Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 авг. 2017, 16:16 ч.

Отчаян татко...

 • 11 169
 • 94
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 6 762
Бонго - героите в тази история са от ромски произход. Семейството на авторът се е постарало да го измъкне от циганията, но това на булката му е затънало до шия в нея. За тях няма закони, съд, права и т.н. Те си имат собствени такива, колкото и да твърдим обратното. Та всички съвети от рода на - прави нещата законно тук не важат.

# 46
 • Мнения: 854
нека да направи всичко , което е намислил и ни пита.
после ако има желание нека да сподели резултатите.

# 47
 • Мнения: 35
ок, да предположим, че отида в къщата им и просто взема детето при себе си.
Предполагам, че полицията отново няма правомощия да идва и взима детето от мен, но очаквам да ме обвинят в отвличане на собственото ми дете. Не трябва ли прокурорско разрешение и чак тогава полицая да дойде и да вземе детето?

# 48
 • Мнения: 6 762
Ако детето носи твоите имена и няма съдебно решение, че родителските права са на майката, можеш да си го вземеш по всяко време и никой нищо не може да ти каже.

# 49
 • Мнения: 35
Синът ми е признат и в акта му за раждане съм вписан, като баща... Носи моята фамилия.
Въпроса е, че има вероятност да промиват мозъка на жена ми и да я уговорят, че съм го отвлякъл... Евентуално да я накарат да подаде сигнал за отвличане на дете... или родителите и да го направят...
При тези обстоятелства, какво се случва? Полицията има ли право да дойде в къщата ми и да вземе детето от мен?
Предполагам е нужно прокурорско разрешение за това. Колко време отнема да издадат такова разрешение от прокурор ?

# 50
 • Мнения: 6 762
Имате ли съебно решение, че родителските права са нейни? Ако нямате такова никой в нищо не може да те обвини и нищо не може да ти направи ЗАКОННО. Двамата имате равни права върху детето и за закона няма значение при кой ще е то.
Това, че родителите и ще я навиват е ясно, ама няма тежест за пред закона. Ако се опитат да пуснат жалба за отвиличане ще ги отпратят по живо по здраво. Споко.
Аз съм била в подобно положение със създателя на голямото ми дете преди доста години, та знам какво пиша.

# 51
 • Мнения: 35
Нямаме каквито и да било съдебни дела. Интересно защо адвоката не ми каза това, а ме върти да правя дело...
В днешно време и на адвокати да нямаш доверие.. пфу... Всеки с интересите си!

# 52
 • Мнения: 6 762
Защото така се прави. Като заведеш дело и съдията отсъди - родителските права са твои, майката и роднините и няма какво да направят. Детето остава при теб и си защитен. Докато сте в положението в което сте в момента всеки ще го дърпа това дете и ще го побъркате. Добре те съветва адвоката.

# 53
 • Мнения: 35
За съжаление аз съм единственият, който го разбира... Детето е единствената жертва, която ще пострада от всичко това.
Просто си мисля, че ако детето е при мен... то тя със сигурност ще се върне при мен дори и при всичките им заплахи, че ще ме убият и т.н.
Тя ще се върне заради детето ми пък и не вярвам да ме е намразила само защото сме се скарали, че родителите и ме командват... просто няма адекватна причина за това тя да разделя семейство заради родителите... Единственото, което ми идва на ум е това, че я заплашват и т.н.

Ако тя се прибере при мен... те няма да могат да заведат дело и ще имат един изход от тази ситуация и то е да дойдат да ме трепят.. Този път обаче не смятам да премълчавам каквото и да било и при най-малката заплаха ще отида и ще се оплача пред органите на реда, а те да се спасяват...

# 54
 • Мнения: 6 762
Правилно ли разбирам това

Просто си мисля, че ако детето е при мен... то тя със сигурност ще се върне при мен
искаш детето за да получиш и майката  ooooh!
Явно всичките използвате детето като средство за осъществяване на някакви планове.
Жалко.

# 55
 • Мнения: 35
Аз съм убеден, че тя иска да се върне. Познавам я и знам, че тя не е от жените, които ще позволят синът и да бъде разделен с баща и...
Убеден съм, че тук има много голяма схема, която е изиграна от родителите и с цел, аз да отида да живея в техния град под тяхно командване и за да осъществят плана си, използват нея, като я заплашват, че ще ме убият.
Разбира се, това са мои съмнения, които искам да изчистя от съзнанието си... по-този начин ще разбера със сигурност дали тя ме обича все още или не ме обича... Дали решението да се разделим с нея е нейно или тяхно...
Нещата стават много по-дълбоки и смислени, ако разкажа всичко едно по-едно... Повярвай ми, първия ми дълъг пост е нищо в сравнение с това, което сме преживели с нея за да бъдем заедно... Може би ще трябва да изпиша още 5 пъти по-толкова за всичките им машинаций и схеми, които са ни прилагали още в началото за да не бъдем заедно с нея, но когато разбраха, че това няма как да стане, се примириха "уж" при условие, че ще живеем там.
Аз се съгласих, но те започнаха да ни тормозят, командват, заплашват... общо взето преживях голям психически тормоз. След, като избягах от там... тя избяга при мен и те останаха в шах.. много пъти я заплашваха с това, че ще ме убият, а тя се страхува от това защото не веднъж ги е виждала, че ми посягат с нож... Просто предполагам, че нещата все още са такива... Разбира се има и такъв вариант в който тя наистина да се е отказала от нас... тогава, какво мога да направя аз?
Налага ми се да направя абсолютно всичко в името на детето ми, тъй-като в началото обобщих, че тези хора няма да дадът бъдещето на детето ми, което искам за него.
Ще го изпращат на у-ще до 8-ми клас, колкото да може да вземе шофьорска книжка или по-зле... няма да го изпратят на у-ще, а ще му натякват, че е безмисленно защото българите няма да им позволят да работят защото е циганин... За съжаление, такова е мисленето на ромските представители и може би точно от там тръгва всичко Sad
Евентуално ще му дадът телефон и ще му подскажат как да го използва, тъй-като това е тяхна професия от 40 години насам... Ако искам да предотвратя това... готов съм и да умра за сина си, но не и да оставям нещата така само за да не каже някой, че го размятам наляво-надясно и той се е превърнал в средство...

# 56
 • Мнения: 6 762
Нареди си приоритетите. Няма какво друго да кажа.

# 57
 • Мнения: 854
Ако тя се прибере при мен... те няма да могат да заведат дело и ще имат един изход от тази ситуация и то е да дойдат да ме трепят.. Този път обаче не смятам да премълчавам каквото и да било и при най-малката заплаха ще отида и ще се оплача пред органите на реда, а те да се спасяват...
във всеки пост ти пишеш по няколко хипотези, които не са свързани и се объркваш още повече.
ТЕ , които и да са те, нямат съдебна мешавица във вашите взаимоотношения. дали твоята ще се прибере при теб или не  нейните родители няма за какво да завеждат дело защото не са страна. главните действащи лица сте ти , жена/приятелка  и детето. вие може да си се съдите за каквото се сетите. участник в делата ще бъде и детето. то е общо и за двама ви. след дело за развод, попечителство, бащинство   съда трябва да определи кой от двама ви ще се грижи за детето. другият ще има определен режим. най-вероятният изход от такова дело е ти да си с определен режим. за това ти казвам, използвай момента докато нямаш определен режим и си взимай детето.
родителите и ако искат да те трепят може да го направят по всяко време и без дело. надали някой знае какво може да се таи в главата на друг , кога ще му скимне да бие или да убива.
не си мисли , че ние сме расли в стерилна среда и нямаме представа какво се говори зад гърба ни , какво говорят (другите роднини) на внуците си за нас или пък как ги настройват. ясни са ни тези неща.   ти си изясни и подреди приоритетите  както те посъветваха.
полиция, без да има съд.решение, няма как да дойде и да вземе детето.
прокурор , Закрила на детето , съдия  също не могат на момента да вземат дете. трябва да има някакъв сигнал за заплаха на живота му или за други нарушения с/у детето. тогава ще се мине през дело на което съдията ще излезне с решение и другите ще трябва да го изпълняват.

# 58
 • Мнения: 35
под-думите ТЕ ще заведат дело, имам предвид, че АКО тя е там... ще я наговорят, че нея не я искам, а само детето и един вид чрез нея ще заведът делото... АКО тя е при мен... тогава ТЕ няма на кого да бъркат в главата за да се заведе дело против мен. Съжалявам, грешката е в мен, че не се изразих правилно Simple Smile
Точно това са думите, които исках да чуя през цялото време. Много ти благодаря, защото от многото мнения, които чух... било то, адвокати, бивши съдий, прокурори, полицай, приятели... общо взето всички ми замазаха очите, че няма какво да направя в случая сега или после и, че съм прецакан от всякъде и нямам никакви ходове...
Както се казва в една реклама... "Ето, това чукане чаках..." Simple Smile
Благодаря ти отново!

# 59
 • Мнения: 6 762
Ти не разбра ли до сега, че на сила можеш да я държиш, но не можеш да я накараш да те иска. И това ще е до време. Не си по-добър от роднините и ми се струва. Искаш да вземеш детето за да я докараш при теб и се опитваш да баламосваш публиката тука, че заради детето и бла, бла.... Като жена ти го казвам - ако тази жена те искаше нямаше да е на майната си, а в леглото ти. Факта, че толкова пъти е бягала от теб трябва да ти светне, че нещо не е наред и в нея и в теб. Това, че родинините я държат са само оправдания.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт