Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

BG-Mamma :: Новини >> Стартира националното турне U Ch00se на D2
Размер на шрифта
Стартира националното турне U Ch00se на D2
28.05.2010

Стартира националното турне U Ch00se на D2 в рамките на информационната кампания за профилактика на сексуално предавани инфекции

Най-новото парче на D2 - U Ch00se с видеоклип

 

D2 създадоха и посветиха парче на U Ch00se, което носи името на кампанията и ще бъде част от предстоящия албум на групата. Видеоклипът на песента ще се завърти премиерно на 28 май във www.vbox7.com, като следва представянето му в телевизионния ефир. За реализацията на видеото са се погрижили Студио Бленд и режисьорът Тодор Мацанов. Парчето е по музика и аранжимент на D2, текст D2 и Гаро.

Като посланици на кампанията, D2 тръгват на национално турне под наслов U Ch00se. Турнето започва с лайф на 28 май 2010 г., от 19:00 ч. в 32-ро СОУ „Св. Климент Охридски". След това групата ще забие в Стара Загора на 1 юни, в Бургас на 2 юни, във Варна на 3 юни и в Пловдив по-късно този месец.

 

Националната информационна кампания за профилактика на сексуално предавани инфекции        U Ch00se информира за значението на профилактиката и ранната диагностика, като работи на принципа «от млади за млади». В рамките на проекта се провеждат интерактивни обучителни сесии в училища в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна, с участието на млади хора, мотивирани да научат повече за ХИВ/СПИН и HPV. Кампанията се реализира от АПОЗ и приятели, младежката мрежа Y-PEER, Клуб „Млад Онколог" и Фондация „Надежда срещу СПИН", с подкрепата на MSD.

Предстоят и още две нови инициативи по проекта - конкурс за създаване на най-оригинален и забавен комикс по здравните теми HIV и HPV, и конкурс за сценарий на филм. За тези, които искат да участват в предизвикателствата на кампанията U Ch00se, е достатъчно да посещават редовно сайта на проекта: www.uchoose.bg.

 

Различното в U Ch00se е предстоящото изграждане на младежка организация, която ще  продължи да развива дейностите по проекта дългосрочно.

 

За HPV:

Ракът на маточната шийка е на второ място като причина за смъртност при жените. Всяка година 1000 българки се заразяват с HPV, а от тях 400 умират. Заболаваемостта от рак на шийката на матката в България е най-голяма в ЕС след тази в Румъния.

За HIV:

В България към 15.11.2009 г. официално са регистрирани общо 1071 ХИВ-позитивни. През 2008 г. с методическата помощ на UNAIDS е направена оценка на разпространението на ХИВ и резултатите показват вероятен брой на инфектираните с ХИВ в България - около 4 хиляди души.

Сподели:
Видянa: 20376 пъти


Именник

Момче или Момиче?
Реклама

Събития
Днес няма въведени събития


Стани фенКалкулатор на бременността

Първи ден от последната менструация:Neterra

Общи условия

Активация на акаунт