са .


Ако не живеех на морето щях и аз да се наредя на опашка за вилата. И даже нямаше да се сърдя Simple Smile
Виж ги ти, че и претенциозни.

# 13
 • Мнения: 5 431
И аз не обичам гости, особено с преспиване. Както да посрещам, така и да ходя. На заведение е по-неангажиращо, може да си тръгнем когато решим, а ако сме в къщи се е случвало да стоят и до сутринта, нищо, че сме на работа на следващия ден.

# 14
 • Мнения: 4 629
Не каня гости, мразя да слагам маса и да сервирам. Уморена съм и искам само да си почивам. Абсолютно с нищо извън работата и децата не ми се занимава, най-малкото гости. А социална съм и само моите проблеми имат значение за мен.
Гости, готвене и чистене -за мен са за млади хора без деца, които няма какво да правят.
Мъжът ми обожава гости. За щастие живея в къща с двор, приятелите му също. Събират се по дворовете на барбекюта в разни специални къщички, построени в двора за тази цел. Никой не влиза в хола.
Аз също мразя да ходя на гости, мразя да ходя и при майка ми.

Общи условия

Активация на акаунт