Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 авг. 2017, 23:49 ч.
  • Преглеждания  2 291  Мнения  19  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 106
Здравейте.
Пробвах изсушен пъпеш в сушилня и във фурната - получи се много добре и се надявам да издържи до зимата, че вече го преполвих от опитване.

Пробвах и смути от пъпеш, но капачките почнаха да се подуват след някой друг ден. Не съм добавяла захар, защото пъпешите са достатъчно сладки. Варих го 10 минути.

Ще съм благодарна, ако споделите вашият опит с консервиране на пъпеш и диня.

Реклама
# 1
  • Мнения: 6 913
Имам на немски
http://www.chefkoch.de/rezepte/1936201315220669/Wassermelonen-Chutney.html
http://www.kochbar.de/rezepte/melone-chutney.html

Това е нещо като сладко-кисел сос и може да се ползва за много неща. Според въображението.
Аз последно правих собствена вариация с праз, диня, малко ябълков сок 100% , джоджен и други подправки. Пробвала съм го като поливка на кисело зеле , после запичам във фурната и като сос при сервиране на ориз с гъби и подправки.

# 2
  • Мнения: 77
Аз преди години правих сладко от динени корички. Кората на динята се обелва така че да остане само бялата част. Нарязват се на малки кубчета (със страна около 1-1.5 см) и се поставя в тава. Поръсва се със захар (на една средна диня 1 кг захар) и се оставя няколко часа да си пусне сок, след което се поставя във фурната докато се сгъсти. Към края се слага 1 пакетче лимонтозу. Получава се много ефектно сладко, като да е от някакъв екзотичен плод.

# 3
  • Мнения: 6 175
Имам сладко от пъпеш. Използвам го за влагане в десерти. Много е ароматно и никой не може да отгатне от какъв плод е. Правя сладкото от не-сладки пъпеши, щото никой не ги яде.

# 4
  • София
  • Мнения: 106
Супер идеи.
Имам сладко от пъпеш...
А слагаш ли захар в сладкото? Печено или на котлон? Накрая добавя ли се лимонтозу?
Аз преди години правих сладко от динени корички...
Днес тъкмо си мислех за такова сладко, но никога не съм правила.
Това е нещо като сладко-кисел сос и може да се ползва за много неща. Аз последно правих собствена вариация с праз, диня, малко ябълков сок 100% , джоджен и други подправки.
Много разнородни съставки, които никога не бих се сетила да комбинирам заедно. Вкусно ли се получава?

# 5
  • Мнения: 6 175
Естествено, че слагам захар. Нали се прави сладко? Нарязвам пъпеша на парчета, слагам малко вода и захар и бъркам на котлона. Преди да го изключа ръсвам лимонтозу. Пълня горещо, но после и изварявам.

# 6
  • Мнения: 6 913
 джоджен сложих повече и се натрапва , иначе е ок. Ползвам за сос към различни неща. За равиоли го разредих с малко зеленчуков бульон, за булгур също, за постно кисело зеле на фурна не го разредих ...
Слагам го в хладилника в един буркан и добавям от него. Пробвай с малко количество. Ако ви хареса.

# 7
  • Мнения: 1 245
На смути и после се замразява във формички.

# 8
  • София
  • Мнения: 1 872
Здравейте.
Пробвах изсушен пъпеш в сушилня и във фурната - получи се много добре и се надявам да издържи до зимата, че вече го преполвих от опитване.

Пробвах и смути от пъпеш, но капачките почнаха да се подуват след някой друг ден. Не съм добавяла захар, защото пъпешите са достатъчно сладки. Варих го 10 минути.

Ще съм благодарна, ако споделите вашият опит с консервиране на пъпеш и диня.
Пъпеш на сок или пюре без захар не става, аз съм пробвала като бяха малки децата, но без захар всички бурканчета се подуха, добре че не бяха много. Повече не опитах да се занимавам.

# 9
  • Щом не мога да имам онова,което вярвам че не искам,не мога да допусна,че ще мина без него!
  • Мнения: 533
Добре,а пробвали ли сте да правите компот от пъпеш,така,както се прави от круши например?Дали няма да стане?

# 10
  • София
  • Мнения: 13 789
Съхранение на дини

Плодовете - зрели, но не презрели, здрави, ненабити, без влага по тях. Поставят се на дървени скари или етажерки, без да се допират, или пък се заравят в зърно от житни. Дините се съхраняват 3-4 месеца, когато температурата е около 4-5°С, а въздушната влага - 80-85%.
Съхранение на пъпеши

Плодовете трябва да не са напълно узрели, да са здрави, ненабити, със суха повърхност. Препоръчва се 10-15 дни преди съхранението на пъпешите да се просушат на слънце. За съхранение подхождат зимните сортове пъпеши, а също и сорт Медена роса.

В помещението, където ще бъдат съхранявани, пъпешите се поставят в слама, с дръжките надолу, под наклон 60°, без да се допират. Може да се наредят и в кафези с изолация на плодовете един от друг със слама. Добре се съхраняват пъпеши като се зарият в зърно от ечемик, ръж и други житни. Продължителността на съхранението е 3-4 месеца, при температура около 6°С и при относителна въздушна влага - 80-85%.

# 11
  • София и не само :)))
  • Мнения: 1 303
Сушила съм пъпеш за проба - много вкусно става.

# 12
  • София
  • Мнения: 1 602
Сушила съм пъпеш за проба - много вкусно става.
Моля за съвет, как да суша пъпеша?

# 13
  • София
  • Мнения: 106
Моля за съвет, как да суша пъпеша?
Аз го нарязах на парченца и във фурната на 60 градуса и във сушилнята също. Много вкусен става и се чудя докато има още дали да не изсуша, че изсушения го почти го изядохме.
Имай предвид, че от едно парче с дебелина сантиметър после става доста тънко изсушено парче 1-2 мм.

# 14
  • София
  • Мнения: 106
Пъпеш на сок или пюре без захар не става, аз съм пробвала като бяха малки децата, но без захар всички бурканчета се подуха, добре че не бяха много. Повече не опитах да се занимавам.
Аз си мислех, че нещо капачките не са били наред. Благодаря за споделения опит, така съм сигурна, че проблемът е в липсата на захар. При мен стана същото. Чак ме е яд, че не става без добавяне на захар, защото си е достатъчно сладък и така.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт