Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 септ. 2017, 15:26 ч.

Здраве от първата стъпка с Piedo

 • 7 860
 • 132
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1
Стъпалото е една от най-претоварените и подценявани части на човешкото тяло. Човек прави на ден около 8-10 000 крачки. За един живот това прави четири пъти обиколка на Земята. Стъпалото може да е скромно, но благодарение на сложната му конструкция ходим изправени – един от важните отличителни белези на човешкия род. Краката ни правят толкова много за нас, а какво правим ние за тях?  

Каква е функцията на ортопедичните стелки?Задачата на стелките е да подобрят удобството на обувките  и да подпомагат правилната стойка на тялото. Удачно подбраната ортопедична стелка поддържа свода, поглъща удара върху стъпалото, омекотява стъпването и преразпределя натоварването. В комбинация с подходящи обувки, стелките помагат за воденето на активен и пълноценен начин на живот.

Какъв тип е вашият свод и от какво се нуждаете?
                        
Определянето на вашия тип свод е важно, защото хората с плоскостъпие имат съвсем различни потребности по отношение на обувките от тези с висок свод. С помощта на компютърната диагностика на стъпалото в магазини Piedo можете бързо да научите какъв тип е вашият свод. Познанието за стъпалата ви и техните нужди ще ви улесни в избора на обувки и стелки, с които да се чувствате добре през целия ден.

Нисък свод (плоски стъпала)
Около 20% от хората са с нисък свод.
Тези стъпала са по-гъвкави и податливи, сводът е слабо оформен. Поради падането на свода стъпалото може да допира пода почти изцяло. Затова и обикновено отпечатъкът при компютърна диагностика показва стъпалото в почти цялата му площ. Вие имате нужда от поддръжка на свода. Добрата новина е, че с подходящо подбрани обувки и стелки можете да постигнете подобряване на стойката на тялото, да се предпазите от  болки и травми и да водите активен и пълноценен живот.

Среден свод
Около 60% от хората са със среден свод. Тези стъпала най-често са умерено гъвкави и сводът е ясно оформен. При диагностика стъпалото оставя отпечатък, равен на около половината от зоната на свода и ясно очертани предна част и пета. При хора със среден свод са възможни болезнени състояния като болки в петите или възглавничките и те са най-често свързани с претоварване и носене на неподходящи обувки. Вие можете да се погрижите отлично за вашите стъпала, като им осигурите допълнително омекотяване, поглъщащи удара стелки и обувки с добра поддръжка.

Висок свод
Около 20% от хората са с висок свод.
В сравнение с останалите стъпалата с висок свод са най-малко гъвкави. Компютърната диагностика показва отпечатък основно на петата и възглавничките и малко от зоната на свода поради факта, че сводът е с по-голяма извивка и има малък допир със земята. В резултат натоварването на петата и възглавничките е по-голямо. При ходене и тичане стъпалата ни поемат най-много от удара върху земята. С високи сводове вие имате по-малка повърхност, която да поеме този удар, затова възглавничките и петите ви са подложени на повишено натоварване. Това може да причини болки в петите, напрежение в свода, плантарен фасцит, омазоляване, деформитети на пръстите. С добре подбрани обувки и стелки вие можете да осигурите допълнителна опора на свода, за да се разпредели натоварването върху по-голяма площ и да облекчите претоварените зони.

Как помагат стелките Lynco?                        
Lynco са най-продаваните стелки в света. Марката излиза в САЩ през 1980 г. Оттогава непрестанно се развива и обогатява с нови модели и технологии. Днес Lynco са препоръчвани от лекари и специалисти в целия свят и са признати за марка №1 на пазара на ортопедични стелки.
Магазини Piedo предлагат най-модерната технология за компютърна диагностика на стъпалото. Тя е безплатна и не ви обвързва с покупка. Разгледайте и секцията с Често задавани въпроси.Включете се в дискусията на BG-Mamma и магазини Piedo и отговорете на нашите въпроси:
1. Използвали ли сте някога стелки? Ако да, усещате ли чрез тях облекчение?
2. Прекарвате ли по-голямата част от деня си в движение, или работата ви е свързана с по-продължително седене?
3. По какъв начин осигурявате удобство и комфорт на краката си?

Трима от участниците, които се включат в дискусията в периода 18 септември - 1 октомври, ще получат възможността да изпитат ненадминатия комфорт на ортопедичните стелки Lynco®.

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 15:27 от Редактор**

# 1
 • Варна
 • Мнения: 334
1. Използвали ли сте някога стелки? Ако да, усещате ли чрез тях облекчение?  - Не, не съм ползвала никога ортопедични стелки, само стандартните с цел уплътняване на обувката
2. Прекарвате ли по-голямата част от деня си в движение, или работата ви е свързана с по-продължително седене? Работата ми е свързана с дълго седене на бюро
3. По какъв начин осигурявате удобство и комфорт на краката си? Единственото, което правя е да си вдигам краката за 10 мин като се прибера от работа и да се опитвам да нося удобни обувки

# 2
 • sofia
 • Мнения: 1 037

1. Използвали ли сте някога стелки? Ако да, усещате ли чрез тях облекчение?  - Ползвала съм ортопедични стелки, но не съм усещала облекчение, може би защото не съм била постоянна в носенето им.
2. Прекарвате ли по-голямата част от деня си в движение, или работата ви е свързана с по-продължително седене? По-голямата част от ежедневието ми е свързана с движение.
3. По какъв начин осигурявате удобство и комфорт на краката си? Правя когато се сетя масаж и баня със соли на стъпалата.

# 3
 • Мнения: 1 180
1. Не съм ползвала стелки, в момента съм си взела едни, но още не съм се наканила да ги ползвам.
2. Цял ден съм седнала, затова в обедната почивка компенсирам и се движа максимално.
3. На работа се събувам понякога обувките, особено когато съм на токчета, вкъщи задължително след като се прибера ги обливам със студена вода, ходя когато мога боса (вкъщи и на двора, живеем в къща).

# 4
 • Мнения: 1 930
1. Използвали ли сте някога стелки? Ако да, усещате ли чрез тях облекчение?

Не съм използвала стелки до сега, въпреки че според нашия ортезист трябва, защото съм с висок свод на ходилото. Нося обувки на висок ток и за това не мога да ползвам стелки.

2. Прекарвате ли по-голямата част от деня си в движение, или работата ви е свързана с по-продължително седене?

Всеки ден е различно в зависимост от ангажиментите ми.

3. По какъв начин осигурявате удобство и комфорт на краката си?
Удобни обувки и качествена козметика за крака.

Да допълня, че синът ми носи специални индивидуални стелки поради "халтавост" на ставите. Когато  се случи да пропусне да ги премести в обувките, с които е обут в момента, се оплаква от болки в краката. Хубаво би било да има няколко чифта стелки, които да си стоят в обувките, но не можем да си позволим повече от един чифт и се налага да ги мести.

# 5
 • Бургас
 • Мнения: 657
Не, не съм използвала стелки. Работата ми е свързана с постоянно почти 12 часово седене и краката ми вечер са като отекли от липсата на кръвообръщение, а за петите да не говорим че са набити , като натъртени.  Комфорта ми е раздвижване на място , а вечер топла и студена вода и подпиране на високо по време на сън.

# 6
 • Бургас
 • Мнения: 4 380
Въпрос 1:Да,използвала съм години наред ортопедични стелки,защото съм с вродено тежко плоскостъпие.Да,определено съм изпитвала облекчение,но в последно време съм толкова изтормозена от болести,че нямам финансова възможност да си закупя качествени стелки.
Въпрос 2:В момента работя почасово,като работата ми изисква и доста стоене права.Резултатът ако прекаля е подуване и болки в глезените.
Въпрос 3: Изобщо съм забравила за обувки с тънък и висок ток.Купувам равни обувки,с ток до 3 съм,не мога да нося и обувки с платформи.
И разбира се,си почивам.Помага ми единствено лежането,с леко повдигане на краката.

# 7
 • Мнения: 2 802
Аз стелки до сега не съм ползвала, но понеже работата ми е 12/13 часа на крак, гледам обувките ми да са максимално удобни. Със среден свод съм и ако съм с неподходящите обувки на работа, вечер като се прибирам едвам стъпвам и петите си почти не ги усещам. Облекчавам болката с топли и студени вани. Не знам дали конкретните стелки биха ми помогнали, но бих могла и да опитам.

# 8
 • Мнения: 323
1. Използвали ли сте някога стелки? Ако да, усещате ли чрез тях облекчение? Ползвала съм стелки, но не ортопедични, а такива с ароматизиращ ефект, както и за "омекотяване", понеже с някои обувки усещам всяко камъче под мен.
2. Прекарвате ли по-голямата част от деня си в движение, или работата ви е свързана с по-продължително седене? Различно, но предимно съм в движение, което изисква удобство за стъпалата, за да няма умора и болки.
3. По какъв начин осигурявате удобство и комфорт на краката си? Най-вече с масажи, те ме облекчават най-много.

# 9
 • София
 • Мнения: 9 244
1. Използвали ли сте някога стелки? Ако да, усещате ли чрез тях облекчение? - Не съм използвала ортопедични стелки и определено при по-дълго ходене или стоене права имам болка и тежест в краката.
2. Прекарвате ли по-голямата част от деня си в движение, или работата ви е свързана с по-продължително седене? - През по-голяма част от работния ден седя на стол зад бюро, но предпочитам да ходя до работа и вкъщи пеша, за да имам повече движение.
3. По какъв начин осигурявате удобство и комфорт на краката си? - Правя си баня със соли за крака, избягвам високите токчета, освен при някакъв официален повод.

# 10
 • Горна Оряховица
 • Мнения: 513
1.. Използвали ли сте някога стелки? Ако да, усещате ли чрез тях облекчение?  Не
2. Прекарвате ли по-голямата част от деня си в движение, или работата ви е свързана с по-продължително седене?
Да права седя доста и гледам да си купувам скъпи и удобни обувки, но стелките съща са добра идея, защото не винаги мога да съчетая качество с добра визия.
3. По какъв начин осигурявате удобство и комфорт на краката си?
с хубави и качествени обувки Simple Smile

# 11
 • Мнения: 469
1. Никога не съм използвала ортопедични стелки.
2. Работата ми е свързана със седене на бюро.
3. Комфорта на краката си осигурявам с почивка и накисване в морска сол.

# 12
 • София
 • Мнения: 652

1. Не съм ползвала ортопедични стелки, само стандартните
2.  Работата ми е свързана със седене на бюро основно
3. Единственото, което правя е да се опитвам да нося удобни обувки

# 13
 • Мнения: 856
1. Използвали ли сте някога стелки? Ако да, усещате ли чрез тях облекчение?
Да, дъщеря ми ползва стелки Piedo вече 2-ра година. Когато за пръв път ги сложи в обувките, преоткри истинското нормално стъпване - без болка, без напрежение, без значение, дали предстои кратък или дълъг преход... Не се отделя от тях. При необходимост, ги перем вечер, за да са готови за ходене ; ) на сутринта.

2. Прекарвате ли по-голямата част от деня си в движение, или работата ви е свързана с по-продължително седене?
Ежедневието на 16-годишен тинейджър е свързано с постоянно движение.

3. По какъв начин осигурявате удобство и комфорт на краката си?
Стараем се да се грижим за краката си, като им създаваме удобството и комфорта, от които самите нашето здраве е пряко зависимо - избираме правилните обувки за съответния повод (в магазинът в Пловдив, от който закупихме стелките получихме подробна информация относно видовете обувки). Стараем се да осигуряваме необходимата почивка и релакс на краката си чрез достатъчно време за отдих и качествена козметика, която ползваме.

# 14
 • София
 • Мнения: 797
Движа се постоянно, а работата ми е такава, че е нужно и да съм елегантна и за мое съжаление да нося обувки на по-висок ток (не съм и от най-високите).  От месец ползвам стелки с мемори пяна и се преродих.  Сякаш и походката ми стана по-правилна. Дори високите обувки ми станаха удобни. Използвам всякаква козметика за крака, но не смятам, че тя е от полза толкова, колкото стелките. Те реално ми носят удобство и по-малко болка, даже никаква. )

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт