Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 566
До кога ще слушаме и виждаме нови дечица удряни и бити в детско заведение ,на вярно всички сте видяли момченцето с посинено личице .Как да сме спокойни ,че се грижат адекватно за деца ни? Нямам думи каква болка и шок са изпитали семейството на това дете .

# 1
  • Мнения: 781
Ужасно е! Пък и наглата директорка ще съди за "уронване на авторитета". А и тази учителка .....не ми се видя много...читава. Да, за съжаление това е положението. Жалкото е, обаче, че заради няколко такива случаи, страда цялата гилдия. И обикновено рядко се популяризират доброто, а повече е негативното! /разбираемо, когато се говори за дете/. Аз също съм от тази гилдия, но.... само 1 пат ми се случи, да "сдрусам" една малка госпожица, когато ми се направи на умряла и бях пред припадък. После я гушнах и двете плакахме заедно. Казах на майка й, разбира се. Но да шамаросаш.......НИКОГА! Та нали и аз съм майка!

# 2
  • Мнения: 4 772
Здравейте. Щях да пускам нова тема, но издирих тази и я повдигам. През м. май разбрах, че дъщеря ми получава шамарчета от госпожите, защото трудно спи следобед. На 1 юни споделих с друга майка, на момченце, която каза, че нейният син е удрян, задето е изпуснал тоалетната хартия в тоалетната. Децата бяха 2-ра група в детската. Оказва се, че има още 3 деца, които също са шамарени. Какво да предприема? Аз съм готова да разговарям с директорката още утре. Имам резервен вариант, за в случай, че нещата много се вмиришат и детето започне да страда след това. Знам, че много хора нямат, аз бях така със сина ми и не смеех гък да кажа. Колебанията са ми как точно да подходя. Знам, че първо трябва да говоря с директорката... Да поговорим малко за това.

# 3
  • Мнения: 482
Първо говори с директорката, опиши и максимално безпристрастно ситуацията.
Аз съм минавала по това. Първо говорихме, тя ни каза че ако не пуснем официално оплакване към нея е с вързани ръце (често родителите не го правили, за да не влизат в конфликт). На следващият ден входирахме писмено оплакване при нея. Питахме дали детето трябва да го спрем временно от градината, за да няма реакция към него и т.н, тя ни каза няма никакъв смисъл и ни увери че нищо няма да му се случи. Учителката излезе в дълъг болничен, ние получихме официален отговор че е наказана с "последно предупреждение преди уволнение" със срок 1 година, разместиха леличките в групата. Родителите любопитстваха защо са тези размествания, аз лично не съм се включвала в тези разговори, не знам дали са разбрали причината. Учителката се върна след месец на работа и нещата тръгнаха нормално и спокойно. Не сме си позволявали преки разговори с нея за случката, обвинения, лошо отношение и т.н. Ние се държахме културно, тя също. И най-вече детето беше добре. И до денднешен се поздравяваме на улицата.

# 4
  • Мнения: 14
Добър вечер, дали бих могла и аз да се включа в дискусията и да ви попитам по подобен наболял въпрос?
Момиченцето ми тръгна на градинка (3 годишна е - в първа група ) преди четери дена. С малката имахме проблеми относно отказването на памперса (не е ходила на яслапоради лични причини), и на единствената ми родителска среща в детската градина попитах възпитателките как да постъпя с детето ..дали ще е проблем ако и слагам памперс гащички + резервни + обикновенни гащички. Те ми казаха, да не се притесняват те имали грижата да се оправят с малката само да им приготвя голям брой гащички обикновенни и пелени за легълцето. Дотук добре...поуспокоих се, но..първият ден в градинката , прибирам си я аз и ми дават торбичка с мръсни дрешки..ок..малката ми беше леко омурлушена, но го отдадох на новата обстановка. Но това и състояние взе  да се повтаря и през следващите три дена, като,  като се приберем в къщи  тя ставаше адски раздразнителна и след това рязко сменше поведението си на супер тиха, вглъбена и някак подтисната. Питам е какво става, случило ли се е нещо и тя първоначално не иска да ми каже, но после разревавайки се ми каза, че и са е пляскали в градината, казали и че била много лоша, задето се напишквала (от вторият ден в градинката не са ми давали мръсни дрешки..т.е. не се е напишквала, не би трябвало вече да и се карат, но... ). Поуспокоих е казах и, че ще говоря с възпитателката, но дойде почивният ден - 22.09 и не успях. Сега обаче детето ми се събужда от кошмари, постоянно плаче и размахва ръчички, като, че се предпазва от нещо и в полусънно състояние бълнува, че какичката е биела, карала и се , обиждала  е ..докато я събудя доста удари получих и аз, и като е питах за коя какичка става въпрос тя се смотолеви, че какичката от детската градина е удряла, друго не иска да ми каже..!!!!!!!
Момичета НЕЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ, моля ви дайте ми съвет!!!!!  Детенцето ми от два дена не спи като хората и поведението и е ...много ме притеснява ..незнам дали да не е закарам на психолог, дали да е махам от градината  или...незнам. С възпитателите от детската градина обезателно ще говоря, но детето ми е много изплашено , и се притеснявам изключително много...Моля ви дайте ми съвет, моля ви!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт