Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

BG-Mamma :: Новини >> Електронен регистър на ражданията ще имаме от 2012 г.
Размер на шрифта
Електронен регистър на ражданията ще имаме от 2012 г.
Автор: Надежда Цекулова, БНР | 22.06.2011

Електронен регистър на ражданията ще заработи от 1-ви януари, следващата година, съобщи министърът на здравеопазването Стефан Константинов. Чрез регистъра в реално време ще се отбелязва всяко раждане, данни за родилката и новороденото и за евентуални усложнения.

Електронният регистър ще предотврати случаи като този в Горна Оряховица, коментира Константинов. В базата данни ще се вписва всяко раждане, в коя гестационна седмица е била родилката, нормално или секцио е раждането, има ли усложнения и какви.

Представен бе и новият сайт на Фонда за асистирана репродукция. На него всяка жена, подала документи, ще може да направи справка след колко време ще бъде одобрена молбата й. Предстои да бъде качена и информация за клиниките, с които фондът има договор и движението на средствата по програмата за асистирана репродукция.

От началото на годината фонд "Ин витро" е финансирал 1356 процедури. Реализирани са 300 бременности и са се родили около 400 деца.

Сподели:
Видянa: 21064 пъти


Именник

Момче или Момиче?
Реклама

Събития
Днес няма въведени събития

Празници: Имен ден на Евтим, Евтимий


Стани фенОбщи условия

Активация на акаунт