Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 11
Здравейте мами. Моля за малко съвети и мнения.
Проблемът е следния - имам бебче на 2 месеца, съответно от толкова време кърмя. Миналата седмица усетих прорязваща болка под едната мишници и при напипване усетих лимфен възел, голям колкото грахово зърно. Оказа се, че и под другата мишница имам 2, които са с малко по-малки размери. И 3те са неболезнени при допир и натискане. Веднага отидох на хирург, който ми предложи няколко дни да изцеждам хубаво гърдите след кърмене и след няколко дни да отида пак на преглед. Ефект - нулев. Преди малко бях на преглед и ми предложи биопсия. Чета обаче доста противоречиви мнения за този вид изследване и се чудя дали изобщо да се подлагам. Възможно ли е в следствие на кърменето да са се увеличили лимфните възли и след прекратяването му, да възвърнат нормалните си размери? Моля ви, ако някоя от вас е минала през нещо подобно да сподели. Ще се радвам на всякакви мнения. Благодаря ви! Simple Smile

# 1
  • Мнения: 7 076
Аз имам от двете страни на шията. Единият е по-голям. Преди по-малко от година изведнъж взе да расте и стана колкото орех. На 40 години съм и никога до момента не ми се беше случвало подобно нещо.Нямаше и причина да се случи. Нито бях болна нито бях боледувала скоро. Поставих си какви ли не диагнози коя от коя по-страшни. Отидох при ЛЛ, прегледа ме, каза че не вижда нищо притеснително, но ми даде направление за специалист. Той също каза, че не вижда нещо страшно, но ако искам ще ме прати на ехограф. Докато се начудя ( няколко дни ), взе да спада и за около седмица се прибра до старите си размери. Напипвам го, може би е с размер на сплескано грахово зърно, но такова си беше винаги.
Дъщеря ми ( почти 6 год. ) има по цялата шия и слабините откакто се е родила. Има и едно с размерите на леща на ребрата. Доста е слаба и се виждат. Всеки път като я водя на лекар питам за тях и винаги получавам един и същи отговор. Синът ми винаги е имал едно топче колкото грахово зърно под брадата.
Та не се шашкай, явно е нормално. Може и винаги да си ги имала, но чак сега да си разбрала. Следи дали променят размера си и недей да седиш с пръст забучен в тях непрекъснато ( както правех аз ) защото ги дразниш допълнително.
Биопсията ..... не знам, но аз не съм лекар и моето мнение не важи. Най-добре поискай още едно мнение и може би е добре да си пуснеш едни изследвания.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт