Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 9 960
Супер, така и ще направя. Тенкс!

# 16
  • Мнения: 2 124
От няколко дни се "облизвам"с вкуснотиите,които приготвяте за зимата chef.Записвам се с поредната доза сладко от праскови-купени от пазара,варено на котлона.Утре е ред на два вида сини сливи.

# 17
  • DE
  • Мнения: 912
Здравейте!
Направих в една кофичка "слънчеви" краставички.
За една седмица бяха готови и много вкусни, но водата много побеля-като тебеширена.
Тъй като сега е сезона на салатите ги затворих в буркани и заварих 5 мин.
Обаче сега ме притеснява да не направят бомбаж тъй като водата е все още бяла и не се утаявя
Имаше  леко "перде" и прецедих през марля преди да сипя водата в бурканите
Преди два дни сложих пак една доза и съм в чуденка как да ги задържа до зимата без да се развалят
Моля за идея!
Мазата е топла и няма къде да ги съхранявам на хладно

# 18
  • Русе
  • Мнения: 1 923
Скрит текст:
Здравейте!
Направих в една кофичка "слънчеви" краставички.
За една седмица бяха готови и много вкусни, но водата много побеля-като тебеширена.
Тъй като сега е сезона на салатите ги затворих в буркани и заварих 5 мин.
Обаче сега ме притеснява да не направят бомбаж тъй като водата е все още бяла и не се утаявя
Имаше  леко "перде" и прецедих през марля преди да сипя водата в бурканите
Преди два дни сложих пак една доза и съм в чуденка как да ги задържа до зимата без да се развалят
Моля за идея!
Мазата е топла и няма къде да ги съхранявам на хладно




Гледайки саламурата на снимката на тези краставички и не оставам с добри мисли. Освен, ако солта да е много повече от посоченото в рецептата.
Според мен няма да изтраят до зимата. Изхождайки от рецептата на т.н. "слънчеви" краставички, че след 4-5 дни саламурата се размътва и после избистря. От написаното от Вас, оставам с впечатление, че този период е минал и не се е избистрила саламурата. Държат се на хладно, а Вие имате топло мазе. Освен да ги занесете на село на студено.
Опитайте първо краставиците от един буркан, дали са годни за консумация /да не са пресолени или да са се развалили вече/.

Ще Ви предложа още една рецепта. Краставичките стават превъзходни. Този със стерилизация 4-5 мин., не повече.
https://ipeychev9.blogspot.bg/2014/08/blog-post_26.html

# 19
  • DE
  • Мнения: 912
Пейчев, благодаря за отговора!
Не знам защо се получи така:бяха навън, покрити, на сянка и разклащах периодично
Сложих сол, копър и дюлеви листа
Нямам и село Mr. Green -аз съм си на село-всъщност живея в къща, но мазата е топла и смръдлива и там не смея нищо да съхранявам.
Иначе съм затворила и мариновани краставички

# 20
  • Мнения: 251
Записвам се и аз в темата.Днес направих печени патладжани в бурканчета и рендосани тиквички в пликчета във фризера.На миналата почивка направих компоти от дренки.Ще следя за хитринки и съвети.

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 23:54 от Нежна целувка

# 21
  • Мнения: 6 388
До момента съм направила само сладко киселия сос от кайсии; пуканите люти чушлета в сладко кисел и те Simple Smile много  бурканчета почти-песто във фризера,  домати консерва в буркани, утре ще правя и киселите краставички.

# 22
  • София
  • Мнения: 9 960
Снощи направих две бурканчета с компот от дренки, заварявах 20 мин. Оказа се, че на едното не се е запечатала капачката, т.е. седи издута. Сутринта изсипах компота в тенджерка, на котлона до завиране и обратно в буркана горещ. Ще видим като изстине дали ще се е вакуумирал. newsm78

# 23
  • Мнения: 461
Да благодаря и аз темата.  bouquet
Поредна година ще зазимявам с вас, за което много ви благодаря и вече си набелязах нови неща.

# 24
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 5 476
Да се запиша при вас и аз. За сега само сладко от кайсии сложих. Ще следя за идеи.

# 25
  • Мнения: 3 306
Да се запиша при вас и аз. За сега само сладко от кайсии сложих. Ще следя за идеи.
Къде го сложи?Hands Clap

# 26
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 5 476
Да се запиша при вас и аз. За сега само сладко от кайсии сложих. Ще следя за идеи.
Къде го сложи?Hands Clap
В бурканчета и по рафтовете в килера Simple Smile Иначе го правих в кухнята на печката, вила с огнище в двора нямам Simple Smile

# 27
  • Мнения: 2 209
Консервирах 25 бурканчета чери домати, сложих цели и допълних със сок. То се родили едно чудо, какво ще ги правя не знам...., има още много. Astonished

# 28
  • Мнения: 6 388
И аз така няма друг начин .по-едрички които бяха ги направих сушени

# 29
  • Мнения: 2 209
Абе, аз имам още , утре ще ги слагам в дехидратора, ама много ми се виждат воднички. Ти на половинки ли ги суши разрязани и дали да не ги сложа надолу със семките , май по-лесно ще се сушат. Аз суша и после в пликчета във фризера, после вадя слагам в бурканче, между тях чубрица и чесън и заливам със зехтин седят в хладилника, изяждаме го и после ново бурканче. Една година ги правих направо със зехтин в бурканчета, но горният ред мухляса на повечето и сега във фризера за по-сигурно. Имам и розови, е те са мммм няма такава вкусотия изсушени, сама ги отглеждам, голям съм градинар на 200 квадрата и повечето трева хахаха.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт