Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 585
  • Русе
  • Мнения: 2 020
Скрит текст:
Тук май има аспирин в горната рецепта и олио, което май за бидон не е много подходящо.
.
И коментарите към рецептата ли прочетохте?
Нищо не съм чела, но се питаше за рецепта без аспирин, а в тази има аспирин и олио, което мисля, че не е подходящо за бидон/лично мнение/.
Нещо лошо ли написах?

Жалко, аз чета всичко. В коментарите към рецептата е написано,че аспиринът може да се замени със синапено семе.
Правил съм туршията в зелени 4 л бидончета по рецептата. До Нова година си беше ОК. Само продуктите трябва да са под маринатата. Затискаш отгоре с дървена кръстачка или лозови пръчки. Съхранявам на хладно и тъмно място - мазе. Успех!

# 586
  • Русе
  • Мнения: 2 020
Дунавска салата



Още една туршия- семейна рецепта.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/10/blog-post_9.html

# 587
  • Русе
  • Мнения: 2 020
Туршия

# 588
  • Русе
  • Мнения: 2 020
Рязани зелени домати- туршия

# 589
  • Мнения: 246
Може ли рецептата за зелените домати?

# 590
  • Русе
  • Мнения: 2 020
Може ли рецептата за зелените домати?

По тази рецепта, но рязани.

# 591
  • Мнения: 246
Много благодаря!

# 592
  • Мнения: 3 368
Преди време някой беше споделил рецепта за люти чушлета нарязани на шайби.
Ако някой я е запазил или я знае, моля да сподели.
Моята си замина със стария лаптоп за съжаление.
Имаме доста пресни люти чушки/сега ги брахме, като скубем корените и искам да ги оползотворя по твърдите. Тази година голям берекет чушки, може до година да няма.

# 593
  • София
  • Мнения: 2 816
Моля за идея как да консервирам нежни, неузрели люти чушлета-върхари? Сортът е дребен, тънкостенен и мнооого лют.
С пърлене няма да остане нищо.

ето като тези https://pep-4o.blogspot.com/2011/09/blog-post_07.html не се пукат, а са хрупкави Simple Smile и си остават толкова люти.  Само отгоре слагай повече листа целина/магданоз, или дюлеви, защото като поемат сока се вдигат нагоре и горните остават сухи. А така листата прритискат и не позволяват да изплуват на сухо
Пепчо, отворихме първия буркан и сме възхитени!
А и листата целина са все още вкусни Simple Smile
Рецептата е много лесна за изпълнение, прибрана, а чушките максимално полезни.
Благодаря!

# 594
  • Мнения: 6 653
Така е, чушките са страхотни хрупкави и вкусни
 целината Виж не съм я опитвала не знаех, ще предложа на половината.
хапвайте със здраве!

# 595
  • Русе
  • Мнения: 2 020
След около 40 дни зелето ще е готово

# 596
  • Следвaй сърцето си
  • Мнения: 183
И нашето зеле скоро ще е готово. Ще приготвям любимите си зелеви сарми. Blush

# 597
  • Варна
  • Мнения: 642
Колко сол се слага в бидон за цели глави зеле или нарязани наполовина?
От няколко години правя нарязано кисело зеле и там я карам на око. Миналата година сложих нарязани на половина или четвъртина зелки - така, че да могат да влязат в бидона, но не си записах колко морска сол сложих.

# 598
  • Мнения: 2 112
Класиката е 40 г на литър течност.
За мен е много, аз слагам много по-малко, но това вече са индивидуални предпочитания

# 599
  • Мнения: 2 192
Ние слагаме 25 гр. морска сол на литър течност.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт