Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 май 2006, 15:38 ч.

Десерти със заквасен сметана/кисело млчко/

  • 34 919
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 10 860
Това Парфенце го обожавам. Много често го правя, особено лятото. Страшно леко и приятно, особено с кисело мляко (всъщност аз само с кисело мляко съм го правила)  Peace

# 16
  • Мнения: 3 219
Обичам много летен ябълков сладкиш със сметана-
Върху ред бишкоти се настъргват 2 ябълки, объркани със малко захар, отгоре се намазва леко подсладена сметана, пак бишкоти и т.н. Най- отгоре се намазва сметана, стържат се пак ябълки и престоява в хладилник 2-3 часа /може и повече, но у нас не издържа/.

# 17
  • София
  • Мнения: 10 860
papi6 твоето предложение задължително ще го направя  Peace Звучи много приятно!   bouquet

# 18
  • Мнения: 147
Да се включа и аз с една лесна рецепта

2 кофички кисело мляко
150-200 гр захар
2 ванилии
2 пак. желатин / Др.Йоткер /
1/2 чаша вода
1/2 ч.ч. счукани орехи
плодове - по желание , може и от компот

Киселото мляко / със стайна температура / се разбърква с ванилията , захарта и орехите .В случай , че използвате пресни плодове , по желание може да пасирате част от тях за цвят. Желатина се разтваря по указанието с водата. Прибавя се към млякото. На дъното на формата се нареждат част от плодовете , всичко останало се смесва и се излива отгоре . Оставя се да се втвърди във фризер или хладилник .
Аз го правих с ягоди , стана чудесно .

# 19
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 958
ще ви следя, голям фен съм на тортички и сладкиши с кисело мляко - по-леки и по-полезни

# 20
  • Мнения: 307
Nelly BgL , направих твоя сладкиш снощи и го оставих в хладилника в кексова форма. Днес сутринта още не беше стегнал и не мога да го обърна върху чиния. Спазих точните пропорции. (Или пък направо се яде от тавата?)

# 21
  • Варна
  • Мнения: 344
Аз правя един много лесен крем с цедено кисело мляко:
2 кофички цедено кисело мляко;
пудра захар
2 ванилии;
2 ябълки;
орехи.

Млякото се подслажда с пудрата захар на вкус, добавят се ванилиите. Ябулките се нарязват на дребни кубчета и се прибавят към сместа. По желание половината от крема може да се оцвети с какао и да се изсипе в купичките на два пласта. Отгоре се поръсва със смлени орехи. Ябълките могат да се заменят с ягоди или банани, или с друг плод.

# 22
  • Мнения: 147
Nelly BgL , направих твоя...........

ако си ползвала желатин на Др Йоткер и млякото не е било ледено студено ...би трябвало да стане ...лично аз го сложих за 1-2 часа във фризера и после го преместих в хладилника ....техниката за изваждане е следната :
с ножче леко го отделяш от формата , в малко по -голям съд слагаш много гореща вода и потапяш тавата /буквално за 1 мин/ и изваждаш веднага , слагаш чинията като капак и обръщаш

# 23
# 24
  • Мнения: 307
Изглежда страхотно.  Peace
Всичко спазих,но не съм го слагала във фризера,направо в хладилника го бутнах. Иначе с ягоди вкусът е страшен.

# 25
  • Мнения: 147
Аз от първи път го докарах , въпреки че не съм голям майстор стана ...не се коси , следващия път ще стане .... Peace

# 26
  • София
  • Мнения: 10 860
Nelly BgL  страхотно изглежда  Peace

Джиджи-биджи и твоят вариант е много приятен, направо супер вкусен ми звучи. И лекичък  Peace

# 27
  • IT
  • Мнения: 187
Най-лесния ягоди с кисело мляко и захар Joy Joy Peace



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт