Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Мнения: 822
добре, реално погледнато на каква възраст най-рано е разумно безопасно и възможно от бюрократична гледна точка д а си помъкна детето към България?

# 16
  • Германия
  • Мнения: 1 042
От бюрократична гледна точка бих казала около месец. Може и по-бързо да стане, но кой би понесъл толкова малко бебе по летища и самолети. Поне 1-2 седмици минават преди да стане готов акта за раждане, ако няма някакви спънки. При нас отне и по-дълго понеже не приеха моя превод на акта ми за раждане и трябваше на ново да го превеждам. След това всичко е въпрос на организация, както казах, самия паспорт не отнема много време

# 17
  • Мнения: 4 674
Мои познати дойдоха с бебе на две седмици. По принцип не е спешно веднага да тичат за български паспорт. На малките ми деца май след като станаха на годинка им извадихме втория паспорт. Според мен роди, пътувайте с немски паспорт, а като се върнете, тогава си уредете българския.

# 18
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 793
немски паспорт се вади супер бързо, даже аз сама снимах бебето и разпечатах снимките в ДМ  Mr. Green

моето дете още няма български паспорт. Peace

имаш някаква много романтична престава за раждането, която мигновено ще изчезне в Бг... Whistling
роди си в Германия и пътувай после. поне грижите в болницата са на ниво.
даже се лети по-лесно с малко бебе, защото през повечето време спи и не се движи много. после като пропълзи/проходи става по-трудно.

# 19
  • Между гори и планини
  • Мнения: 4 266
Синът ми има 4 имена в българският паспорт (2 лични, бащино и фамилия), без "ов" .
В американският паспорт има само 3 имена (2 лични и фамилия).
Родих го в България, в частна клиника. Без бащино няма как.

# 20
  • Мнения: 251
Ако е родено в чужбина - няма проблем за бащиното име, не ще носи това на бащата, защото ако вземе това на маиката не следва да се променя. Е, как ви звучи Даниел Иванова например. Важно е да се извади някакъв паспорт, а български дори няма нужда. Детето обаче трябва да полъчи ЕГН, за което не му трябва паспорт, а документита за раждане и тези на майката (ако тя е българката)

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт