Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • anywhere
  • Мнения: 3 303
Днес правихме прощъпулника на Ема, в чест на който аз сам-сама (да не повярва човек! Blush)правих погачата и една торта.
И тъй като по принцип хич ме не бива в кухнята, но този път не се представих зле, искам да се похваля и тук! Flutter
Отбелязвам, че питата правих по рецептата на Вачето (Питка-слънце), като следвах най-стриктно указанията й и стана страхотна. Благодарности, Ваче, за подробните обяснения и хубавата рецепта!   bouquet
Тортата пък е от мартенския брой на списание "Меню".  Wink
Прилагам снимки!  Grinning
Погачата: http://community.webshots.com/photo/474271467/2220795630054147987MeMslq
http://community.webshots.com/photo/474271467/2824424690054147987cCTAbQ

Тортата: http://community.webshots.com/photo/474271467/2823582840054147987iIkJte
http://community.webshots.com/photo/474271467/2409894150054147987ZEvWON
http://community.webshots.com/photo/474271467/2537980890054147987NAqIBK
http://community.webshots.com/photo/474271467/2359145070054147987IBpzAW

Последна редакция: сб, 13 май 2006, 22:25 от Зъхи

# 1
  • Paradise
  • Мнения: 3 094
Браво, наистина е впечатляващ резултатът Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Сега ще търся и аз рецептата на Ваче, че много се надъхах, а и аз съм от тези, които хич ги няма в кухнята Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes, пък другата неделя и мен това ме чака Grinning

# 2
  • преди Бургас - сега София
  • Мнения: 221
всичко е много хубаво - като ги гледам
Цитат
И тъй като по принцип хич ме не бива в кухнята, ...
не ми се вярва да е вярно

# 3
  • anywhere
  • Мнения: 3 303
всичко е много хубаво - като ги гледам
Цитат
И тъй като по принцип хич ме не бива в кухнята, ...
не ми се вярва да е вярно

Пцилютно вярно е, имам и свидетели!  Embarassed
Просто тези две рецепти са страхотни. Спазвах ги много точно и вложих много старание и желание. Явно е и от това.  Wink
Станаха не само хубави на вид, но и страшно вкусни. Питката на Вачето е номер едно просто! Heart Eyes
А тортата е най-хубавата, която съм яла. Честно! (не защото съм я правила аз  Embarassed)

# 4
  • София
  • Мнения: 471
Зъхи ,
Мила недей да ни мъчиш давай рецептата за тортата , щото ако това чудо е сладолед , ще бъде ометено на мига в къщи  Embarassed !

# 5
  • UK/София
  • Мнения: 7 671
Браво на теб, страхотни са!!!!!
 Би ли написала рецептата за тортата, ако е удобно!Аз няма как да си купа списанието.

# 6
  • Мнения: 6 142
 smile3501 smile3501 smile3501

Браво! Страхотна си!

# 7
  • sofia
  • Мнения: 388
Браво,страхотно си се справила.
smile3501

# 8
  • anywhere
  • Мнения: 3 303
Ето, преписвам рецептата от списанието специално за вас:  Wink

СЛАДОЛЕДЕНА БОМБА

Необходими продукти:

За блата - 200 гр масло, 200 гр пудра захар, 3 яйца, 200 гр брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 3 суп. л. какао

За пълнежа - 500 гр крем-сирене, рикота или обезсолено "Дунавия", 100 гр пудра захар, 1/4 ч.ч. захаросани портокалови кори или лимонови резенкир 1 ч. ч. нарязан ананас от компот, 4-5 зелени смокини от сладко, нарязани на ситно, 100 гр млечен шоколад, 100 гр препечени бадеми или лешници, 100 мл сметана, 50 мл портокалов ликьор, бита сметана за украса, какао или кокос за поръсване

Приготвяне:
1. Фурната се загрява до 180 градуса. Две тавички с диаметър 24 см се застилат с хартия за печене и се намазват с масло
2. Маслото се разбива със захарта, прибавят се яйцата едно по едно. Пресяват се брашното, бакпулверът и какаото и се прибавят към маслената смес. Тестото се разделя в двете тави и блатовете се пекат по 10 минути
3. През това време сиренето се разбива със захарта, докато стане пухкаво. Прибавят се ананасът, смокините, бадемите, портокаловите кори и настърганият шоколад. Накрая се разбива сметаната с 3 с.л захар и се разбърква внимателно със сместа със сиренето.
4. Единият блат се разрязва на 8 парчета. Купа с вместимост 2 литра се обвива с фолио. На дъното се подреждат плътно парчетата от разрязания блат. От целия блат се изрязва кръг с диаметъра на купата. С остатъка - пръстен се допълва купата. Поръсва се с половината ликьор. Върху парчетата блат се изсипва бялата смес и се покрива с другия блат. Поръсва се с другата половина от ликьора.
5. Купата се покрива с фолио и се притиска с няколко чинии. Слага севъв фризера за 3-4 часа. Бомбата се изважда от купата, освобождава се от фолиото и се намазва със сметаната. Украсява се и се поръсва с какаото. Сервира се полузамразена.

ПРИЛАГАМ И СНИМАНИ УКАЗАНИЯТА ОТ СПИСАНИЕТО. Дано се вижда нещо!  ooooh!     
http://community.webshots.com/photo/474271467/2202260860054147987urkhyo

# 9
  • UK/София
  • Мнения: 7 671
Благодаря, Зъхи Heart Eyes  bouquet

# 10
  • Мнения: 6 142
И аз благодаря, Зъх!  bouquet
Добре се виждат снимките.
Тази красота скоро ще я направя и аз.

# 11
  • София
  • Мнения: 2 209
И тъй като по принцип хич ме не бива в кухнята, но този път не се представих зле, искам да се похваля и тук! Flutter

Абе ти и нямаше да кърмиш много, пък.... Laughing Laughing Laughing

Така, 4е 4акаме следващите ти постижения Mr. Green  bouquet

# 12
  • преди Бургас - сега София
  • Мнения: 221
Можеш ли да ми обясниш как оформяш питката? Аз я правя като цвете но този също е много интересен. Благодаря ти предварително!

# 13
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 245
Пак те изловихме в пристъп на неоправдана скромност Laughing
Страхотни са - и за страхотен повод Hug Тортата и мен страшно ме изкуши и ще се пробвам, като доядем сегашната Grinning

# 14
  • София
  • Мнения: 30 949
Идеята за погачата много ми хареса Simple Smile Аз също украсявам от време на време Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт