Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 375
  • София
  • Мнения: 9 397
 Лабрекс, как така , как никога не си правила такова.Аз го знам от едно време, печех пълни тави,на три реда във фурната, после затварях в буркани, за зимнина.После спрях да правя зимнина и го бях забравила, майка ме подсети, че беше си направила и ме почерпи.И като се сетих за вкуса, започнах пак да правя, но за ядене, не за затваряне.

Да си добавя пастата с бульон, зеленчуци и ребърце.

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 14:25 от Тайна

# 376
  • Мнения: 10 724
Лабрекс, как така , как никога не си правила такова.Аз го знам от едно време, печах пълни тави,на три реда във фурната, после затварях в буркани, за зимнина.После спрях да правя зимнина и го бях забравила, майка ме подсети, че беше си направила и ме почерпи.И като се сетих за вкуса, започнах пак да правя, но за ядене, не за затваряне.

Тайне, не съм. И като зимнина не си го спомням. Майка много обича син домат пържен и залят с чеснов сос от магданоз, оцет и олио. Аз пък не го долюбвах и съм готвила син домат, ако някой поиска - на някаква гръцка мусака, също много вкусна, но доста трудоемка, пържила съм ги и май това е. А, печени за кьопоолу също. И, когато преди години май newsm78, показа тая рецепта, си казах, че трябва да я приготвя, но едва сега го направих. Изобщо тия дни откривам прелестите на прости, но пък много вкусни манджички. Картофената супа на Меганс, вече трети път я правя, на всички харесва. То у нас е така, като ни хареса нещо, се прави до втръсване. Правила съм картофена супа, но повечето пъти крем супа. А нейната става много вкусна. Може да е простичка рецептата, ама на, не съм варила по тоя начин картофена супа. Та и с твоята рецепта същата работа. Peace Ама съм си ги записала и двете при най-любимите! Simple Smile bouquet

# 377
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 900
sem22,може ли рецептата за ориза със зеленчуците?
sisi72 -от доста години правя ориз само в "рисоварка". А ето и рецептата
Скрит текст:
Запържвам глава лук в масло, прибавям 1 мерна чашка (от уреда) макаронено изделие "Критараки" -
 омаслявам; прибавям 1 м.чашка измит ориз - разбърквам и него и всичкото това изсипвам в рисоварката. В нея предварително съм сложила - задушено само с вода и изцедено зеле; замразени зеленчуци "американ снакс"-те съдържат грах, морков и царевица; добавям 1 сл вегета, черен пипер и студена вода 2,5 мерни чашки При мен ориза винаги търпи вариации - можеш да добавиш пресна чушка, чесън, гъби - въобще зеленчуците са по желание или?! според Азиатското му название - в различните райони добавят различен "пълнеж" и подправки

Тайне - и на мен очите ми останаха в рибката
Лабрекс - патладжан с доматен сос -МММ, едно любимо ястие.
Искам пастет, печена тиква, сладкиш с круши, донати, пържени содени панделки, шоколадов еклер и.......от всичко по малко Astonished

* постен боб


* пица


правих и мляко с ориз, но остана не снимано (че само две купички и докато се усетя.....то изчезнало)

Успешна и щастлива седмица момичета

# 378
  • София
  • Мнения: 9 397
А да, писах го едно време в някакъв раздел за любими рецепти,само авторите можеха да пишат в своята си тема, но снимките изчезваха и зарязах.Сега дори не знам има ли го този подфорум. newsm78  Иначе и аз обичам простичките ястия, с малко продукти, но пък много вкусни.

Сем, ще ми повярваш ли  Joy,че даже не съм я опитала тази риба, правя я на дъщерята за диетата.Днес за нея на фурна пак ципура и пекох.

# 379
  • USA
  • Мнения: 535
Обожавам патладжан, може ли рецептата за този, показан от Лабрекс, на Тайна Heart Eyes
От мен една тортичка, първи опит за "огледална глазура", почти успешен Wink



# 380
  • София
  • Мнения: 9 397
Ето как съм го описала преди години.Може и отгоре да поръсиш с малко олио.Доматите може да ги смелиш, вместо да ги стържеш.

Цитат
Обелвам патладжана на 4  места (ивици), нарязвам го на кръгчета дебели по 2 см, посолявам, изцеждам и редя на намазаното с олио дъно на тавата, после заливам с настъргани домати, сол,малко млян черен пипер, чесън на скилидки, слагам поне две главички и бутам във фурната на 200 градуса.Пека ,докато се изпари водата и се сгъсти! Лесно и вкусно е. Патладжана става като масло.Който обича,може да добави накрая и пресен магданоз!

# 381
  • Мнения: 5 825
Здравейте   От днес за утре - пилешки дробчета и месо сгъби и карамелизиран лук http://pep-4o.blogspot.bg/2015/07/blog-post_8.html

От днес за днес  Simple Smile пилешки дробчета в прошуто със сотирани картофи http://pep-4o.blogspot.bg/2017/07/blog-post_29.html

От предните дни пиле с ориз

и пици http://pep-4o.blogspot.bg/2017/01/blog-post.html

# 382
  • Мнения: 10 724
Ето как съм го описала преди години.Може и отгоре да поръсиш с малко олио.Доматите може да ги смелиш, вместо да ги стържеш.

Цитат
Обелвам патладжана на 4  места (ивици), нарязвам го на кръгчета дебели по 2 см, посолявам, изцеждам и редя на намазаното с олио дъно на тавата, после заливам с настъргани домати, сол,малко млян черен пипер, чесън на скилидки, слагам поне две главички и бутам във фурната на 200 градуса.Пека ,докато се изпари водата и се сгъсти! Лесно и вкусно е. Патладжана става като масло.Който обича,може да добави накрая и пресен магданоз!

Аз да добавя само, че използвах 3 бурканчета от нарязаните за зимата домати. Само домати режа на дребно, те си пускат сок, леко посолявам и стерилизирам за кратко. Страхувах се да не стоят на парчета, но си станаха чудесно. И, да, отгоре също полях с малко олио, защото ми се стори само подмазаната тавичка недостатъчно, но това е както човек си прецени. И, да, наистина като масло станаха парченцата патладжан. Heart Eyes Peace

SkyBlue, такива  Shocked ги ококорих на синята торта, разкошно изглежда! Ей, голяма си майсторица!  chef bouquet

# 383
  • Мнения: 1 497
Не спирам да примлясквам...ммммм вкусотии и красоти bouquet
А сега да видим,кой ще си познае рецептата в мое изпълнение?

bouquet Heart Eyes Hug(Изварените вкусотийки на Labrex)

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 23:58 от denyil

# 384
  • Плевен
  • Мнения: 301
Мили дами, показвам ви едни мекици с кашкавал и сирене, правени по нощите....
Това е нещото, което опорочи диетата ми...



# 385
  • Лудогорието
  • Мнения: 139
Скрит текст:
Лабрекс, как така , как никога не си правила такова.Аз го знам от едно време, печах пълни тави,на три реда във фурната, после затварях в буркани, за зимнина.После спрях да правя зимнина и го бях забравила, майка ме подсети, че беше си направила и ме почерпи.И като се сетих за вкуса, започнах пак да правя, но за ядене, не за затваряне.
[/spoiler]
Тайне, не съм. И като зимнина не си го спомням. Майка много обича син домат пържен и залят с чеснов сос от магданоз, оцет и олио. Аз пък не го долюбвах и съм готвила син домат, ако някой поиска - на някаква гръцка мусака, също много вкусна, но доста трудоемка, пържила съм ги и май това е. А, печени за кьопоолу също. И, когато преди години май newsm78, показа тая рецепта, си казах, че трябва да я приготвя, но едва сега го направих. Изобщо тия дни откривам прелестите на прости, но пък много вкусни манджички. Картофената супа на Меганс, вече трети път я правя, на всички харесва. То у нас е така, като ни хареса нещо, се прави до втръсване. Правила съм картофена супа, но повечето пъти крем супа. А нейната става много вкусна. Може да е простичка рецептата, ама на, не съм варила по тоя начин картофена супа. Та и с твоята рецепта същата работа. Peace Ама съм си ги записала и двете при най-любимите! Simple Smile bouquet


Лабрекс, каква е тази картофена супа на Меганс?!  А, патладжаните много интересно и лесно приготвени, вкусни ли са?!

# 386
  • София
  • Мнения: 9 397
Невин, ако обичаш патладжан и домати, опитай го.На мен ми е вкусен, а и други са ми казвали,че им е харесало.

# 387
  • Мнения: 626
И от мен едни мекици. Много пухкави и меки Heart Eyes

# 388
  • Лудогорието
  • Мнения: 139
Невин, ако обичаш патладжан и домати, опитай го.На мен ми е вкусен, а и други са ми казвали,че им е харесало.

Много обичам, Тайна и на мен ми се струва, че ще бъдат много вкусни. 

# 389
  • Мнения: 5 825
Мили дами, показвам ви едни мекици с кашкавал и сирене, правени по нощите....
 
много обичам такива мекици  Heart Eyes

бобеца  за утре  готов  Laughing  че следва два дълги работни

и подготовка на коледната украса  Mr. Green http://pep-4o.blogspot.bg/2010/01/blog-post.html

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт