Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 585
  • USA
  • Мнения: 667

Пък, щрудела винаги ми е сух, а го работя със сурови настъргани ябълки, ама си имам тайна и няма да ви я кажа, защо е сух... фръц.
 Претенции за автентичност на тортата Гараш - нямам. Важното е, че обрах точките, пък колко е истинска, ами истинска е пък,  пак фръц. Не я правете.  Освен това е около 1/2 кг шоколад... мда.
marchеva, не съм искала да те засегна, дори много ми харесва всичко, което споделяш и често търся твои рецепти в "готвача"
Разсмя ме с твоето "фръц" обаче Laughing Joy Сега ако кажеш и тайната за щрудела, цена няма да имаш Heart Eyes

# 586
  • ВАРНА
  • Мнения: 2 230
Шунка с пушено месо

# 587
  • Мнения: 335
Здравейте, включвам се и аз с едни банички и ябълкова пита (http://ilrai.blogspot.bg/2015/10/blog-post.html?m=1)




# 588
  • Мнения: 4 301
Снощната вечеря: свински ребърца с картофи, приготвени в слоу кукъра...

Последна редакция: чт, 02 ное 2017, 10:12 от Мишелин

# 589
  • Мнения: 540
Здравейте момичета Simple Smile Винаги ме вдъхновявате с вашите вкусотий Simple Smile Аз скромно искам да ви покажа първия си опит за домашно крема сирене Филаделфия - изключително успешен смея да твърдя Simple Smile

# 590
  • Мнения: 728
Може ли рецепта за крема сиренето?

# 591
  • Мнения: 540
Разбира се - 400 гр. заквасена сметана, 125 гр. кисело мляко и щипка сол. Всичко се разбърква до гладкост и се изсипва в тензух, стяга се и се оставя в гевгир през нощта да се стегне и отцеди (хубаво е да се сложи нещо тежко отгоре върху вързопчето) Това, което виждате е половин доза за проба. Не вярвах, че ще стане, но уви Simple Smile Отдавна си търсех рецепта за крема сирене, за да не купувам пълните с химия.

# 592
  • София
  • Мнения: 6 458
[....................]
marchеva, не съм искала да те засегна, дори много ми харесва всичко, което споделяш и често търся твои рецепти в "готвача"
Разсмя ме с твоето "фръц" обаче Laughing Joy Сега ако кажеш и тайната за щрудела, цена няма да имаш Heart Eyes
Ти пък да се засегна, абсурд за такива глупости да се засягам, молА  ти се!  Жалко че през екрана така излиза, нивгаш не мога да се засягам от такива неща, не! До момента, а аз съм от доста години вече тук , само една потребителка я направих на салата, но тя си го заслужаваше. Реши, че може да ме погребе преждевременно , ама нъцки, оцелях и все още живея, шавам, и мисля още малко да пошавам.  Mr. Green
Приключих с лиричното отклонение.  Wink
Та да си дойдем на думата за щруделчето, ами настъргвам ги сурови, но никога не поставям захар в тях, защото ще се отдели сок, а ги ръся в/у корите, посипвам с галета, около 1 с . л.,  със захар , около 2 с.л.,  стафиди,  канела и орехите. Завивам. Така остава сух, хрупкави кори,  е следващите дни вече не е така сух, разбира се, ама вече и го няма, свършил е.

SimPlisitY, много добра идея за крема сиренето. Не съм пробвала, но щом си доволна може и да го спретна. Отивам да си купя марля или тензух, вкара ме в приключение, къде да търся тензух?? Работя в центъра, но такива магазини около мен няма.
 

# 593
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 603
SimPlisitY, много добра идея за крема сиренето. Не съм пробвала, но щом си доволна може и да го спретна. Отивам да си купя марля или тензух, вкара ме в приключение, къде да търся тензух?? Работя в центъра, но такива магазини около мен няма.

marchеva14     Аз ползвам за  цедене марля, продават в аптеките - по спомен 1 кв.м е в опаковка.

Продължавайте да ми радвате окото пчелички неуморни   Hug Hug Hug

# 594
  • Мнения: 11 666
Скрит текст:
[....................]
marchеva, не съм искала да те засегна, дори много ми харесва всичко, което споделяш и често търся твои рецепти в "готвача"
Разсмя ме с твоето "фръц" обаче Laughing Joy Сега ако кажеш и тайната за щрудела, цена няма да имаш Heart Eyes
Ти пък да се засегна, абсурд за такива глупости да се засягам, молА  ти се!  Жалко че през екрана така излиза, нивгаш не мога да се засягам от такива неща, не!
До момента, а аз съм от доста години вече тук , само една потребителка я направих на салата, но тя си го заслужаваше. Реши, че може да ме погребе преждевременно , ама нъцки, оцелях и все още живея, шавам, и мисля още малко да пошавам.  Mr. Green
Скрит текст:
Приключих с лиричното отклонение.  Wink
Та да си дойдем на думата за щруделчето, ами настъргвам ги сурови, но никога не поставям захар в тях, защото ще се отдели сок, а ги ръся в/у корите, посипвам с галета, около 1 с . л.,  със захар , около 2 с.л.,  стафиди,  канела и орехите. Завивам. Така остава сух, хрупкави кори,  е следващите дни вече не е така сух, разбира се, ама вече и го няма, свършил е.

SimPlisitY, много добра идея за крема сиренето. Не съм пробвала, но щом си доволна може и да го спретна. Отивам да си купя марля или тензух, вкара ме в приключение,
къде да търся тензух?? Работя в центъра, но такива магазини около мен няма.
 

marchеva, на глас ме разхили със салатата!  Joy От аптека си купи марля, имаше едни големи пакети с метри марля вътре, не тия нарязаните, режеш си колкото ти трябва, сгъваш Одве-Отри (ама я как се сетих за израза! Simple Smile) и цедиш квот си искаш. ММ най-често кисело мляко за салатите си. Simple Smile Peace

# 595
  • Мнения: 540
Аз ползвам тензухена пелена от на детето като беше бебенце Grinning Иначе и тези от аптеките стават Simple Smile

# 596
  • Мнения: 2 055
Големи сте подстрекателки,значи... bouquet
Пурички с тикваоще са топли и затуй кадрото е без пудра захар.

Последна редакция: чт, 02 ное 2017, 17:09 от denyil

# 597
  • София
  • Мнения: 6 458
Да бре, другарки, в аптеката се продава, а тя ми е под носа, слизам и купувам...ясно, ще се прави и крема-сирене, само това не бях забърквала. Благодаря ви!  bouquet

Аз ползвам тензухена пелена от на детето като беше бебенце Grinning Иначе и тези от аптеките стават Simple Smile
Ооооо, кога е било това за мен, нямам спомен вече.  Simple Smile

Тиквените пурички са много хубави!   bouquet

.......................

marchеva, на глас ме разхили със салатата!  Joy
А, що се хилиш, истина си е.  Simple Smile Искаше да ме погребе, ама на, аз съм инат и си останах. Ще се мъча още, мъка ,мъка... Simple Smile
Довечера ще ви прегледам. Да снимате , ей.! Отивам да поработя малко, не че има нещо, ама да се помотам. Wink

# 598
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 036
Привет девойки мили Flowers Bouquet От днес няколко дни ще съм сама и....няма да готвя - УРА!
Но да отговоря на питането на Марчева
* кефирено тесто - вместо мляко слагам кефир - така тестото става леко хрупкаво (не е както хлебното) и за питки и пирожки е великолепно. Също и за пици.
* Марля или тензух на метър ще намериш обезателно в магазините за шивашки материали!!!! По спомен имаше един магазин на женския пазар (някъде към завоя на трамвая на ул. Борис ?! ) Там продават и разни платове за спално бельо и т.н. Но моя спомен е от 2011 година - надявам се да не се е закрил магазина. С тензух е по-добре според мен, че марлята ти трябват няколко слоя!

# 599
  • Мнения: 6 250
matze,  много са вкусни рошковците, нали Simple Smile  току що разбърках една голяма тава и ще позамразя малко бройки.
Тривиално и набърже Simple Smile
Супа топчета http://pep-4o.blogspot.bg/2009/12/blog-post_29.html


и бледолик ориз с глиган. http://pep-4o.blogspot.bg/2010/02/blog-post_07.html
Хубава вечер!


ПП: Сетих се, че отдавна не съм виждала миддко по темите. Някой да е? Надявам се е добре.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт