Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

BG-Mamma :: Бременност и раждане >> Развитие на бременността. Често срещани проблеми.
Размер на шрифтаУвеличи шрифта Намали шрифта
Преносена бременност
Автор: Мари-Клод Дьолае

Може би сте сред 3-те процента жени, които преносват бременността и в такъв случай вашето бебе още не се е появило на бял свят!

Смята се, че има преносване, когато влезете в 41-а седмица от началото на последния ви мензис. Ако сте в това положение, ще ви викат на преглед, за да слушат тоновете на сърцето на бебето на всеки два дни, дори всеки ден. Ще се провери цветът на амниотичната течност. Ако е зеленикава, значи, че бебето изхвърля мекониума и изпитва някакво страдание. Тогава трябва да се предизвика раждане. С помощта на апарата Доплер ще се провери виталността на плацентата, защото в края на бременността тя започва да се изменя и вече не изпълнява така пълноценно функциите си - да храни бебето и да му подава кислород.

Често пъти половите сношения предизвикват раждането, защото при тях се получва освобождаване на простагландини. Тези хормони въздействат пряко върху мускулните влакна на матката и събуждат контракциите.

Ако след 41 седмици вашето бебе все още не се появява, раждането ще бъде предизвикано изкуствено. Обикновено бебето се ражда в добро здраве и не изисква специални грижи. Кожата му се бели, защото предпазният мазен слой пада, а ноктите му са много дълги. Крайно време беше да се появи на бял свят!

Сподели:
FB
Видянa: 30892 пъти
Именник

Момче или Момиче?
Реклама

Събития
Днес няма въведени събития

Празници: Международен ден на скейтбординга, Световен ден на хидрологията

Стани фенОбщи условия

Активация на акаунт