Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 135
  • Мнения: 11 690

Паниран кашкавал,


дроб,


крилца с картофи,


цяла тенджера кюфтаци по рецептата на Янтра


и печени картофки за тях.

# 136
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 039
Лабрекс, твоя дроб ще го сънувам нощес Flushed
Фея - красоти, цветно и разнообразно Flowers Hibiscus
иланг-иланг, искам и аз такава закуска
Тайне - обожавам карамелизирани праскови
elle.n - при теб винаги е много вкусно

Момичета, днес ядохме шишчета (не бях правила от зимата)


пържени картофи и салата


# 137
  • Мнения: 6 268
тия пържени картофи в оня фритюрник ли са, Сем? Много съм доволна от него. Дали ще го оставя се чудя, защото нямам място къде да държа Simple Smile))
Лабрекс, каква е рецептата на Янтра за кюфтетатта?

 пържени филии закусихме  http://pep-4o.blogspot.bg/2010/01/blog-post_446.html



и обяд Wink чорба от агнешки дреболии http://pep-4o.blogspot.bg/2009/11/500.html



# 138
  • Мнения: 11 690
Лабрекс, каква е рецептата на Янтра за кюфтетатта?

пеп-4о, не, че са нещо много особено, но четох, четох за тях в една от темите, стана ли любопитно и взех та ги спретнах. Доста стават, от половин кг кайма излязоха почти колкото от кг. Вкусни се получават, мекички, харесаха ги моите хора, и на мен ми допаднаха, защото не обичам кюфтета само от месо, твърди и сбити са ми. Направо са икономичен вариант! Ето ги: Пържени кюфтета на Янтра.

Хапва ми се агнешка чорбица Heart Eyes и, ако и sem22 отпусне едно шишче, съвсем ще съм доволна. Simple Smile Салатка сама ще си спретна! bouquet chef bouquet

# 139
  • Мнения: 6 180
Аз съм много зле с кюфтаците. Не помня от колко време не съм направила, нито яла, читави кюфтета.
Едно време купиш кайма, каквато ще да е - кюфтаците вкусни. Сега ако взема кайма, едно че става един мазен и безвкусен бълвоч, с вкус само на подправките, ами и ако си смеля месо или си купя смляно от месарница и овкуся, пак ми се получават като с купената. Вдигнала съм ръце от пържените кюфтета, колкото и да обичам. Дет' се вика, или съм си ги завряла тия ръце у... и съм забравила как се правят кюфтета, което взе сериозно да ме съмнява, или така и не съм улучила читаво месо.
Мъжът ми веднъж направи много вкусни и след последния ми провал, каза че той ще направи пак от вкусните, които е правил. Напазарува си  от същото място каймата, но уви. Кюфтетата от мазнина не се ядяха и имаха само вкус на мазно с подправки.
На скара са друга бира. Там как да е са поносими, ама пържените...
Оплаках се, де. Просто ми се ядат кюфтета Anguished

# 140
  • Мнения: 11 690
Така е с кюфтаците, добре че са подправките. Едно време (преди сто години...... ooooh!), като пържех кайма или месо, или го пека, половината излапвах да опитвам, ама така вкусно миришеше.... Heart Eyes, а сега, ни аромат, ни вкус, не знам какви меса ядем. Peace

# 141
  • Мнения: 6 268

На скара са друга бира. Там как да е са поносими, ама пържените...
Оплаках се, де. Просто ми се ядат кюфтета Anguished

пробвай така http://pep-4o.blogspot.bg/2017/03/blog-post_22.html Откакто видях при Ани почти пържените кюфтета - само така правя, а  като са и малко пържени и милото ги яде.
Благодаря, Лабрекс Simple Smile явно бакпулвера е разковничето там. Ще си карам с горните Smile

# 142
  • Мнения: 2 065
Италиянска манджа с патладжан и маслини

# 143
  • Мнения: 11 690

пеп-4о, гледала съм тая ти рецепта, ама явно съм чела по диагонал. Embarassed И, понеже, правя същите кюфтета, но пържени, не съм я дочела. Сега ще ги пробвам и по твоя начин - запържени и допечени.  bouquet
Иначе вкъщи харесваме и тези ВКУСНИ И СОЧНИ КЮФТЕТА. Peace

Следобедните скоростни банички



# 144
  • Мнения: 4 301
Изглеждат умопомрачително тези банички? Може ли рецепта?  Praynig Потърсих в интернет, но са различни от твоите  Naughty

# 145
  • Мнения: 11 690
Изглеждат умопомрачително тези банички? Може ли рецепта?  Praynig Потърсих в интернет, но са различни от твоите  Naughty

Мишелин, имаше едни пурички или пръстчета в турската кухня, та тези ги провя уж нещо като тях, но не съвсем. Корите бях отворила оня ден за да панирам кашкавал и се оказаха поизсъхнали, не стават да се навиват. Затова на разстлана кора намазвам плънка - сирене, яйце и малко олио, не навивам, а по-скоро нагъвам по дължина, става ивица, широка 7-8 см, режа я на парчета и в тигана. Докато ги правя, олиото се сгорещява. Пържат се за нула време, докато почервенее от едната страна и обръщам. Стават хрупкави, леко мазни, ако не обичаш, може да вадиш на хартиена салфетка готовите, но у нас не им намират кусур и са много вкусни. Обикновено ги правя на много изгладнели, че стават бързо. Дано си ме разбрала, че докато писах, можеше още две чинии да спретна! Simple Smile Просто стават много бързо! bouquet

Да добавя и пуричките, че ги открих. Peace

Последна редакция: нд, 24 сеп 2017, 17:12 от labrex

# 146
  • София
  • Мнения: 6 461
Момичета, страхотни сте!  bouquet Нямаше ме тези дни и сега стъпвам обратно в София и отворих да ви погледна. Разкошни неща виждам, кое от кое по-хубаво. Не съм готвила, топих се в морето, ама не нашето, а онова, тюркоазеното, чистото.... мммда. Там похапнах, не съм за съжаление.. Joy
Скоро ще се включа.  chef

# 147
  • Мнения: 4 301
labrex, тен кю Hug

Малеее, marcheva ,завиждам за морето и за хапването Heart Eyes

От мен едни целувки преди да бъдат "изпечени"

Белтъците останаха от едно тирамису, което не съм снимала обаче. Този десерт ми е любим за момента - сочен и пухкав. И го правя за нула време Grinning Освен това ми остават белтъци и за целувки. С един куршум - два десерта Blush

И едни пилешки хапки с корнфлейкс, рецептата е от съседна тема за 15-минутни рецепти.


# 148
  • сред люляците
  • Мнения: 732
Мишелин , много вкусно изглеждат хапките.

Така е с кюфтаците, добре че са подправките. Едно време (преди сто години...... ooooh!), като пържех кайма или месо, или го пека, половината излапвах да опитвам, ама така вкусно миришеше.... Heart Eyes, а сега, ни аромат, ни вкус, не знам какви меса ядем. Peace

Ммм, това с опитването го познавам и аз... Ела да ме видиш като пържа картофи или свинско  ooooh!
Лабрексче, много вкусно при теб!

Сем, страхотни шишчета! И у нас биха се зарадвали на такива, че и аз не съм правила от... не помня откога  Mr. Green

Най-накрая и аз ги направих тия круфини. Отгога им се каня, ама да ме пита човек защо. Толкова са хубави!
http://ilrai.blogspot.bg/2017/09/blog-post_24.html



Последните 2 буркана от туршията с мед  http://ilrai.blogspot.bg/2015/10/blog-post_10.html



Едно много, много вкусно заешко с чери домати http://ilrai.blogspot.bg/2017/09/blog-post_23.html



и Свинска кавърма с гъби на фурна.  http://ilrai.blogspot.bg/2017/09/blog-post_22.html



# 149
  • София
  • Мнения: 1 202
Скрит текст:
Мишелин , много вкусно изглеждат хапките.

Така е с кюфтаците, добре че са подправките. Едно време (преди сто години...... ooooh!), като пържех кайма или месо, или го пека, половината излапвах да опитвам, ама така вкусно миришеше.... Heart Eyes, а сега, ни аромат, ни вкус, не знам какви меса ядем. Peace

Ммм, това с опитването го познавам и аз... Ела да ме видиш като пържа картофи или свинско  ooooh!
Лабрексче, много вкусно при теб!

Сем, страхотни шишчета! И у нас биха се зарадвали на такива, че и аз не съм правила от... не помня откога  Mr. Green

Най-накрая и аз ги направих тия круфини. Отгога им се каня, ама да ме пита човек защо. Толкова са хубави!
http://ilrai.blogspot.bg/2017/09/blog-post_24.html



Последните 2 буркана от туршията с мед  http://ilrai.blogspot.bg/2015/10/blog-post_10.html



Едно много, много вкусно заешко с чери домати http://ilrai.blogspot.bg/2017/09/blog-post_23.html



и Свинска кавърма с гъби на фурна.  http://ilrai.blogspot.bg/2017/09/blog-post_22.html





С какво бутер тесто ги направи и ако може да споделиш колко е диаметъра на формите за мъфини ☺БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !

Последна редакция: пн, 25 сеп 2017, 13:49 от bubanka

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт