Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 600
  • Мнения: 906
Разбира се - 400 гр. заквасена сметана, 125 гр. кисело мляко и щипка сол. Всичко се разбърква до гладкост и се изсипва в тензух, стяга се и се оставя в гевгир през нощта да се стегне и отцеди (хубаво е да се сложи нещо тежко отгоре върху вързопчето) Това, което виждате е половин доза за проба. Не вярвах, че ще стане, но уви Simple Smile Отдавна си търсех рецепта за крема сирене, за да не купувам пълните с химия.
Благодаря Flowers Hibiscus

# 601
  • София
  • Мнения: 7 250
Пуешки филенца с майонеза, моцарела и чедър.

# 602
  • Мнения: 2 937
Ооо и аз правя домашно крема сирене. Само че с мая за сирене. Става върхът и в нас само такова се консумира, даже и вместо обикновено сирене. Него го купуваме само ако ще се прави баница. Аз съм си взела от Кауфланд комплект мая за сирене с цедило (лятото в нашия град беше 4-5лв). Рецептата която аз ползвам е следната: 2л прясно мляко, 2 равни с.л. сол, 2-3с.л. кисело мляко и 8-10 капки мая за сирене. Варя млякото и го оставям да изситине до към 50градуса (имам термометър, но без трябва да е като за подкваса), прибавям солта и киселото мляко с разбърканите капки мая. Вкарвам тенджерата във фурната на топличко до сутринта. На сутринта застилам цедилото в един гевгир и изливам тенджерата с подквасата вътре (между другото на сутринта млякото в тенджерата изглежда рядко, като кисело мляко, но не е за притеснение). Та като го изсипя, завързвам хубаво (по-точно завивам свободните краища) да се отцеди. Затискам с нещо тежко отгоре да ускоря процеса на отцеждане. След 2-3 часа имам към половин кг сирене крема. Много е хубаво на вкус и на сол и на всичко. Който има време и консумирате в къщи, пробвайте.

# 603
  • Мнения: 7 900
Вкусни канелони с грозна снимка

# 604
  • Мнения: 2 311
Пилешки жулиени с лук
Ориз с праз,гъби и маслини
Напудрени пуричките с тиква

# 605
  • Плевен
  • Мнения: 308
Ама наистина сте подстрекателки. Много апетитни са тези пурички и рогчетата, и сладкиши.... Blush
Това е от снощи:

# 606
  • София
  • Мнения: 1 306
Какво е това до картофките ?

# 607
  • Плевен
  • Мнения: 308
Какво е това до картофките ?
Свинско задушено с лук и доматено пюре.

# 608
  • Мнения: 7 900
Щрудел с крем





Пет пъти редактирам и все ми публикува първата снимка изрязана.

# 609
  • София
  • Мнения: 1 306
Какво е това до картофките ?
Свинско задушено с лук и доматено пюре.
Може ли да кажете как се прави ?

# 610
  • София
  • Мнения: 11 066

# 611
  • Пловдив
  • Мнения: 679
От мен едно хлебче със семенца.

# 612
  • Варна
  • Мнения: 190
Зарибихте ме с тези прекрасни щрудели и тиквеник....отивам за тиква/ябълки....
От мен супичка,пилешки дробчета,крилца,бутчета,пълнени фенери с ориз и пържолки













# 613
  • София/Испания
  • Мнения: 774
megansg,какво е пълнени фенери с ориз?Може ли рецептата?

# 614

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт