Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 5
Здравейте,

Случи ми се нещо абсурдно скоро. Имаме педиатър, който много харесвам, но с посещенията има един проблем. Дъщеря ми скоро направи месец. Това, което ме учудва е, че когато ходим при педиатъра с предварително записан час, никога не ни приемат по това време, а седим и чакаме, защото преди нас има идиоти, които не знаели че се записват часове и не ни пускат да си влезем в часа. Миналия път спорих с 2-3 човека без деца, които бяха решили, че ще стоим на опашка след тях и ми обясняваха колко съм нахална, че искам да си вляза в часа... Педиатъра работи не само с деца.  Идеята все пак е, детето не трябва да диша бацилите на болните пред кабинета. Случвало ли ви се е? Това нещо нормално ли е в София или да потърсим друг педиатър, който е по - организиран? За деца под определена възраст, не се ли влиза в кабинета без да се чака? Много съм ядосана и не мога да си намеря място. Притеснена съм, защото идва "сополивия" сезон и сега тепърва ни предстои да ходим на педиатър.  Ще се радвам на всяко споделено мнение по въпроса.

# 1
 • Мнения: 250
По принцип педиатрите трябва да  имат определени дни и часове за детски консултации, именно за деца като твоето, когато се приемат само те. Но все пак организацията си е тяхна, редно е от кабинета да ви поканят.

# 2
 • Мнения: 4 637
В случая вината е на педиатъра.
Тепърва ще се налага да чакаш пред кабинетите, поговори си с нея/ него след като имаш записан час да го спазва.
Какво ще правиш обаче, когато ти се налага / дано да е рядко/ да се консултираш без предварително записан час? Лекари работещи с малки деца и бебета обикновено имат определени  часове и дни  за ваксини и консултации.
ЛЛ на сина ми отскоро работи само с предварително записан час и винаги го спазва, пациенти без час чакат.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 2 427
Не е твоя работа да водиш спорове там с хората, а на самия педиатър да си оправи часовете. Т.е това е личен лекар, който е и педиатър, доколкото схващам , точно като нашата - ами тя си има отделни часове и отделни кабинети дори за деца и за възрастни. Не сме чакали, а и да чакаме е било 1 бебе пред нас, търпи се. Записани часове при лични лекари не е нещо, което се спазва в държавните болници и поликлиники. В частните дори съм чакала, като се замисля. Въпроса е да не го мъкнете това малко бебе при толкова много болни хора, да се изчака без него, то да е някъде отвън с таткото или прочие, но си трябва организация, когато има нужда да се чака. Не съм навирала преди нито сега детето си в хора, в болници, все я държа в страни и знам след кого ми е реда, примерно и си влизам. Такива нахални бабички и големи хора не ме впечатляват колко са напористи  Naughty

# 4
 • Мнения: 10 445
За консултация ли сте били? Не е нормално.

# 5
 • София
 • Мнения: 12 964
За да не стават такива неща записахме дъщеря ми на Л.Л в една детска клиника, в която децата за профилактични консултации се записват само с часове, които си се спазват като цяло. Болните също може с час, но ако е нещо непредвидено идваш и си чакаш реда. Има 2 чакални - за болни и здрави деца, минусът е че се плаща по 10 лв на преглед, но плюсовете за мен са много повече, ако те интересува ми пиши на лични, не искам да излиза като реклама. Също така си имат лаборатория на място, което също е много удобно.

Иначе и аз знам, че има определени часове за консултации с деца и бебета.

# 6
 • Мнения: 4 388
бебешките консултации при нашия педиатър са само с часове, два пъти седмично. през тези часове тя не приема други хора и дори е забранено да има такива в чакалнята.
не е нормално това, бебето да дреме отвън сред кашлящи възрастни  например.
също така, хората с часове са с предимство, пред тези без. т.е. като дойде часът, сестрата вика пациента със записан час. тези, които нямат записан час, биват преглеждани между часовете, ако и когато остане време.
в началото имаше все някои неразбрали, но вече като цяло пациентите се дисциплинираха и си записват часове или чакат без да стават скандали.

# 7
 • Мнения: 7 244
Не намирам за нормално хора с час да изчакват такива без. Аз съм ходила по спешност с малко дете и съм висяла по 2+ часа да се отвори дупка или да приключи работният ден. Търсете си по-организиран педиатър. Негова работа е да вкарва ред сред пациентите си.
Да не говорим колко е тъпа практиката педиатър да е ЛЛ за всички. Генерира още конфликти освен липсата на часове и пълните чакални. Педиатрите трябва да приемат само деца до определена възраст. Така няма да има претенции и разправии кой е с предимство.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 493
Аз като висяла доста пред кабинети ще кажа.
Ако лекаря е добър, ще висите няма как !
Изключение са консултациите и слагането на ваксините. В тези случаи, не бива да висите на общата опашка. Трябва да имате час и горе - долу да се спазва.
При нас, кабинетите за консултациите са други, отделени са от тези, в които приемат всякакви пациенти и  болни сред тях. Щото.... нали.... ваксини се слагат и най - елементарно съображение е, болните да не са при здравите деца. Ама това си е според лекаря и неговата организация.

Иначе същия казус е при вече болно дете. Колкото и да е малко бебето, на практика трябва да виси на общата опашка, в зала с други болни. И  е ужас. Аз всеки път вися по 1-2 часа на опашка ( при нас часове не записват изобщо) , за бележка, за болно дете, за направление и т.н.
Като бяха по - малки децата, виках личната у дома ако се разболеят и си плащах за посещение у дома ( но това си е лична уговорка) С течение на времето вече не правя така, защото пак се налага болничен или направление или бележка и пак опирам до кабинета ( няма как) Затова сега вися аз, обаждам се на таткото да доведе детето когато пред мен останат 1-2 души на опашката. Яко е, спор няма !
Интересното е, че съм ходила и по частни кабинети доста, за децата, и пак се виси, въпреки че плащаш и въпреки , че си със записан час. Ако е добър лекаря е пълно с народ отпред.  Даже в някои частни кабинети е още по - зле. Щото чакаш при другите болни, а коридорчето за чакане е 2 на 2 метра.  Grinning

# 9
 • Мнения: 5
За консултация ли сте били? Не е нормално.


Да. Бяхме за консултация Sad

# 10
 • Мнения: 4 149
   Не е редно и нормално малко бебе да виси пред кабинета. Колко бактерии и вируси има, а то няма изградена имунна система и най-малкият бацил би могъл да го убие. Има хора много нахални. Виждам ги пред кабинетите. И като влязат, стоят по 30 минути-1 час. Но такава ни е здравната система. Безкрайно съм разочарована от докторите. Ако бях на ваше място с бебе, направо си влизам. Не ме интересува дали докторът ще ме изгони. Направи ли го, ще се оплача, където трябва.

# 11
 • Мнения: 7 244
Бебетата не растат в стерилна среда. И точно защото много народ расъждава - направо си влизам - се появяват такива теми и оплаквания, че жалбите не се разглеждат.
При нас на бебетата не дават предимство никъде ( освен с спешното отделение ). Пред кабинета на педиатъра чакат точно колкото е нужно да се чака - докато им дойде часа. А не е като да няма болни деца наоколо, особено като започне училище. Драми няма, нито пък драматични случаи. Има ред и всеки го спазва.

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 3 361
При нас има стая , в която педиатрите преглеждат здрави бебета на консултациите. Като дойдеш с бебето, влизаш там и чакаш докторът ти да дойде. ТОй преглежда в неговия си кабинет и като свърши- идва при вас. Възможно е да се почака, но в стаята. Ако се получи така, че има друго бебе там, обикновено родителите с бебето излизат извън чакалнята на площадката в коридора. Аз лично съм казвала не един път на млади родители с новородени, които още не се ориентират къде да чакат, да излязат навън или да влязат в манипулационната. Но това да стоиш да чакаш със здраво бебе в обща чакалня повече от минута-две е недопустимо. Педиатърът все трябва да има някаква практика в това отношение. Едва ли само вие сте недоволните.

# 13
 • Мнения: 21 352
при нас има стая за консултации, 4 или 5 лл я ползват.
сложили са 6 повивалника, включват печка в по-хладните дни.
консултацията е със записани часове, може да се почака един човек и после лекарката идва.
болните вече си чакат пред кабинета.
в съвсем нормално дкц е това, не е частна клиника.

# 14
 • София
 • Мнения: 11 008
Жената е отишла със записан час, който трябва да се спази, независимо дали има хора или не пред кабинета. При нас с часове са само детските консултации, иначе се чака на опашна по ред на пристигане. Консултацията е в отделен кабинет и лекарката отива, преглежда и се връща в нейния за прегледи на болни.

Общи условия

Активация на акаунт