Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

BG-Mamma :: Новини >> Националната кампания „Вярвам в теб!“
Размер на шрифта
Националната кампания „Вярвам в теб!“
Автор: „Сдружение Азбукари“ | 05.11.2013

Вече е факт първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности.

Децата в София се наслаждават на прекрасен кът в Южния парк, където вече играят, обучават се и се забавляват заедно със своите връстници в неравностойно положение. Тъй като инициативата на „Сдружение Азбукари” е предизвикала огромен интерес сред обществото, ще бъде изградена такава специална детска площадка и гр. Велико Търново, където над 500 деца с увреждания, които няма къде да играят. Тя ще бъде уникална и съобразена с историческия облик на града. Проектът вече срещна подкрепата на кмета на община Велико Търново – г-н Даниел Панов.

Освен на неговата инициативност, „Сдружение Азбукари” разчита и на подкрепата на фирми с подчертана социална политика, които желаят промяна на заобикалящата ни среда и желаят тя да се модернизира все повече, за да е удобна и за хората в неравностойно положение.

Площадката ще бъде предназначена за деца между 3 и 12 години и ще се простира на терен 819,5 кв.м. в едно от най-любимите места на великотърновчани – парк Марно поле. Площадката ще има обособен кът с уреди за обучение, които ще стимулират процеса на учене и ще развиват логическото мислене. На площадката малчуганите ще се учат да разпознават форми, цветове, букви и цифри. Идеята е именно чрез играта децата в неравностойно положение да се адаптират по лесно и елегантно. Палитрата от цветове на детските съоръжения е избрана така, че да провокира детското въображение и благотворно да влияе върху детската психика. Особено внимание ще бъде отделено и на настилката, която ще бъде специално подбрана за отделните сектори. На места тя ще преминава в 3D визия.

На 28.11.2013г. ще се проведе голям благотворителен концерт в гр. Велико Търново с цел набиране на средства за подпомагане на кампанията. Такъв благотворителен концерт ще има и в гр. София 04.12.2013г. в зала 1 на НДК.

Сподели:
Видянa: 2005 пъти


Именник

Момче или Момиче?
Реклама

Събития
Днес няма въведени събития


Стани фенКалкулатор на бременността

Първи ден от последната менструация:Neterra

Общи условия

Активация на акаунт