Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 май 2006, 17:37 ч.

хидроцефалия при деца

 • 1 181
 • 5
 •   1
Отговори

Здравейте, синът ми е на 16 год. със хидроцефалия - опериран посредством клапа. Бих желала да знам за семейства, които са ходили на лечение в чужбина. Очаквам да споделя с майки имащи дете с нашето заболяване. Желая на всички здраве и да не губят кураж и вяра!!!

                           тети

# 1
 • София
 • Мнения: 7 525
Здравей,Тети!
Моята Буби е с клапа за хидроцефалия и е на почти 5 годинки.Ние обаче не сме се лекували в чужбина,клапата ни беше поставена в МА-София на двумесечна възраст.Буби е с нормално двигателно развитие-проходи навреме.Имаме проблем с говора-тя тепърва започва да говори,но се надявам с повече упоритост и внимание да имаме напредък.Ще се радвам да пишш .За какво лечени в чужбина става въпрос?

# 2
 • Мнения: 3
. . Здравейте, това е първото ми съобщение в bg-mamma. Половинката, на един наш добър приятел, от няколко месеца посещава форума. Обича да чете тук, казва, че намира много полезна информация, която по други места по-трудно може да намери. Но това е, така да се каже, предисловие.

. . Въпросът ми е свързан точно с хидроцефалията. На един форум, извън България, започна тема за същото нещо. Отворих II-ри том на Петър Димков, намерих каквото той е написал. Както почти всичко при него - е много разумно, но и доста сложно за прилагане. [Имам си една "теория" - защо неговите препоръки за лечение са такива, но това е друга история. Ние вкъщи рядко упираме чак дотам, още по-рядко успяваме да спазим препоръките му изцяло и докрай (това, обаче, зависи и от сериозността на състоянието)].
. . Съвсем по същество: прилагал ли някой рецептите на Петър Димков за справяне с проблема? Какви са резултатите и наблюденията ви. Какво е мнението ви, за приложимостта на препоръките му ( в наше време)? Поне някакви отзиви - преди да тръгна да превеждам от български (то се е бая превод!)

. . Разбира се, ще се радвам, ако можете да напишите вашите препоръки. Личният опит е най-ценното във всеки форум.

Teti, Gele73, пожелавам здраве, ведрина и любов на Вас, децата Ви, семействата и приятелите Ви! balloon balloon

# 3
 • Мнения: 82
Говоря от името на други майки с такъв проблем с децата им-ще се радваме да прочетем превода на различна информация за проблема.БЛАГОДАРИМ ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО

# 4
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 182
Десет повели на Лечителя за десет десетилетия живот
Петър Димков       

1. Изграждайте живота си "съответно" на средата, в която го осъществявате, като изключвате притеснителни "разминавания" между вашия тип витални реакции и околната среда. Всяко несъответствие "хаби" живота!

2. Утвърдете отрано най-подходящия за вас ритъм на живот. Подходящ е всеки ритъм, който разпределя натовареността равномерно в повтарящи се количества и интервали. Това създава пожизнен витален тренинг.

3. Изразходвайте всекидневно определено количество енергия за движение - бягане, гимнастика, ходене. Движението е живот, застоят - смърт.

4. Горните три условия обуславят четвъртото: гледайте на живота доброжелателно, ведро, избягвайте всякакви потискащи емоциите „попарват", износват, убиват организма (духа).

5. Усмихвайте се! Усмивката е здравословна - тя не само изразява здравето, но го прави.

6. Не прекалявайте в нищо и никога! Не преяждайте - това е прекаляване с ядене (преумора на цялото тяло в излишно храносмилане, което убива); не прекалявайте дори с труда - преумората също е „неизлечима". И обратно, не се отдавайте на свръхленост - това е "прекаляване" с бездействието.

7. Правете добро! Това е призванието ви. Притичвайте се на помощ на всекиго, защото така помагате на себе си да се възвисите в самочувствието си на човек.

8. Бъдете любознателни! Любознателността е движение на духа, несравнимо здравословно! Интересувайте се от живота - главното Условие да останете в него.

9. Не се бойте от болести! Това е задължително условие да не боледувате.

10. Живейте и помагайте на всички да живеят добротворно! 

Рецептите на Петър Димков. Сто години за всеки., стр. 107
ИК "Гея-Либрис"
София, 2002

# 5
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 182
до колкото разбирам - билков лечител + всичко др дето влиза сега в модерната "хомеопатия" Wink
мисля, че би било интересно да се видят статиите за този лечител... човек не знае кое би му помогнало - още повече в случаи когато медицината е явно неспособна да направи нещо!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт