Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 2
Здравейте. Моля за някакъв съвет. Много съм объркана и съм в шок. Преди години живеех на семейни начала с бащата на детето ми, което сега е на 5 години. Когато детето беше на 4 месеца, баща му реши, че не е щастлив с нас и ни напусна заради друга жена. Но ми даде пълномощно за детето да му изкарам международен паспорт както и пълномощно да пътува с мен в чужбина. Тъй като майка ми живееше в Англия реших (и със знанието на бащата) да отида с детето при нея. От тогава вече 5 години ние живеем там и всяко лято се прибирам с детето в България и сме нямали никакви проблеми. До онзи ден, когато трябваше да се върнем в Англия... На летището в София ме спряха, тъй като бащата на детето отменил пълномощното за пътуване и детето има запрещение да напуска границите на България. От както той ни напусна, ние въобще не сме се чували или виждали, нито издръжка е плащал за детето. Никога не се е интересувал от детето. И сега изведнъж той иска да се вижда с детето всяка седмица по 2 дни. И отказва да го пусне обратно в Англия. Синът ми не познава баща си, плаче, не иска да се вижда с него. Иска да се прибере обратно в Англия - там където е живял от бебе. След 10 дни трябва да започне 1ви клас, а ние сме вързани в България. А и отпуската ми свършва на 1ви септември и аз трябва да се върна на работа. Бащата категорично отказва детето да напуска България и сега започва дело срещу мен. Моля ви, посъветвайте ме какво да правя. Ясно ми е, че без дело няма да мине, но колко време ще отнеме това?? И какви са шансовете ми да се върнем с детето в Англия, дори и бащата да отказва? Много съм объркана и ще съм благодарна на съвети от хора минали през това или ако са наясно с тези неща. Благодаря ви!

# 1
 • Мнения: 7 082
Тоя е за разстрел. Честно. Да обърнеш живота на детето си на 180 градуса щото изведнъж си решил да си играеш на татко за мен е престъпление.
Аз съм водила дело преди около 10 години, но беше приказка в сравнение с това какво те чака теб. Това което бих те посъветвала е - търси адвокат, много добър и компетентен адвокат. Използвай всичките си козове, имаш такива и се запаси с търпение и нерви. И му разкажи играта на тоя. Ако можеш - отнеми му родителските права и го осъди за висока издръжка. На мръсниците с мръсно.
Успех.

# 2
 • DE
 • Мнения: 8 243
Бих ви посъветвала да се консултирате с адвокат моментално, веднагически, светкавично.

# 3
 • Мнения: 2
Веднага се свързах с адвокатка, която ме посъветва да се разбера с него по мирния начин. Опитах, пак ще опитам, но ми се струва, че няма да стане така. За дело с адвокатката още не сме разговаряли, тъй като мислих, че ще стане по лесния начин.

# 4
 • Мнения: 7 082
ме посъветва да се разбера с него по мирния начин.
Това е най-добрият вариант за момента, но за в бъдеще не. Детето ти е прекалено малко, т.е далече е от пълнолетие, а каквото и да се разберете извън съда не ти гарантира, че няма да го промени след месец, два, година, ... За мен постъпката на този индивид е изключително долна. Не бих имала доверие на подобен.
Опитай да се разбереш с него, обещай му, излъжи го ако е възможно, само и само да не ти спъва заминаването, но заведи дело за да не трепериш всеки път като стъпиш на летището.

# 5
 • Варна
 • Мнения: 10 845
Аз не съм изобщо сведуща по тези неща, но да, както казаха - няма ли възможност да го излъжеш с нещо, колкото да ви пусне сега, а като се приберете захващаш делата. И има ли вариант, ако успеете сега да излезете, да не се връщате тук докато не приключи всичко? Искрено ти съчувствам. Прегледай и темите за адвокати във форума. Задай си въпроса и там. Ега ти идиота...

# 6
 • Оптимист по принуда
 • Мнения: 9 245
Кажи му, че ще подлежиш на разследване в Англия, защото там по закон детето трябва задължително да започне училище. Възможно е и тамошните социални да се намесят.

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 1 679
До сега знам за един случай, при който съда е разрешил дете да Пътува с баща си, въпреки, че майката не даваше пълномощно. Само че битката е била дълга и тежка, а бащата просто искаше да взема дъщеря си, когато пътува, иначе си живеят тук. В твоя случай ще е по-трудно дори. Аз мисля, че нямаш шанс да се разбереш с него човешки, не знаем какво му е щукнало и защо го прави, но определено не е заради детето. Пари ли иска? Защо те изнудва така? Веднага завежда дело, с искане вземане на привременни мерки, докато се вземе решение, тоест да ти разрешат предварително да вземеш детето. Ужасно е това, което такива изверги причиняват на близките си... Не се интересува, пари не дава, а ви разваля живота. Обещай му, че ще му даваш детето през ваканциите, макар че той как ще се грижи за него, не е ясно. Отделно и той може да идва да го вижда в Англия, всеки ден има самолети, не са скъпи, нищо не му пречи. Ако някой желае, намира начин. Много тъжно, дано нещата се оправят, макар че не се надявай да е веднага. Успех!

# 8
 • Мнения: 1 174
Аз водя такива дела вече трета година! Ако има познати в съда забрави да стане бързо... ориентирай се към супер адвокат със съответните познати в съда. В България правосъдие няма. В България има корупция само!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт