Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 525
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 066
Може ли да споделиш как точно направи ориза по китайски ...аз онзи ден също правих.А пуешкото бутче откъде и на каква цена го купи ....искам и аз да си взема за пюре на малкия 
mihaela(n)koko - предполагам че мен питаш? Живея в......Норвегия Flowers Hibiscus; така че отговора за пуешките бутчета е излишен. А за ориза - ето ти  рецептата
Скрит текст:
НО.......АЗ ПОЛЗВАМ  уред за варене на ориз ( riscook). Иначе и аз не съм му майстор. Ползвам най-обикновен ориз!!! И повярвай ми купуването на такава рисоварка си струва парите. Ние правиме почти всеки ден. Сина ми ориз в друг вид въобще не яде, а такъв може да яде всеки ден.
Аз съм ползвала почти всички азиатски рецепти за ориз, дори и от турската кухня. Повярвай ми - почти няма никаква разлика. Или ако я има - ТО тя е в подправките или в зеленчуците.
И така, как го правя аз:
продукти : аз имам голяма рисоварка с обем от 3лт. ; в нея си има дозаторна чашка.
* искам да  кажа още, че не слагам чист ориз; а е ориз и критараки 50:50
 **за да видиш какво е критараки (в случай че не знаеш, за което се съмнявам), просто потърси в Гугъл, там ще ти излезат снимки. Има го в България - критараки е гръцко наименование на тип макарони като ориза на форма.
Можеш да сложиш само ориз, но с критараки е мнооого по-вкусно! - поне за нас.
значи......
1 чашка критараки + 1 чашка ориз + 1 средно голяма глава кромид лук (аз понякога слагам и две) + замразени зеленчуци микс (царевица, грах, моркови) + зеле + чушка + сол + 50 гр масло (може 50:50 с маргарин - но НЕ олио) +1 сл вегета + сол + черен пипер + 2,5 мерителни чашки вода (понякога слагам и пасиран чесън)
** по този начин с тези продукти най ни харесва. Ако нямаш всичките, то микса е задължителен; всичко обаче е въпрос на вкус.
** правила съм и с гъби - но не; слагала съм дребни скариди - да

приготовление:
- лука режа на полумесеци; чушката на ивици;
- микса заленчуци слагам предварителна да се размразят - количество винаги на око, но за тази доза около 2 чч
- зелето също го оставям да ми се размрази (аз вземам една зелка, нарязвам я и я задушавам само с вода докато се изпари напълно; после в 1-2 пакета и във фризера. Винаги вземам и от него на око
*зелето, чушката и микса слагам направо в уреда
- слагам в тиган мазнината и лука , посолявам леко и оставям лука да стане стъклен и да омекне - на среден огън
- през това време измивам ориза - да потече бистра вода
- след като лука е готов, прибавям критараки-то и го обръщам в мазнината
- добавям и ориза и него обръщам и всичко това изсипвам в уреда.
- добавям черен пипер, вегетата и водата
*** включвам уреда и той сам си се готви
** ако слагаш гъби - предварително ги сварявам и нарязвам и слагам направо в уреда
** ако слагаш скариди - те също се варят в подсолена вода и когато изваждаш ориза в платото -просто ги покриваш с него.
Това е. Ако има нещо - питай. Да ви е сладко.

# 526
  • ВАРНА
  • Мнения: 2 324
 Вита баница

# 527
  • София
  • Мнения: 10 782
Закуска и хек ,като консерва Ропотамо.



# 528
  • Мнения: 540
sem22 Добре заварила! Simple Smile Страхотни неща си наготвила, но за съжаление си ми малко далечко да ти дойда на гости WinkStuck Out Tongue

# 529
  • София-Младост
  • Мнения: 13 935
Супа от джолан

# 530
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 066
sem22 Добре заварила! Simple Smile Страхотни неща си наготвила, но за съжаление си ми малко далечко да ти дойда на гости WinkStuck Out Tongue
Аааа, не съм далече Flushed Виж какви партита завихряме ТУК всеки ден. Tada Има от всичко - на кой, каквото душата му пожелае.

Днешното ни меню - заек (нъц, подарък ми е) Аз не се престраших да дам такава сума - но синовете ми направиха изненада.Gift Heart За голямо мое съжаление снимката някак си излезе ??? (явно съм мръднала при снимането), а после  нямаше какво да снимам. Disappointed Relieved
* закуската - пиде и палачинки




* тирамису


* за вечеря - скара- шишчета, кюфтета; и пържени картофи, салата

# 531
  • Мнения: 1 216
Свински хапки + макарони със сирене  (mac&cheese)

# 532
  • Мнения: 2 229
Въздушни бухти(оладьи)

на вкус много ми харесаха,леко ги препекох,но ...свършиха

# 533
  • Мнения: 7 733
Сладкиш с круши

# 534
  • DE
  • Мнения: 923
Гледам днес-чинията с чевапчичи(така се казват тук в немско) се опразнилa:)
-------------
Чили кон карне днес

# 535
  • София
  • Мнения: 6 635
Та така, аз вече съм я записала тази рецепКа, много ми харесва, но да питам още сега, че може би през седмицата да ги врътна , дали маслото мога да го добавя много меко, да не е разтопено, че по трудно смятам ще ми се върти в миксера. Благодаря ти!

Лабрекс, рецептата "Ромовая бабка е подобна на това което съм приготвила, разгледах го, разликата е в това, че не е обяснено точно колко да се измесва, то не е и измесване , а силно разбъркване, ако е на ръка  и силно размесване също с миксер. Минутите са изключително важни, а те са около 20 мин,  за да се получи този вид тесто, то е точно като дъвка, силно еластично. Не бях попадала на такъв вид тесто, интересно е и затова го пробвах. Доволна съм много, защото е изключителен сладкиш и страшно ефектен .

За днес беше , то има и още и за утре, Супа - топче и Пълнени червени чушки с кайма. Много ги обичам. Врътнах и една "Торта Гараш" - охлажда се , утре ще ви я покажа, а и сега нямам шамфастък за декорация. Рецептата е превъзходна, не бях случвала на такава. Крема е точно като крем за плезир, а масло в него  - няма. Ако съм успяла и хрупкави блатове да направя ... ще видим.

# 536
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 066
Гледам днес-чинията с чевапчичи(така се казват тук в немско) се опразнилa:)

matze - моля да ме извиниш, ако коментара ми за "чевапчета -та" те е засегнал. Аз помислих, че в бързината на клавиатурата си натиснала друг бутон. Не знаех, че в немско имат такова наименование.

# 537
  • Den Haag
  • Мнения: 1 464
marcheva14
Може ли рецептата за Туршия "Златанова"?

# 538
  • Мнения: 6 508
Та така, аз вече съм я записала тази рецепКа, много ми харесва, но да питам още сега, че може би през седмицата да ги врътна , дали маслото мога да го добавя много меко, да не е разтопено, че по трудно смятам ще ми се върти в миксера. Благодаря ти!
Още в началото, като започне да бърка тестото го добавяй, че тестото е твърдо и няма да стане да го добавяш после. Опция според мен е да не добавяш всичкото брашно, а на порции и ако видиш, че се затормозява миксерът, да го извадиш и доомесиш на плота. Но не знам и как се справя миксер с тестото. В пекарната е твърдо тесто и при добавяне на маслото, омеква постепенно. Ако се добавя на ръка на плота, става едно леко мазало и се пързаля тестото и по-трудно поема мазнината, но при продължително месене омеква и поема маслото. Най-лесно става в пекарна, най-трудно на плота. С миксера не съм пробвала.Само предполагам.

# 539
  • София
  • Мнения: 6 635
marcheva14
Може ли рецептата за Туршия "Златанова"?

Може, разбира се, що да не може. Излизат точно 6 буркана при мен, напълно достатъчно са ми.
http://recepti.gotvach.bg/r-82440-Лесна_туршия_Златанова_(със_зеленчуци_по_избор)

..............................
......................Още в началото, като започне да бърка тестото го добавяй, че тестото е твърдо и няма да стане да го добавяш после. Опция според мен е да не добавяш всичкото брашно, а на порции и ако видиш, че се затормозява миксерът, да го извадиш и доомесиш на плота. Но не знам и как се справя миксер с тестото. В пекарната е твърдо тесто и при добавяне на маслото, омеква постепенно. Ако се добавя на ръка на плота, става едно леко мазало и се пързаля тестото и по-трудно поема мазнината, но при продължително месене омеква и поема маслото. Най-лесно става в пекарна, най-трудно на плота. С миксера не съм пробвала.Само предполагам.
Ползвам Кенууд, всичко омесвам там. Ще го пробвам

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт